Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam401
Toplam Ziyaret1682388

ÇUKUROVA TURİZM ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU



Çukurova Turizm ödülleri sahiplerini buldu Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası [ADRO] 21 Şubat Dünya Rehberler Günü dolayısıyla Çukurova'da turizmin gelişmesi için çalışan kişi ve kurumları ödüllendirdi.

İLKİ geçen yıl gerçekleştirilen "Çukurova Turizm Ödülleri" töreninin ikincisi Anemon Oteli'nde yapıldı. Ödül törenine Adana Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan, TÜRSAB Adana Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Murat Şirin, TÜRSAB Mersin BYK Başkanı İbrahim Kırmızıer, Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, Çukurova Skal Başkanı Erkan Özsavaş ve çok sayıda davetli katıldı.

ADRO Başkanı İsa Akdağ, ödül töreninin açılışında, 21 Şubat Dünya Rehberler Günıi'nün ilk kez Dünya Rehberler Birliği (VVFTGA) Başkanı Titina Loizides'in önderliğinde 1990 yılında kutlanmaya başlandığını söyledi. Her yıl dünyanın pek çok ülkesinde rehberlerin, 21 Şubat'ı özellikle engelli kişiler, çocuklar, yaşlılar için gönüllü rehberlik hizmeti, konferans, panel gibi etkinlikler düzenleyerek kutladıklarını belirten Akdağ, "Kutlamalardaki amacımız, toplumu rehberlik hizmetinin niteliği, gerekliliği ve saygınlığı konusunda bilgilendirmek, dikkati turizmin, tarihi, kültürel varlıkların önemi ve sürdürülebilirlik konusuna çekmek" dedi. Akdağ, "Etkinlikler kapsamında Çukurova'da turizmin gelişmesi için çalışan kişi ve kurumları geçtiğimiz yıldan itibaren ADRO olarak "Çukurova Turizm Ödülleri" adı altında ödüllendirmeye başladık. BU yıl ikincisini düzenlediğimiz etkinliği önümüzdeki yıllarda da gerçekleştirerek geleneksel hale getireceğiz. Böylece bölgemizde yürütülen turizm faaliyetlerine olumlu katkı sağlayan, kişi ve kuruluşlara şükranlarımızı sunmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Akdağ, konuşmasının ardından Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Dalı'nda (Anavarza Özel Ödülıi'ne) layık görülen ve törene katılamayan Kültür ve Turizm Bakanı ÖmerÇelik'in ödülünü Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari'ye sundu.

Konuşmaların ardından 19 dalda 23 ödül dağıtıldı. Törende ödüle layık görülen kişi ve kurumlar şöyle: Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Ödülü (Anavarza Özel Ödülü): Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Kültürel Sürdürülebilirlik Turizm Ödülü: Adana Valiliği Adana Valisi Sayın Mustafa Büyük Türkiye Sağlık Turizmi Ödülü: Emin Çakmak Turizm Tanıtım Ödülü: Talha Uğurluel Yılın Turizm Ödülü: MİKA Tur - Tatil budur. com Turizm Başarı Ödülü: Serdar Aliabet - Karııak T ravel Turizm Kültürler Arası Diyalog Ödülü: Sedat Bornovalı Turizm Emek Ödülü: Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar Turizm yayın Ödülü: World Travel Chanel Demet Sabancı En iyi Müze Ödülü: Hatay Müzesi Hüsnü Işıkgör - Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Çukurova Tarih ve Kültür Araştırma Ödülü: Ç.Ü Yrd. Doç. Dr. Serdar Girginer Turizm Kültür ve Sanat Ödülü: Adana Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü M. Kazım Öztürk Prof. Dr. Halet Çambel Özel Ödülü: Selçuk Üniversitesi Silifke Taşucu MYO Turizm Rehberlik Bölümü Doç. Dr. Aydın Akın Türkiye Turizm Yazarları Ödülü: Özkan Altıntaş Turizm Sektörel iletişim ödülü: Adana TCirsab BYK Başkanı Murat Şirin Turizm Sektörel iletişim ödülü: Mersin Türsab BYK Başkanı İbrahim Kır ADRO Özel Ödülü: Şanlıurfa Rehberler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Türkmen Yurt İçi Kültür Turu Ödülü: Göğüsgeren Turizm Yurt içi kültür turu ödülü: Vane Turizm Yurtdışı kültür turu ödülü: Neva Turizm Yurt dışı Kültür Turu ödülü: Atos Turizm Turizm Taşımacılık Ödülü: Nur Turizm Yurt içi kültür turlarında farklı destinasyonlar: Samba Turizm Törende ayrıca, Bölge Turizmine gönül verenler ile turizme Katkı Sağlayan Kamu Kurum ve Kuruluşlara da plaket sunuldu.

567 kez okundu

Yorumlar

UYAN HALKIM UYAN SEVRDE ALDIK ŞİMDİ VERDİK     22/02/2015 21:25

IŞİD’in kontrolü altındaki bölgede çatışmalar nedeniyle bir süredir askerlerin nöbet değişimi yapmadığı Süleyman Şah Karakolu’na yapılan ‘Şah Fırat’ operasyonunu Fuat Avni 7 ay önce yazmıştı. Türkiye’nin yurt dışındaki tek toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolu’ndaki Süleyman Şah Türbesi’ndeki naaş ve Saygı Karakolu’nda görevli askerlerin “Şah Fırat” operasyonuyla Türkiye’ye getirilmesini Fuat Avni duyurmuştu.Fuat Avni nin 21 Ağustos 2014 tarihinde attığı iddia edilen tweetlerinde “IŞİD’le koordineli türbeyi yıktırıp ‘Askeri çekelim, risk almayalım’ demeye hazırlanıyorlar” demişti.
Misafir - IŞITT

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398