Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam498
Toplam Ziyaret1668140

Balıkçılar Pazarı civarına yapılacak olan kent meydanı Seyhan Belediye Meclisi’nde görüşülmeye başlandı. 40 dönüme yakın bir alanda oluşturulacak olan projeyi Başkan Karalar, ‘Seyhan’ın makûs talihini değiştirecek proje’ olarak yorumladı.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın Seçim döneminde vadettiği meydan projesi hayat bulmaya başlıyor. Meydan oluşturulmasına ilişkin madde Seyhan Belediye Meclisi Şubat ayı son oturumda ilk gündem maddesi olarak ele alındı.

 ADANA KENT MEYDANINA KAVUŞUYOR

Gündeme ilişkin konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Seyhan’ımızın makûs talihinin değiştirecek bir proje. Orada yıllardır kangren hale gelmiş Balıkçılar Pazarı var. Obalar da, Saydam da sıkışıklık ve kaosun olduğu bir yerdir. Kaos olmuş bir yeri düzenleyerek Adana’ya güzel bir hizmet yapmış olacağız. Burada Balıkçı esnafı da var biz onları da daha modern bir yere taşıyacağız. Her zaman diyorum bu meclis güzel işler yapacak, efsane olacak. Şunu da ifade etmek isterim ki bu yıl bütçemizden para biriktirerek kent meydanını 40 milyon TL'ye bitirmeyi hedefliyoruz. 2015 bütçesinden hiç borçlanmadan bu projeyi tamamlayacağız." ifadelerini kullandı.

ERSÖZ, MEYDAN PROJESİNİ POPÜLİST BULDU

Gündem maddesine ilişkin söz alan AK Parti Seyhan Meclis üyesi Abdullah Ersöz ise, projeyi desteklediğini bildirdi ama hizmet sıralaması açısından popülist bulduğunu kaydetti. Ersöz, Seyhan'da iki bine yakın çıkmaz sokak olduğunu hatırlatarak önceliğin buna verilmesi gerektiğini ifade etti. Ersöz, “Ben Başkanın tüm sözlerine katılıyorum. Seyhan için doğru bir projedir. Bulunduğu bölge için ranta da dönüştürülebilecek bir projedir ve kesinlikle cesur bir karardır. Şahsi görüşüm ise Popülist bir projedir. ‘Neden?’ derseniz bakın; Seyhan’da 1.500’ün üzerinde çıkmaz sokak olduğundan bahsediliyor. Seyhan’ın sokaklarına bakarsak ambulansın, itfaiyenin giremeyeceği sokaklar var. Bu güzel projeden evvel bir pilot bölgeden başlayıp çıkmaz sokakları açalım” ifadelerini kullandı.

KARALAR’IN YANITI SERT OLDU

Ersöz'ün bu sözlerine Başkan Karalar, yanıtı sert oldu. Karalar, "Sayın Ersöz, çok talihsiz bir konuşma yaptı. Söze başlarken destekliyorum dedi, ardından da popülist dedi. Böyle bir şey olmaz zaten kent meydanı yaparak çıkmaz sokakları da ortadan kaldırıyoruz. Meydan yapacağımız alan zaten Ersöz’ün bahsettiği gibi oldukça sorunlu. Tüm amacımız Seyhan’a, Adana’ya hizmet etmek. Tüm dünyada şehirler Meydanlar etrafına şekillenmiştir. Ancak ne yazık ki Adana bu açıdan çok şansızdır. Biz bu olaya siyasi olarak da bakmıyor, siyasette yapmıyoruz. Siyaset yapacak olursak size ’10 yıl Seyhan’ı yönettiniz kaç çıkmaz sokak yaptınız’ diye sorardık. Biz Seyhan'ın sorunlarını çok iyi biliyoruz, nasıl çözüleceğini de biliyoruz. " diye konuştu.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe genelinde yürütülen kentsel dönüşüm projeleri ilgili bilgilerde verirken Barbaros Mahallesi ile ilgili protokol aşamasına gelindiğini söyledi.  Konuşmaların ardından yapılması planlanan kent meydanının 1/1000’lik planı görüşülmek üzere komisyonlara havale edildi.



342 kez okundu

Yorumlar

DAVUTOĞLUNUN PABUCU DAMAMI ATILDI ?     08/02/2015 07:27

Hakan Fidan’ın başbakanlık için seçildiğini 2 yıl önce belliydi Karaisalı hemşerim.Bu aslında Demokratlar veya Cumhuriyetçiler değil DERİN ABD GÜÇLERİ’nin ortak kararıdır. Türkiye’yi yurt içi ve yurt dışında sıkıntıya sokacak ne kadar olay varsa hepsinin altında hep Hakan Fidan’ın imzası mı var? Başbakan yapılarak ödüllendirilecek mi dir? Ahmet Davudoğlu’nun defterinin dürüldüğünü 2 ay önce AKP Milletvekilleri öğrendi mi ? Kendi içlerinde dönen dolapları ve tezgahları bile bilmiyor lar mı ?Gizemli Başbakan adayı’ da Hakan Fidan mı olacaktır Gerçeğine bozulmuşlarmıdır.Hele hele Numan Kurtulmuş’un güç mü kaybediyor?. Beşir Atalay grubu ve İrancılar halen revaçta mı?
Misafir - GAZİ PROFÖSÖRÜ

Hakan Fidan kimin Başbakanı?      08/02/2015 07:52

Başbakanlık için Hakan Fidan ve yardımcılığına Yalçın Akdoğan’ı asıl talep eden ve oynayan güç, Amerikan Cumhuriyetçi derin devletimidir.Hakan Fidan’dan boşalan MİT Müsteşarlığına İbrahim Kalın 5 ay önce getirilecekti, Ömer Çelik inde niyeti varmıydı? Obama yönetiminin Hakan Fidan’dan sonra Başbakan yardımcısı olarak yedekte tutacağı isim Yalçın Akdoğan mıdır. Numan Kurtulmuş ise diğer yardımcı mı olacaktır. 2017’de zaten ABD’de Demokratlar seçilmeyecek Cumhuriyetçiler mi iktidara gelecektir. Ortadadoğu savaşı için İslam düşmanlarına bir Fidan lazım mıy dı? Suriye ve Irak’taki IŞİD ve El Nusra mezaliminden Fidan birinci derece sorumlu mu dur ve Lahey İnsan Hakları Mahkemesinde er geç yargılanacak mı dır.
Misafir - DERİN

AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339