Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam554
Toplam Ziyaret1684651

Adana Medya gazetesi Yazarı Doğan Gülbasar'ın kaleminden Karaisalı

ADANA’YI YENİDEN KEŞFETMEK

 

Doğan Gülbasar/Adana Medya

 

Genellikle kent merkezindeki sorunlara odaklandığımız için kırsaldaki doğal güzellikleri ıskalıyoruz. Güneyi Akdeniz, kuzeyi de Toros Dağları ile çevrili olan Adana’nın doğal güzelliklerinden bir çoğumuzun haberi bile yok!

Karataş’taki lagünler, Karaisalı’daki kanyonlar, Kozan’daki muhteşem doğa aklımıza bile gelmiyor. Doğa meraklısı kulüplerin gezileri ile buralardan yüzeysel şekilde haberdar oluyoruz ne yazık ki...

Pozantı’daki Belemedik Köprüsü; Alman Köprüsü ya da Varda Köprüsü olarak da bilinir. 200 metre uzunluğunda 90 metre yüksekliğindeki köprü adeta bir mühendislik mucizesidir. Eğer başka bir ülkede olmaydı binlerce turistin uğrak yeri olabilecek bu köprü 1900’lü yılların başında Almanlar tarafından yapılmıştır. İstanbul-Bağdat demiryolunun en önemli noktalarından biridir ve müthiş bir görsel şölen sunar izleyenlere...

Kapıkaya Kanyonu ise doğal bir mucizedir. Adanalılar bile benzer vadileri görmek için kilometrelerce uzaklıktaki yerleri seçerler! Çünkü hiçbirimizin Adana’nın bu özelliklerinden haberi yok.

Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü Başkan Yardımcısı Bülent Kılıç, Adana’nın doğal güzelliklerini ezbere bilen bir isim. Az çok fikrimiz olsa bile anlattıklarıyla ağzımızı açık bıraktı. “Meğer nasıl bir doğal güzellik ortasında yaşıyor muşuz?” demekten kendimizi alamadık. “Bir saatlik mesafede gizli bir cennet varmış ve biz bununla ilgili çok az şey biliyormuşuz” diye de mahcup olduk hatta...

Bu anlamda Karaisalı Belediyesi’nin oradaki doğal güzellikleri keşfetmeleri için gazetecileri davet etmesi çok önemli bir adım.

Buna benzer girişimlerde tüm belediyelerin bulunması gerekiyor. Çok faydalı olacağına inanıyorum.

İnsan bazen burnunun dibini göremiyor, bizimki de o durum. Gözünün içine sokmak gerekiyor! Hep söylüyorum deniz turizminden çok umutlu olmamak gerekiyor. Ama tarih ve doğa turizmi açısından bugün popüler olan birçok kentten daha avantajlı durumda olduğumuz gerçeği ortaya çıkıyor. Tek eksik tanıtım.

Biraz tuhaf olacak ama öncelikle Adana’ya tanıtmak lazım! Adanalı’nın büyük bölümü bile çevresindeki doğal güzelliklerin farkında değilken dışarıya tanıtım yapmak biraz komik olur. Biz tanırsak çevremizi, daha iyi anlatırız.

Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü başta olmak üzere birçok kulüp kuruldu Adana’da ve henüz tam keşfetmediğimiz bu yerlere geziler düzenliyorlar. Bu kulüplerin de tanıtıma katkısı inkar edilemez.

Faal kulüplerle kamu kurumlarının, belediyelerin yapacağı işbirliği tanıtım atağına çok şey kazandıracaktır. Bu çalışmalar sonunda bakarsınız Adana’yı yeniden keşfederiz ve yaşadığımız kenti daha çok severiz.

Doğaysıyla tarihiyle...

Önce tanıyacağız, sonra tanıtacağız...

 



700 kez okundu

Yorumlar

Halimizden anlayanlar......     28/11/2014 21:32

Karaisalı için çok olumlu adımlardan birisidir.Bizim yörenin ciğerini ,,nerede neyin olduğunu, hangi kör itin nerede yattığını ,Murçularla yatıp murtçularla kalkan ömrünü bu yolda harcayan ve hala da ne yapabilirim diye düşünmesini bilen ve halimizden anlayan elleri kalem tutan gönül dostları Karaisalı için sizin de bir çift sözünüz kelamınız yok mu? Gelin birlik olalım.
Misafir - Baş Öğretmen

AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351