Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam568
Toplam Ziyaret1668210

Kongre Divan Başkanı Mustafa Elitaş'ın, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün de kongreye misafir olarak katıldığını anons etmesi üzerine, salondaki bazı partililer Sözlü’yü yuhaladı ve ıslıkla protesto etti.

  AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin 81 ilin 78’inden milletvekili çıkardığını, Türkiye'nin 71 ilinde birinci parti olduğunu belirterek, "CHP 33 ilden, MHP 47 ilden milletvekili çıkaramadı, aramızdaki büyük fark bu. Biz ülkemizin her köşesinde aynı barış dilini konuşuruz. Biz, gücümüzü milletten alırız, hesabı da Allah’a ve millete veririz, sadece ve sadece" dedi. 

Davutoğlu, Yüreğir Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Adana 5. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. 

Kongrenin yapılacağı salona gelişinde, dışarıda bekleyen partililere hitap eden Davutoğlu, havalimanından salona gelene kadar yol güzergahında büyük sevgi gösterileriyle karşılandığını belirterek, Adana’nın kendisine unutulmayacak bir karşılama yaptığını söyledi. Gelecek dönemde Adana’ya sık sık geleceğini ifade eden Davutoğlu, "Biz Toroslar'ın çocuğuyuz. Adana bizim yüreğimizde, zihnimizde. Allah Adanalılar'ı korusun. Allahınıza kurban" diye konuştu.

Kongrede partililerin "Başbakan Ahmet Davutoğlu sloganlarıyla kürsüye çıkan Davutoğlu, "Bizim inancımıza, ahlakımıza göre ‘baş hadim, milletin baş hadimi’. Başbakan olmak kolay, baş hadim olmaktır esas olan millete. Hep beraber asırların derinliğinden geleceğin ufkuna yürüyeceğiz, durmak yok. Selçuklu’dan, Osmanlı’dan, Cumhuriyetimiz’den geleceğe yürüyeceğiz" dedi.

Adana’nın ilçelerini tek tek sayarak, selamlarını ileten Başbakan Davutoğlu, kongre öncesinde Kongre Divan Başkanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın ağabeyi Ahmet Elitaş’ın vefat haberini aldıklarını, buna rağmen Mustafa Elitaş’ın divan başkanlığı görevini bırakmadığını anlatarak, "AK Parti’nin dava ahlakına yakışan bir olay yaşadık. Muhterem Ahmet Elitaş biraz önce vefat etti ama o divan başkanlığı koltuğunu bırakmadı, işte ahlak budur" diye konuştu.

Davutoğlu, salondaki partililerden Ahmet Elitaş için dua etmelerini isteyerek, Mustafa Elitaş’a da başsağlığı diledi.

Başbakan Davutoğlu, Adana’ya bu yıl ikinci defa geldiğini, Ocak ayında Dışişleri Bakanlığı döneminde 140 büyükelçi ile bir toplantı gerçekleştirdiğini, o zaman "Adanalılar hiçbir zaman hiçbir olay karşısında pasif kalmazlar, Adana öncü şehir" dediğini anımsatarak, "Sadece 01 plakasıyla bütün şehirleri arkasına takmasıyla değil. Tarihte, siyasette, iktisatta da öncü şehir. Adanalılar ne zaman bir dava, bir aşk, muhabbet gerekmişse sağlarına, sollarına bakmadan ‘biz buradayız’ demişlerdir" diye konuştu.

Seyhan ile Ceyhan nehirlerinin Çukurova’da buluştuğunu dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bir de Seyhun ile Ceyhun var. Amu Derya, Siri Derya, o da Maveraünnehir, Semerkant’ın, Buhara’nın diyarı. Selçuklu’nun, Osmanlı’nın, Horasan erenlerinin diyarı. Bizim davamız oralardan kopup gelen, o boyların, aşiretlerin, Horasan erenlerinin, Maveraünnehir’den Çukurova’ya getirdiği davadır. Bugün AK Parti’nin adı, o tarihi davasının adıdır. Onu yüceltmek hepimizin görevidir. Selam olsun Maveraünnehre, selam olsun Semerkant’a, Buhara’ya, Horasan erenlerine, oralardan buralara güzel Türkçemiz'i getiren Karacaoğlan’a selam olsun. Bizim çok kanatlıdır, çok boyutludur. Bir kanadı Maveraünnehir’de Seyhun ile Ceyhun arasında, diğer kanadı Fırat ile Dicle’nin arasında Mezopotomya’da. O kültürü alıp Adana’ya, Çukurova’ya getirenlere selam olsun.

Biz, Çözüm Süreci, milli birlik ve beraberlik derken, tekrar tarihdaşlık, vatandaşlık, tekrar ve inadına kaderdaşlık derken, işte Maveraünnehir ile Mezopotomya ruhunu, Türkçe ile Kürtçe’yi ve Hazreti Ömer’in döneminde fethedilen Adana’nın o tevhid ruhunu bir araya getirmeye ahdettik, ant içtik. Adana, güzel Türkçesi ile güzel Kürtçesi ile güzel Arapçası ile her bir sokağında nakış nakış vahdeti, birliği, beraberliği getiren Adana’ya selam olsun."

- "Başbakan Ahmet, Türkiye sana emanet"

Partililerin tezahüratları üzerine, Adana’nın kongreye iyi hazırladığını söyleyen Davutoğlu, 2015 Haziran’ında yapılacak seçimlerde aynı heyecanı, hazırlığı görmek istediğini belirterek, Adanalı partililerden seçimlerde Türkiye ortalamasının üzerinde bir oy oranı beklediğini dile getirdi.

Bu sözleri üzerine "Başbakan Ahmet, Türkiye sana emanet" tezahüratı yapan partililere, Davutoğlu şöyle seslendi:

"Biz bu emaneti omuzlarımıza aldık yürüyoruz ama gençler bu emaneti birlikte üstlenmeye hazır mıyız? Hangi vesayetçi, paralelci gelirse gelsin bu emaneti daha yücelere taşımaya hazır mıyız? Bu emanet için emeğinizi, terinizi dökmeye hazır mıyız? Bu emanetin sembolü olan al bayrağı ülkemizin ve dünyanın her yerinde dalgalandırmaya hazır mıyız? İşte bizim davamız bu al bayrağı yurdumuzun her köşesinde dalgalandırmak. Bizim davamız, bu al bayrağın gölgesine sığınmak isteyen her mazluma kucak açmak. İşte onun için AK Parti farkı budur.

Bizim dedelerimizin savunduğu topraklar bir cihan devletinin topraklarıydı. Biz inşallah göreceğiz ama biz göremesek dahi bizim çocuklarımız yani sizin hükmedeceği, selam götüreceği, barış götüreceği topraklar da küresel ölçekte olacak inşallah. Biz, her yere adalet götürmek için yola çıktık. Mazlumlarla beraber olmak, zalimlerin karışsında dimdik durmak için yola çıktık. AK Parti farkı bu."

Başbakanlık görevini aldıktan sonra Anadolu’nun doğusunu, batısını, kuzeyini, güneyini dolaştığını, her yerde aynı muhabbeti gördüğünü anlatan Davutoğlu, "Başka parti genel başkanları ülkemizin her bir köşesine gidebiliyorlar mı? Meclis konuşmasında söyledim ve davette bulundum. ‘Çıkın Anadolu’nun, Trakya’nın her bir köşesine gidin’ dedim. AK Parti 81 ilin 78’inde milletvekili çıkardı, 71’inde de birinci parti oldu. CHP 33 ilden, MHP 47 ilden milletvekili çıkaramadı, aramızdaki büyük fark bu. Biz ülkemizin her köşesinde aynı barış dilini konuşuruz. Biz, gücümüzü milletten alırız, hesabı da Allah’a ve millete veririz, sadece ve sadece."

Kongreye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Süleyman Soylu, Ekrem Erdem, Abdülhamit Gül, Adana ve çevre illerin AK Parti milletvekilleri katıldı.

Kongre Divan Başkanı Mustafa Elitaş'ın, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün de kongreye misafir olarak katıldığını anons etmesi üzerine, salondaki bazı partililer Sözlü’yü yuhaladı ve ıslıkla protesto etti. Bunun üzerine Elitaş'ın, "Olmaz öyle şey, misafirimizdir. Saygıdeğer misafirimizdir" sözleri üzerine de salondaki partililerin büyük çoğunluğu Hüseyin Sözlü’yü alkışladı

BAŞBAKAN'IN ADANA KONUŞMASI:

Vesayete karşı birlik çağrısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Herkesi, Kılıçdaroğlu'nu, Bahçeli'yi, Demirtaş'ı ve diğer bütün liderleri, eğer yürekleri ve siyaset anlayışları elveriyorsa her türlü vesayete karşı birlikte hareket etmeye çağırıyorum" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Herkesi, Kılıçdaroğlu'nu, Bahçeli'yi, Demirtaş'ı ve diğer bütün liderleri, eğer yürekleri ve siyaset anlayışları elveriyorsa her türlü vesayete karşı birlikte hareket etmeye çağırıyorum. Ama kısa menfaatlerle geçici koalisyonlar kurar, arkadaki paralelcilerin tavsiyeleri yeni koalisyonlarla 2015 seçimlerinde karşımıza çıkarlarsa işte buradan bir kez daha sesleniyorum: Hepiniz birlikte gelseniz de milli irade yine AK Parti diyecek ve AK Parti yine milli irade diyecek" dedi.

Davutoğlu, Yüreğir Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Adana İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, iki gün önce TBMM'de yaptığı konuşmasında, Mısır'daki darbecilere destek verdiği için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ''darbecisiniz'' dediğini hatırlattı.

Davutoğlu, ''Bu sinir uçlarına dokundu. Ayağa kalktılar. Sanki onların ayağa kalkmasından biz geri çekilecekmişiz gibi. Biz ayağa kalktık mı, millet ayağa kalkar'' diye konuştu.

Nevşehir'de yaptığı çağrıyı bir kez daha yapacağını belirten Davutoğlu, şunu söyledi:

''Madem darbeci değiller çıksın Kılıçdaroğlu ve açık bir şekilde desin ki 'Biz 27 Mayıs'ı kınıyoruz. 27 Mayıs darbesini kınıyoruz' desin. Diyebilir mi, dedi mi? Diyemez. Yürek gerekir, yürek. Demokrasiye, milli sahip çıkmak için yürek gerekir, yürek. Diyemez, çünkü 27 Mayıs'tan üç gün sonra onların o zaman yan organı olarak çıkan Akis Dergisi, Metin Toker'in, İnönü ailesinin damadı olan dergi, Adnan Menderes'in üzerine çarpı işaret konan bir kapakla çıkmıştı. O gün rahmetli Adnan Menderes'in idamına hükmetmişti Cumhuriyet Halk Partisi neredeyse. Çıksınlar ve 27 Mayıs'ı tenkit etsinler. 27 Mayıs'ta o darbenin arkasında duranlar, daha sonra 12 Mart yönetimine bakan verenler, 28 şubat post-modern darbesinin ikna odalarını kuranları kendilerine milletvekili yapanlar, 'Darbeci değiliz' diyebilirler mi?

28 Şubat'ı tenkit eden CHP zihniyeti gördünüz mü?  28 Şubat ki, bu milletin evlatlarına zulmedilen... O kara günlerden bu ülkeyi çıkaran kim? AK Parti. Milli iradeyi Türkiye'nin her köşesinde egemen kılan kim? AK Parti. 27 Nisan e-muhtırada da sesleri çıkmamıştı. Daha yakın zamanda da hep milli irade dışında kaynak aradılar. Biz ise hep şunu söyledik, artık yeter, söz de, karar da sadece milletindir.''

''MİT'e burada kumpas kurmaya kalktılar''

Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Arada sırada bu memlekete son dönemde paralelci yapıyla en büyük darbeyi vurmak isteyenlerin ellerine tutuşturdukları birtakım kağıtlarla konuşuyor Kılıçdaroğlu. Diyor ki, 'Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) CHP'nin içişlerine karışıyor.' MİT'i böyle karalamak ne zaman başladı biliyor musunuz? Geçen sene tam ben buradayken, 10 Ocak'ta 140 büyükelçimizle Adana'dayken, Türkiye'nin onurlu kurumu, Türkiye'nin menfaatlerini koruyan MİT'e, paralelci çete tam da burada operasyon yapmaya kalkışmıştı. Biz Adana'dayken. Dinleyecekler, biz Gaziantep'te o olaydan iki gün önce Birleşmiş Milletler temsilcileriyle, Suriyeli kardeşlerimizle görüştüğümüzde, Harran'da ve bütün dünyada Gaziantep'te, Şanlıurfa'da, Türkiye'nin yazdığı insanlık destanı konuşulurken, biz 140 büyükelçiyle Adana'da toplantı yaparken, Adana'yı dünyaya anlatırken birileri de MİT'e burada kumpas kurmaya kalktılar. Bunun hesabı sorulmaz mı zannediyorlar."

Devlete kim kumpas kurmuşsa mutlaka hesabının sorulacağını kaydeden Davutoğlu, "Herkes bunu böyle bilmeli. Dinleyecekler, milletten izin almadan, milletten yetki almadan bu devlete bir şekilde sızarak vesayet rejimi kurmak isteyen herkes, bundan sonra sadece milli iradeyi inleyecek, sadece milletin sözü dinlenecek" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, MİT'e 2012'de tuzak kuranlarla aynı dili kullandığını ifade eden Davutoğlu, "Birlikte saldırıyorlar Milli İstihbarat Teşkilatı'na. Halbuki o onurlu teşkilat Musul'da kaçırılan ve alıkonulan o diplomatlarımızı bir tek damla kan dökmeden vatanına kavuşturmuş onurlu bir teşkilattır" dedi.

Davutoğlu, milletin hakkına, onuruna da devletin gururuna ve onuruna da sahip çıktıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Onlarsa emaneti milletten almak yerine birtakım vesayetçi odaklardan almaya kalkarlar. Ne yaptılar cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Cumhurbaşkanımıza karşı çatı aday çıkardılar. Kim çıkardı? 8-10 parti birleşti, arkasında da paralel çete. Hep birlikte geldiler, bizi yenebildiler mi? Milli iradenin aksine bir söz söyleyebildiler mi? Çünkü aramızdaki fark bu. Biz, gücümüzü milletten alıyoruz. Biz, gücümüzü Kuvayımilliye'den alıyoruz. Onun için Erzurum Kongresi'nde de Balıkesir Kongresi'nde de vurguladığım gibi Erzurum'u istiklal şehri yapan Erzurum Kongresi'ndeki Dersimli Abbas Necati ile Balıkesir'de Kuvayımilliye'yi kuran Vehbi Efendi aynı tarihin kardeşleridir. Bu tarihe bir not daha düşmek istiyorum. 31 Ekim 1918. Gazi Mustafa Kemal, Yıldırım Orduları Komutanlığını Liman Von Sanders'den alır. Nerede alır, Adana'da. Memleket parçalanmıştır, işgal altındadır. Gazi Mustafa Kemal der ki 'Birileri için savaş şimdi bitmiş olabilir. Bizim milletimiz için savaş, şimdi başlıyor.' İşte Kuvayımilliye ateşinin yandığı şehir, Adana'dır. Adana öncüdür, öncü olacaktır. Biz, öncü şehir Adana'dan güç aldık, bu emanetleri taşıyacağız. Hazır olun, birlikte omuzlayacağız.

Herkesi, Kılıçdaroğlu'nu, Bahçeli'yi, Demirtaş'ı ve diğer bütün liderleri, eğer yürekleri ve siyaset anlayışları elveriyorsa her türlü vesayete karşı birlikte hareket etmeye çağırıyorum. Ama kısa menfaatlerle geçici koalisyonlar kurar, arkadaki paralelcilerin tavsiyeleri yeni koalisyonlarla 2015 seçimlerinde karşımıza çıkarlarsa işte buradan bir kez daha sesleniyorum: Hepiniz birlikte gelseniz de milli irade yine AK Parti diyecek ve AK Parti yine milli irade diyecek."

Davutoğlu, Yüreğir Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Adana 5. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, kongrelerini şenlik, düğün gibi yaptıklarını belirterek, "Düğünümüz, toyumuz, şenliğimiz hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Partililere, "Bu salonun iki yakası nasıl birbiriyle uyumluysa, bu salonun iki yakası nasıl birbirini tamamlıyorsa Türkiye'nin doğusu da batısı da birbirini tamamlayacak" diyen Davutoğlu, Türkiye'nin ayrılmaz bir bütün olduğunu vurguladı.

Büyük Türkiye idealleri olduğu gibi büyük Adana ideallerinin de bulunduğuna işaret eden Davutoğlu, Adana'nın önümüzdeki dönemde, 2015'te AK Parti emaneti tekrar aldığında, 2023'e girerken enerjinin, ulaşımın, sağlığın ve tarımın, enerjinin merkezi olacağını söyledi.  

Davutoğlu, "Ceyhan sadece Adana'nın değil, sadece Türkiye'nin değil, sadece Akdeniz'in değil dünyanın en önemli enerji merkezlerinden, limanlarından biri olacak. Aynı şekilde ulaşımda, inşallah bölgesel havalimanı 2016'da tamamlandığında her türlü uluslararası hava trafiği Adana'ya selam verip işleyecek" diye konuştu.

"Bu zor günlerin ardından barış günleri de geldiğinde..."

Konya-Mersin-Adana hattına hızlı tren inşa edildiğinde, İç Anadolu ile Akdeniz'in, Adana üzerinden buluşup, Gaziantep'e ulaşacağını bildiren Davutoğlu, "Bu zor günlerin ardından o barış günleri de geldiğinde Suriye'nin, Irak'ın, Mezapotamya'nın, Kafkaslar'ın en büyük tarım havzası, en büyük ticaret havzası, en önemli limanları Adana'da, Çukurova'da ve Adana üzerinde olacak" dedi.

Davutoğlu, Ortadoğu'nun en büyük, bin 550 yataklı entegre sağlık kompleksini Adana'da inşa edeceklerini, Adana'nın sıhhat, şifa bulunan şehir olacağını dile getirdi.

Kendi dönemlerinde yaklaşık 500 bin dönüm alanın sulanarak tarıma açıldığını anlatan Davutoğlu, Adana'nın bereketli topraklarının daha da bereketleneceğini, Adana'nın, tarımın, enerjinin, ulaşımın, sağlığın başkenti, kavşak kenti, öncü kenti olacağını belirtti.

Adana'nın şahsında bütün Adanalılara, Hataylılara, Osmaniyelilere, Kilislilere, Gazianteplilere, Şanlıurfalılara ve bütün diğer şehirlere bir kez daha teşekkür eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Niçin biliyor musunuz? O zalim Esad, hani Kılıçdaroğlu'nun heyet gönderip elini sıktığı Esad'ın zulmünden kaçan Türkmenlere, Araplara, Kürtlere bağrını açan Adanalılara selam olsun. Onlar, ensar torunlarıdır. Nasıl Mekke'den gelen muhacirleri ensar Medine'de bağrına basmışsa Suriye'den gelen o kardeşlerini de bağrına basan her bir Adanalıya selam ediyorum, her birini kucaklıyorum. Allah Adanalılardan ve bütün sınır şehirlerimizden razı olsun. İşte bizim dünyamızla, onların dünyası arasındaki fark bu."

"İşte Osmanlı ruhu budur, işte Kuvayımilliye ruhu budur"

Salondakilere "Yiğit Adanalılar" diye seslenen Başbakan Davutoğlu, "Somali'de bir damla gözyaşı döküldüğünde, Gazze'de o gencecik çocuklar toprağa düşüp, dönüp Anadolu'ya baktığında, 'Bize yardım edecek kimse yok mu' dediğinde, Adanalılar 'Biz buradayız' demeye hazır mısınız? Halepliler, Lazkiyeliler, Bayırbucaklı Türkmenler ve Halep'teki, İdlip'teki Araplar, Kürtler, Türkmenler 'Bizim kardeşlerimiz nerede' dediğinde 'Biz buradayız' demeye hazır mısınız" diye sordu. "Evet" cevabı üzerine Davutoğlu, "Adanalılar, işte Osmanlı ruhu dediğiniz ruh budur. İşte Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kuran Kuvayımilliye ruhu budur" dedi   

Gençlerden Türkiye'ye sığınan "Suriyeli ve Iraklı mazlumlardan" birer kardeş edinmelerini tavsiye eden Davutoğlu, "500 yıl bir arada yaşamış kardeşler olarak, Osmanlı'nın torunları olarak, Haçlılara karşı birlikte savaşan Selahaddin Eyyubi'nin evlatları olarak gidin ve o kamplardaki kardeşlerinizle kucaklaşın. İşte Osmanlı olmak budur, işte Kuvayımilliye olmak budur. Nerede bir mazlum varsa ona sarılın, nerede bir zalim varsa ona karşı da başınız dik, duruşunuz vakur olsun" diye konuştu.

Davutoğlu, Adanalılardan 2015 genel seçimlerinde kapı kapı gezip, AK Parti davasını anlatmalarını isteyerek, kent genelinde de yüzde 50'den fazla oyla bir rekor beklediğini vurguladı.

Kongrenin yapılacağı salona gelişinde, dışarıda bekleyen partililere hitap eden Davutoğlu, havalimanından salona gelene kadar yol güzergahında büyük sevgi gösterileriyle karşılandığını belirterek, Adana’nın kendisine unutulmayacak bir karşılama yaptığını söyledi. Gelecek dönemde Adana’ya sık sık geleceğini ifade eden Davutoğlu, "Biz Toroslar'ın çocuğuyuz. Adana bizim yüreğimizde, zihnimizde. Allah Adanalılar'ı korusun. Allahınıza kurban" diye konuştu.

Kongrede partililerin "Başbakan Ahmet Davutoğlu sloganlarıyla kürsüye çıkan Davutoğlu, "Bizim inancımıza, ahlakımıza göre ‘baş hadim, milletin baş hadimi’. Başbakan olmak kolay, baş hadim olmaktır esas olan millete. Hep beraber asırların derinliğinden geleceğin ufkuna yürüyeceğiz, durmak yok. Selçuklu’dan, Osmanlı’dan, Cumhuriyetimiz’den geleceğe yürüyeceğiz" dedi.

Adana’nın ilçelerini tek tek sayarak, selamlarını ileten Başbakan Davutoğlu, kongre öncesinde Kongre Divan Başkanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın ağabeyi Ahmet Elitaş’ın vefat haberini aldıklarını, buna rağmen Mustafa Elitaş’ın divan başkanlığı görevini bırakmadığını anlatarak, "AK Parti’nin dava ahlakına yakışan bir olay yaşadık. Muhterem Ahmet Elitaş biraz önce vefat etti ama o divan başkanlığı koltuğunu bırakmadı, işte ahlak budur" diye konuştu.

Davutoğlu, salondaki partililerden Ahmet Elitaş için dua etmelerini isteyerek, Mustafa Elitaş’a da başsağlığı diledi.

Başbakan Davutoğlu, Adana’ya bu yıl ikinci defa geldiğini, Ocak ayında Dışişleri Bakanlığı döneminde 140 büyükelçi ile bir toplantı gerçekleştirdiğini, o zaman "Adanalılar hiçbir zaman hiçbir olay karşısında pasif kalmazlar, Adana öncü şehir" dediğini anımsatarak, "Sadece 01 plakasıyla bütün şehirleri arkasına takmasıyla değil. Tarihte, siyasette, iktisatta da öncü şehir. Adanalılar ne zaman bir dava, bir aşk, muhabbet gerekmişse sağlarına, sollarına bakmadan ‘biz buradayız’ demişlerdir" diye konuştu.

Seyhan ile Ceyhan nehirlerinin Çukurova’da buluştuğunu dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bir de Seyhun ile Ceyhun var. Amu Derya, Siri Derya, o da Maveraünnehir, Semerkant’ın, Buhara’nın diyarı. Selçuklu’nun, Osmanlı’nın, Horasan erenlerinin diyarı. Bizim davamız oralardan kopup gelen, o boyların, aşiretlerin, Horasan erenlerinin, Maveraünnehir’den Çukurova’ya getirdiği davadır. Bugün AK Parti’nin adı, o tarihi davasının adıdır. Onu yüceltmek hepimizin görevidir. Selam olsun Maveraünnehre, selam olsun Semerkant’a, Buhara’ya, Horasan erenlerine, oralardan buralara güzel Türkçemiz'i getiren Karacaoğlan’a selam olsun. Bizim çok kanatlıdır, çok boyutludur. Bir kanadı Maveraünnehir’de Seyhun ile Ceyhun arasında, diğer kanadı Fırat ile Dicle’nin arasında Mezopotomya’da. O kültürü alıp Adana’ya, Çukurova’ya getirenlere selam olsun.

Biz, Çözüm Süreci, milli birlik ve beraberlik derken, tekrar tarihdaşlık, vatandaşlık, tekrar ve inadına kaderdaşlık derken, işte Maveraünnehir ile Mezopotomya ruhunu, Türkçe ile Kürtçe’yi ve Hazreti Ömer’in döneminde fethedilen Adana’nın o tevhid ruhunu bir araya getirmeye ahdettik, ant içtik. Adana, güzel Türkçesi ile güzel Kürtçesi ile güzel Arapçası ile her bir sokağında nakış nakış vahdeti, birliği, beraberliği getiren Adana’ya selam olsun."

"Başbakan Ahmet, Türkiye sana emanet"

Partililerin tezahüratları üzerine, Adana’nın kongreye iyi hazırladığını söyleyen Davutoğlu, 2015 Haziran’ında yapılacak seçimlerde aynı heyecanı, hazırlığı görmek istediğini belirterek, Adanalı partililerden seçimlerde Türkiye ortalamasının üzerinde bir oy oranı beklediğini dile getirdi.

Bu sözleri üzerine "Başbakan Ahmet, Türkiye sana emanet" tezahüratı yapan partililere, Davutoğlu şöyle seslendi:

"Biz bu emaneti omuzlarımıza aldık yürüyoruz ama gençler bu emaneti birlikte üstlenmeye hazır mıyız? Hangi vesayetçi, paralelci gelirse gelsin bu emaneti daha yücelere taşımaya hazır mıyız? Bu emanet için emeğinizi, terinizi dökmeye hazır mıyız? Bu emanetin sembolü olan al bayrağı ülkemizin ve dünyanın her yerinde dalgalandırmaya hazır mıyız? İşte bizim davamız bu al bayrağı yurdumuzun her köşesinde dalgalandırmak. Bizim davamız, bu al bayrağın gölgesine sığınmak isteyen her mazluma kucak açmak. İşte onun için AK Parti farkı budur.

Bizim dedelerimizin savunduğu topraklar bir cihan devletinin topraklarıydı. Biz inşallah göreceğiz ama biz göremesek dahi bizim çocuklarımız yani sizin hükmedeceği, selam götüreceği, barış götüreceği topraklar da küresel ölçekte olacak inşallah. Biz, her yere adalet götürmek için yola çıktık. Mazlumlarla beraber olmak, zalimlerin karışsında dimdik durmak için yola çıktık. AK Parti farkı bu."

Başbakanlık görevini aldıktan sonra Anadolu’nun doğusunu, batısını, kuzeyini, güneyini dolaştığını, her yerde aynı muhabbeti gördüğünü anlatan Davutoğlu, "Başka parti genel başkanları ülkemizin her bir köşesine gidebiliyorlar mı? Meclis konuşmasında söyledim ve davette bulundum. ‘Çıkın Anadolu’nun, Trakya’nın her bir köşesine gidin’ dedim. AK Parti 81 ilin 78’inde milletvekili çıkardı, 71’inde de birinci parti oldu. CHP 33 ilden, MHP 47 ilden milletvekili çıkaramadı, aramızdaki büyük fark bu. Biz ülkemizin her köşesinde aynı barış dilini konuşuruz. Biz, gücümüzü milletten alırız, hesabı da Allah’a ve millete veririz, sadece ve sadece."

Kongreye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Süleyman Soylu, Ekrem Erdem, Abdülhamit Gül, Adana ve çevre illerin AK Parti milletvekilleri katıldı.



879 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339