Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam413
Toplam Ziyaret1685846

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Adana’daki hastanelerin hizmet veremez duruma geldiğini belirterek, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na Adana’daki hastaneleri birlikte gezme önerisinde bulundu.

“OSMAN DURMUŞ’UN REFORMLARI DEVAM ETTİRİLDİ”

Sağlığın birçok problemi olduğunu, bu problemleri çözmek yerine ranta dayalı sistemlerin ortaya konduğunu belirten Yılmaz, “Toplumun temel sağlık problemlerini çözebildiniz mi? Bugün, AKP Hükûmeti olarak en çok övündüğünüz sağlıktaki memnuniyet oranıydı. Bunun da temeline baktığınızda hep beraber görürüz ki, 57'nci Hükûmet Döneminde, dönemin MHP’li Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un başlattığı reformları devam ettirerek ilk yıllarınızda bu noktada bir gayretin içerisinde oldunuz ama son yıllara baktığımızda, gidin, gezin, Sağlık Bakanı olarak bilmiyorum hastaneleri geziyor musunuz, doktorsunuz ama... Gittiğinizde kuyruklardan geçemiyorsunuz.Vatandaş Randevu almaya gidiyor üç ay, altı ay sonrasına gün alıyor. Yine, bakıyorsunuz, vatandaşın cebinden çıkan paralarda her geçen gün artış var. Ama, bakıyoruz ki Adalet ve Kalkınma Partisinin sözcüleri mikrofonu eline aldıklarında, başta Sayın Bakan olmak üzere, sağlıkta devrimden bahsediyorlar” şeklinde konuştu.

ADANA’DAKİ HASTANELERİ BİRLİKTE GEZELİM”

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, “Ben sizi Adana'ya davet ediyorum Sayın Bakan. Bir gün Allah rızası için şu Adana'da hastaneleri gezelim” önerisinde bulundu.

Adana'da Aşkın Tüfekçi Hastanesi'ni gezdiğini ve gördüğü manzara karşısında büyük üzüntü duyduğunu anlatan Yılmaz şöyle devam etti:

“Adana Türkiye'nin 4'üncü, 5'inci büyük vilayeti. Sağlığın merkezi olması gereken bir kent Adana. Bu pazarda hastaneleri gezdim 6'ncı kata yaya çıktım, hastaları ziyarete gidiyordum 70 yaşındaki, 80 yaşındaki o kadınlar, o merdivenlerden çıkarken soluk soluğa kalmışlar. Ve iki gün önce, Sayın Bakan, Adana gibi bir yerde, Aşkın Tüfekçi Adana'nın göbeğindeki bir hastane ve asansör düşüyor, 9 işçi yaralanıyor. Haberiniz var mı bundan bilmiyorum Sağlık Bakanı olarak.

Milletin sağlığıyla uğraşan bir hastanede işçiler yaralanıyorsa… Hasta kişi gelmiş hastaneye, 6'ncı kata yaya çıkıyor ve merdivenlerde oturan birçok insanla karşılaşıyorsunuz.Bu, birilerinin aktarması değil, ben gezdim bu pazar günü. Şimdi, Adana gibi Türkiye'nin 4'üncü, 5'inci büyük kentinde sağlık felç olmuş durumda. Hastanelere bir gidin.

Sayın Başbakan 2011 yılında, haziranda, seçim meydanlarında dedi ki: "Biz başka partilere benzemeyiz." 12 tane vaatte bulundu, 1 tanesi de sağlık alanında. Bakıyorsunuz ki -siz başkalarına benzemiyordunuz- aradan geçti dört sene, daha geçen gün İstasyon Meydanı'na geldi, dört sene sonra, göstermelik bir temel atmışlar, şu anda çivi çakılmamış. Bu hastaneyi ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz, bu şehir hastanesini?

Devlet hastanesi, Adana'nın köklü devlet hastanesi. Burası yıkılmaya müsait diye boşalacak dediniz. İki yıldır yapılan hizmet yok.

Numune Hastanesi'ne gittiğinizde, oraya yeni bir TOKİ Numune Hastanesi yapıldı. Değerli arkadaşlar, ambulans yanaşmıyor, acile hastalar giremiyor diye 2 defa acilini yıkıyorsunuz. Bu nasıl bir anlayıştır? Yeniden düzenleme yapıyorsunuz. TOKİ Numune Hastanesi'yle bir görüşün. Oraya odalar yapmışsınız. Bu odalarda hastaları muayene edecekler, doktorların çalışabilecekleri alan yapılmamış. Gidin araştırın, tuvaletleri birleştirerek oda yapmaya çalışıyorlar ve burada hizmet yapmaya çalışıyorlar. Nerede sağlıkta devrim?

Yine yayla zamanı. Bakın, Tekir'de 250 bin nüfus, Kızıldağ'da 100 bin nüfus, Göller Yayla'sında -Adana, yaylacılığın yoğun olduğu bir yer- dört senedir dilimizde tüy bitti bunu söyleye söyleye. 200 bin nüfuslu yerde bir tane doktor yok. Yani oradaki insanlar insan değil mi? Oranın hava şartları yaylacılığı bir noktaya getirmişse bunu çözmek sizin göreviniz değil mi?”



553 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382