Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam736
Toplam Ziyaret1686169

TURUST REHBERLERİ ODASI BAŞKANI İSA AKDAĞ, KARAİSALI BELEDİYE BAŞKANI SAADETTİN ASLAN’I 19 ŞUBAT’TA ADANA’DA GERÇEKLEŞTİRECEKLERİ DÜNYA REHBERLER GÜNÜ ETKİNLİĞİNE DAVET ETTİ



 Adana Turist Rehberleri Odası Adana Şube Başkanı İsa Akdağ, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ı Dünya Turizm Haftası etkinliklerine davet etti.

  Akdağ, beraberinde Adana Ticaret Odası (ATO) Turizm Meslek Komitesi Üyesi Ayhan Şirin, ADRO Delegesi Mehmet Işık Tanış, Türk Japon Halkları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Duran Yergök, Turizm News Sektörel Haber Sitesi Sahibi Durmuş Ali Başkan ile Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ı ziyaret etti. Akdağ, Adana’ya gelen turistlerin birinci gün konaklama yaptığını ve ertesi gün farklı doğal özellikleri veya çekicilikleri olan ve ziyaretçilerin ilgisini çeken yer aradıklarını ifade ederek, “Adana’da gezilecek ve görülecek çok yer. Bunlardan biri de Karaisalı İlçesidir. Buranın doğal ve tarihi yer ve yapıları bir günlük turlar şekilde ziyaret edilebilir. Destinasyonu çok güzel. Dünyada eşi benzeri olmayan Kapıkaya Kanyonu ve Varda (Alman) Köprüsü var. Bu yerlerin tanıtılmasında TV dizileri ve sinema filmleri için güzel platoları bulunan bu durumu çok iyi değerlendirmek gerekir. Yerli ve yabancı turistler için yeni yerler, yeni ufuklar keşfedilmesi gerekiyor. Karaisalı’da bu amaçla yeteri kadar yerler bulunmaktadır” dedi.

  Akdağ, her yıl 21 Şubatın Dünya’da Rehberler Günü kapsamında kutlandığını belirterek, 19 Şubat 2015 tarihinde Adana’da gerçekleştirecekleri kutlamaya Başkan Aslan’ı davet etti.

  Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Çukurova’nın kuzeyinde yer alan Karaisalı’nın tarımsal üretim, hayvancılık ve ormancılığa çok uygun bir yer olduğunu, ancak bu çeşitliliğe son yıllarda turizmi de eklemek istediklerini söyledi. 2012 yılından itibaren Karaisalı Kaymakamlığı ve Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü tarafından eko turizmin alt yapısının oluşturulmaya başlandığını ve bunun için bazı tesislerin inşa edildiğini kaydeden Aslan, toplumda gelişen turizm bilincini kalıcı hale getirmek için Belediye olarak tanıtıma ağırlık verdiklerini bildirdi. Bu ekolojik değerleri tarihi eserler gibi korumak için çalışmalar sürdürdüklerini ifade eden Aslan, “Bu hedefi yakalamak için Belediye olarak, diğer kamu kuruluşları ve sizler gibi sivil toplum örgütleri ile ele ele vereceğiz” dedi.

  Aslan, 19 Şubat’taki etkinliğe de katılmaktan onur duyacağını belirterek, yapılan bu davete de teşekkür etti.



456 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231