Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam971
Toplam Ziyaret1686404

Adana’nın Bolacalı köyünde yapılması planlanan taş ocağına karşı köylüler direnişe hazırlanıyor. Adana Halkevi Çevre ve Doğa Hakkı Meclisi Komitesi ve Adana Halkevi yöneticilerinden oluşan bir heyet Bolacalı Köyü’nü ziyaret etti



Karaisalı’nın Bolacalı Köyü halkı, köye yapılması planlanan taş ocağına karşı direniyor. 8 Şubat Pazar günü Adana Halkevi Çevre ve Doğa Hakkı Meclisi Komitesi ve Adana Halkevi yöneticilerinden oluşan bir heyet Bolacalı Köyü’nü ziyaret ederek taş ocağı inşaatı ile ilgili köylülerden ve Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç’tan bilgi aldı.

Şirket bir hafta önce uyarılmış

Şirkete bundan 6 yıl önce ruhsat verilmiş ancak Orman Müdürlüğü tarafından yol açma ruhsatı verilmemiş. Halkevleri Heyeti’nin verdiği bilgiye göre, şirkete çalışma ruhsatı verilmesinden 3 yıl sonra bu bölge eko-turizme açılmış ve alana tesisler yapılmış. Şirkete Orman Müdürlüğü tarafından yol açma ruhsatı verilmemesinin nedeni ise bölgenin eko-turizme açılması olduğu düşünülüyor.

Halkevleri Heyeti köye ulaştığında, bir hafta önce orman müdürlüğü yetkililerinin çalışma ruhsatı olmamasından dolayı şirketi uyardığını ancak şirket yetkilileri ve çalışanlarının hafta sonunu fırsat bilerek çalışmaları sürdürdüğünü tespit etti. Bunun üzerine heyet bir tutanak tutarak şirket çalışanlarına Pazartesi (9 Şubat)  sabahı saat 08.00’a kadar iş makinalarının alanı terk etmesi gerektiğini, aksi takdirde makinaların bağlanacağını söyledi. 

Halkevleri heyeti inşaat sahasında tutanak tuttu.

Kent ve Doğa Hakkı Meclisi Komitesi üyeleri Bolacalı Köyü’nde ikamet eden Faik Sabah ile köyde yapılması planlanan taş ocağı konusunda sohbet etti.

Taş ocağı yapılması sürecini yaklaşık 20-25 gün önce iş makinelerinin köye gelmesi ile birlikte öğrendiklerini söyleyen Faik Sabah, taş ocağı konusunda yetkililerin köy halkı ile birebir ya da toplu olarak konuşmadığını ve bilgi vermediğini belirtti. Faik Sabah, makinelerin köye gelip yol çalışmaya başlaması ile birlikte yapılan araştırmada taş ocağı projesinin 5-6 yıl öncesinden ihalesinin gerçekleştirildiği ve Bülent Etike’ye ait bir şirket tarafından alındığını öğrendiklerini belirtti.

“Taş ocağı çiftçiliği öldürür köylüyü işsiz bırakır”

Sabah aynı zamanda, Bolacalı ve Hacıkırı köylerinden birer kişi olmak üzere,  2 kişiyi işe alan şirketin iş vaadi vererek köylüleri ikna etmeye çabaladığını söyledi. Kendisinin de çiftçilik yaparak geçimini sağladığını belirten Sabah, taş ocağı olması durumunda köyü terk etmek zorunda kalacaklarını ve bunun sonucunda işsiz kalma tehlikesi ile karşı karşıya olduklarını belirtti.

“Taş ocağı projesı durmazsa direniriz!”

Projenin durmaması halinde köy halkı olarak hep birlikte ellerinden geleni yapacaklarını, gerekirse yolu kapatıp hukuki süreci başlatabileceklerini söyleyen Sabah, sonuna kadar bu işin peşinde olacaklarını vurguladı.



666 kez okundu

Yorumlar

100 PUANLIK SORU      11/02/2015 07:31

AKP PKK BDP Çatı adayı kim ? bilin bakalım.
Misafir - Turan Yuvası Karaisalılı

AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382