Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam835
Toplam Ziyaret1686268

Gazetemizin eski yazarı ve Karaisalılılar Derneği eski Başkanı Selahattin Baysal, perşembe günü öğle namazından sonra Kabasakal Mezarlığına defnedilecek

SELAHATTİN BAYSAL KİMDİR? 
10 Nisan 1942 yılında Adana ili Karaisalı ilçesinin Memişli köyünde doğdu. Yedi yaşına kadar çocukluğu köyde geçti. İlkokulun ilk üç sınıfını Salbaş köyünde eğitmende okudu. 4. sınıfı şimdiki Mavi Sürmeli Otelinin bulunduğu yerdeki Cumhuriyet, 5. sınıfı Kazım Karabekir ilkokulunda okudu.  3. sınıftaki okuma kitabında bulunan okuma parçasında ‘’Türkmen Köylü Hatice Nene Anlatıyor’’ parçası ile başlayan tarih sevgisi, 5. sınıf öğretmeni merhum Orhan bey ile pekişti.  Ondan sonra kendisini Türkçe, Tarih ve Matematiğe odakladı. İlkokulu bitirdikten sonra imkânsızlıklar nedeniyle ortaokula devam edemedi. İkinci yıl Adana Ticaret Lisesine kayıt oldu ve Ticaret Lisesinden mezun oldu. Lisede kendini edebiyata verdi. 
  Daha ilkokul yıllarında başlayan şiir sevgisi, ortaokul ve lise yıllarında aşka dönüştü. Lise son sınıfta iken arkadaşları ile birlikte çıkardıkları ‘’ 6 A’nın Sesi’’ isimli duvar gazetesinde yazdığı ‘’Turan’’ isimli şiiri, edebiyat öğretmeni tarafından gazeteden çıkarılarak yırtıldı. Şiirlerinin yırtılması bundan sonra da devam edip gitti… 

Fakat o yırtılan şiiriyle İzmir’de neşredilen ve de fikirlerinin tam tersi olan ‘’ İzmir Demokrat Gazetesi’’nde 4. lük ödülü aldı.  Şiirleri 1960 da İstanbul da neşredilen Son Havadis, 1962 de yine İstanbul da neşredilen Yeni İstanbul ve Tercüman gazetelerinde neşredildi.  Yazıları, 1967 yılında Babı Ali’de Sabah gazetesinde neşredildi. Sonra makaleleri yine İstanbul’da günlük olarak neşredilen Bizim Anadolu, Millet, Her Gün, Orta Doğu gazetelerinde yayınlandı.  Adana’da günlük neşredilen Güney Ekstra, Klâs ve Zirve gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı.

Daha önceleri haftalık yayınını sürdüren Karaisalı, Karaisalı haber,Divan, Havadis ve Yerel... gazetelerinde şiir ve yazıları yayımlandı.‘’Gözlerdeki Damlalar’’ ‘’Gözlerdeki Benekler’’’’Yaşadıkça’’’’Gökkuşağı’’ve ‘‘İlham Perim’’isimli beş şiir kitabı neşredildi.  Üç kız babası, iki torun dedesiydi.

670 kez okundu

Yorumlar

ALLAH REHMET EYLESİN     12/03/2015 12:34

Allah (cc) rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
Misafir - YILMAZ BİLGEN

bAŞSAĞLIĞI     11/03/2015 18:48

1977 yılından beri tanıdığım, tanımaktan onur duyduğum, büyük saygı duyduğum, 1993/94 yıllarında Karaisalılar Derneği Başkanlığı sırasında "KARAİSALI" Dergisini birlikte hazırladığımız Selahattin BAYSAL Hocamızın vefatını teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Karaisalımız ve Edebiyatımız adına büyük kaybımızdır. Kendisine Yüce Tanrı'dan rahmetler diler, kederli ailesine ve yakınlarına taziyelerimi arz eder, acılarını paylaşırım. Mekanı Cennet olsun.
Misafir - Oğuz Adem SELÇUK

AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382