Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam301
Toplam Ziyaret1682288

KARAİSALI BELEDİYESİ, İLÇENİN TURİZM DEĞERLERİNİ TANITMAK ÜZERE ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ (ÇGC) İLE İŞBİRLİĞİ YAPARAK ADANALI GAZETECİLERİ İLÇEDE KONUK ETTİ


 
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) ile Karaisalı Belediyesi işbirliği ile ilçenin turizm değerlerinin tanıtımı etkinliği gerçekleştirildi.

  Adanalı Gazetecilerin yanısra Osmaniye Radyo ve Televizyonu (ORT) muhabiri ve kameramanın da katıldığı etkinliğe Atatürk Parkı içindeki çay bahçesinde kahvaltı ile başlandı. Burada bir konuşma yapan ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, ilçelere yaptıkları ikinci geziyi Karaisalı’ya gerçekleştirdiklerini, bundan sonra da diğer ilçeleri gezmeye devam edeceklerini belirterek, “Bizleri Karaisalı’da ağırlayan Belediye Başkanı Sayın Saadettin Aslan’a ve ulaşım imkanı sunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Sözlü’ye teşekkür ederiz” dedi.

  Karaisalı Belediye Başanı Saadettin Aslan da konuşmasında, Çukurova’nın Kuzeyinde yer alan Karaisalı’nın, coğrafi konum ve doğal yapısıyla tarımsal üretime, hayvancılığa ve ormancılığa oldukça elverişli bir ilçe olduğunu, halkın büyük bir kısmı geçimini tarımdan sağladığını söyledi. Aslan, “İlçemizin yüzde sekseninden fazlası orman alanıdır. Tarım alanları dalgalı yapıdadır. Gerek orman, gerekse tarım-hayvancılık faaliyetleri belli ölçüde ekonomi oluşturabilir. Ancak bölgemizde gelir kaynaklarının çoğaltılması, ekonominin bu yolla büyütülmesi şarttır. Bu büyüme yolu turizmde görülmektedir. İnanıyoruz ki buna alt yapı olacak fiziksel tesis durumunu da gerçekleştirildi. Az sonra gezilecek yeni yapılan tesislerin yeterli olduğu düşünülemez. Karaisalı’nın sınavı bu tesisleri ve gelen turistleri en iyi şekilde ağırlamaktır. Bu sınavın verilmesi durumunda gelir kaynaklarımızın çeşitlenmesi, ekonomimizin büyümesi sağlanmış olacaktır. Karaisalı’nın sosyoekonomik gelişmişlik sıralaması, önümüzdeki dönemde üst basamaklara ekolojik turizm üzerinden çıkacaktır. Daha gelişmiş bir Karaisalı, daha müreffeh Karaisalılılar bizim huzur kaynağımız olacaktır” dedi.

  Karaisalı Belediyesi olarak başta ulusal ve yerel basın olmak üzere doğa gruplarına ilçenin turizm değerlerini tanıtmaya devam ettiklerini kaydeden Aslan, “Bu nedenle sizleri de bu etkinlikte görmekten son derece mutluyuz. Sizlerle bizi buluşturan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

  Karaisalı Beledidye Başkan Yardımcıları Rifat Köroğlu ve Recep Ak, MHP Karaisalı İlçe Başkanı A.Sezai Yılmaz’ında katıldığı etkinlik Kapıkaya Kanyonu’ndan başlayıp Yerköprü’den tamamlanan 7250 metrelik parkurda bir yürüyüş gerekleştirildi. Yerköprü’de dinlenen 100 kişilik gazeteci konuk, daha sonra Alman (Varda) Köprüsü’nü incelediler. Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, gazetecilere Demirçit Mahallesinde Bolahatoğlu Tesislerinde bir yemek verdi.

  Aslan, son olarak gazetecilerin geldiği otobüslere binerek, katılanlara İlçeyi ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

 



788 kez okundu

Yorumlar

     25/11/2014 13:11

Sayın Başkanım ilçede sizinle birlkte görülmemiş bir değişim ve gelişim görülmektedir.Yıllardır üst üste biriken tüm sorunları tek tek ve emin adımlarla çözmektesiniz.İşinizin ne kadar ağır olduğunu biliyoruz.Kolay değil yıların biriktirmiş olduğu sorunları çözmek.Başkanım 2014 geçti ama 2015 yılında ilçede fidan dikme seferberliği başlatırsanız çok iyi olur.Hsan dağının eteğindek evlere de her eve 3-5 ağaç dikme teşvik edilirse birkaç yıl sonra ilçenin görüntüsü bile değişir.Yıllardır söyledik mezarlıktan kanyon girişine kadar yolun sağı solu da ağaç dikilirse daha güzel olmaz mı?
Misafir - Abdullah KÜÇÜKYÜCEL

Mehmet Ali TUĞTEKİN     25/11/2014 10:41

başkanım bu ilçede ve belediyede en çok çalışan zabıta memurunuz mehmet ali beye ilçe vatandaşları olarak tşk ederiz.kendisini sizin gibi ilçeye adamıştır.her derdimize çare oluyor.bir dediğimizi ikiletmiyor.Allah bin kere razı olsun.Ne olursunuz haddimiz değil ama küçük bir ödül verirseniz memnun oluruz.
Misafir - bir gurup vatandaş adına

Bravo Sadettin Başkana...     24/11/2014 21:10

Sadettin Abi'nin belediye başkanı olduğu ilçede hissediliyor maşallah.Biraz da bozuk yolları onarırsa tam olur.İlçe merkezindeki bazı yollar da yayaların yürümesi bile tehlike arz ediyor.
Misafir - Sadetin TANTAN

     24/11/2014 12:41

çok güzel bir organizasyon. emeği geçenlere teşekkür ederiz. Tabi burada en büyük teşekkürü Karaisalımızın kurtuluşuna vesile olacak doğa turizminin hayat bulmasında, bu projelerin hayata geçmesi ve gereken ödeneklerin çıkarılmasında çok büyük emeği olan Sayın FATOŞ GÜRKANhak etmektedir.
Misafir - deli dumrul

bu da recep abimizin cevabı     24/11/2014 10:18

Recep Ak Emine Hanim ayni hediyeden Bilal baskanda veriyor bilginize temin edemez iseniz biz gondeririz
Misafir - merkezden

bu bir istek     24/11/2014 10:28

Emine Zeytun Aydınlı SAADETTİN BAŞKANIM EŞİM KARAİSALININ FİLİKLİ KÖYÜNDEN NECATİ AYDINLI.13 KASIMDA DOGUM YAPTIM.BİR KIZIMIZ OLDU.BEBEK PAKETİ İSTİYORUM.LÜTFEN SESİMİ DUYUN.ADRESİM SARIÇAM İLÇESİ MEHMET AKİF ERSOY MAH.174 SOK.NO 3 SARIÇAM ADANA.NOT:EŞİM PAKET GETİRMEZLER BOŞUNA UGRAŞMA DİYOR.AMA BEN PARTİME VE SİZE GÜVENİYORUM.BENİ MAHÇUP ETMEZSİNİZ İNŞALLAH.BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUM
Misafir - merkezden

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398