Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam902
Toplam Ziyaret1669288

DR. HALİL ATILGAN, TARSUS’UN İNCİRGEDİĞİ MAHALLESİNDE KURULACAK OLAN MÜZEDE 50 YILDIR BİRİKTİRDİĞİ ENVANTERLERİ SERGİLEYECEK

 Tarsus’un İncirgediği  Mahallesi’nde  2015 Ocak ayında açılması planlanan Çukurova-Toroslar Halil Atılgan Yörük Müzesi’ne Adana ve Mersin Büyükşehir Belediyeleri ile Tarsus ve Karaisalı Belediyeleri destek veriyor.

  1993 yılında Karaisalı’dan ayrılıp Tarsus’a bağlanan İncirgediği Köyü doğumlu olan Dr. Halil Atılgan, beraberinde Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Şube Müdürü Yusuf Delikoca ile Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ı ziyaret etti. Müze ile ilgili bilgiler veren Dr. Atılgan, babasından kalan bir arsa üzerindeki evi müze haline getireceklerini söyledi. Atılgan, burada 50 yıldır biriktirdiği envanterleri sergileyeceğini belirterek, müzede kitap, taş plak, müzik aletleri, yörenin kadınlarının başına bağladıkları yazma çeşitleri, otantik taşlar ve etnoğrafik malzemeleri bulunacağını kaydetti.

  Atılgan, Adana,Mersin Büyükşehir Belediyeleri ile Karaisalı ve Tarsus Belediyelerinin işbirliğiyle Ocak ayında açılacak köy müzesini yerinde görmek için Başkan Aslan’ı İncirgediği’ne davet etti. Başkan Aslan da Çukurova sevdalısı olan yörük Türkmen Hocası Dr.Halil Atılgan’ın bu girişimine her türlü katkıyı vereceklerini belirterek, “Sayın Hocamız, ilçemizin yetiştirdiği ender değerlerden birisidir. Kültürel varlığını bizlere emanet etmektedir. Bu müzeninn kurulmasına katılar sunuyoruz. Yaşatılması için de üzerimize düşeni eksiksiz yerine getireceğiz. Yarın da müze yerini göreceğiz” dedi.

  



801 kez okundu

Yorumlar

Kim hediye kazanmak ister??     02/12/2014 16:14

Eleştirmezse duramayacağım.Nasıl ki MUstafa EKİCİ abimizi bir gün gülerken resmi ortaya çıkarsa X6 BMW hediye edeceğiz dedikse Başkanımız Saadettin ASLAN abiyi de bir gün yüzü ekşi yada gülmeden resmi ortaya çıkarsa AUDİ Q7 hediye edeceğiz.
Misafir - Oto alıım satımdan

AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339