Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam122
Toplam Ziyaret1684219

VARDA AÇIK HAVA FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Adana Büyükşehir Belediyesi, Karaisalı Belediyesi tarafından desteklenen “Fotoğraflarla Varda” adlı açık hava fotoğraf sergisi açıldı.

  Adana Büyükşehir ve Karaisalı Belediyesi tarafından desteklenen sergi de 47 adet fotoğraf yer aldı.

Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yaptırılan yeni tesisteki serginin açılışında bir konuşma yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Varda Köprüsü Açık Hava Fotoğraf Sergisi’nin turistik değerlerimizin tanıtımına ve tarihi eserlere sahip çıkılmasına koyacağı katkıdan dolayı son derece yerinde bir etkinlik olduğu şüphesizdir. Farklı medeniyetleri birbirine bağlayan bu ince köprüyü konu alan sergi, sanatseverleri ve bizleri son derece kutlu etmiştir” dedi.

  Sözlü, konuşmasının sonunda “Başta serginin küratörü Tarık Kara olmak üzere, eserleriyle serginin oluşumunda emek harcayan fotoğraf sanatçılarına ve katılımcılara teşekkürü borç biliyorum” dedi.

  Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan da konuşmasında, İlçemizin sembolü Varda (Alman ) köprüsünün turizmden sonra şimdi sanata da kucak açtığını belirterek, “Turizm değerlerimizden birisi ve en önemlisi de Varda (Alman) Köprüsüdür. Bu tarihi köprü adeta ilçemizin bir sembolü olmuştur. Dünya’da eşi ve benzeri bulunmayan Varda Köprüsü, zaman zaman filmlere ve dizi çekimlere ev sahipliği yapmaktadır. Nitekim son olarak, Dünyaca  ünlü 007 James Bond Skayfall filminin çekiminin bu köprüde gerçekleşmesi ile bir anda Dünya’nın gündemine de düşmüştür.

 Şimdi ilk kez burada bir fotoğraf sergisinin de açılması ile artık Varda Köprüsü, sadece filmlere değil, diğer sanatsal faaliyetlere de ev sahipliği yapmaya adım atmış bulunmaktadır. Varda Köprüsü’nde fotoğraf sergisini açan Sayın Tarık Kara ve emeği geçenlere tüm Karaisalı halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

  Sergi Küratörü Tarık Kaya ise,  sergiye destek olanlara teşekkür etti. Kara “Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Sözlü’ye, Karaisalı Belediye Başkanı Sayın Saadettin Aslan’a,  Karaisalı Kaymakamlığı’na, Karaisalı İlçe Emniyet Amiri Sayın Emre Erdemli’ye, Adana TCDD 6. Bölge Müdürlüğüne, Karaisalı orman İşletme Müdürlüğüne, Karaisalı Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Recep Ak’a, etkinliğin oluşmasında özel bir çaba gösteren Konservatuvar ve Tiyatro Şube Müdürü Sayın İsmail Dikilitaş’a ve fotoğraflarıyla serginin oluşmasına katkı veren fotoğrafçı dostlarıma sonsuz teşekkür ederim” dedi.

Sergide, Ahmet Kara, Ahmet Nadir İsisağ, Alperen Akharman, Ayhan Şenbayrak, Dursun Altun, Ercüment Ersoy, Esat Fırat, Gülay Kocamış, Günhan Özerdem, Hüseyin Kuşdemir, Mehmet Değirmen. Menderes Çay, Mesut Serin, Mustafa Aydın, Mustafa İşler, Osman Arsal, Özgür Bolkan, Rafet Güccan, Seha Balamir, Selçuk Erkut, Sibel Gül, Tahsin Sezer, Umur Çürük, Yasin Taslak ve Yusuf Çiftçinin fotoğrafları yer aldı.

 Sergi açılışından sonra Karaisalı Belediyesi, Beyza Piliç ve Yeni Uğur Cezerye tarafından ikramlarda bulunuldu. Konuklara 47 eserden oluşan “Fotoğraflarla Varda Köprüsü” fotoğraf kataloğu dağıtıldı.

  Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, MHP Adana Milletvekili Aday Adayı Mustfa Aslan ve çok sayıda sanatseverin katıldığı sergi 2 gün açık kalacak.

 

 



756 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351