Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi19
Bugün Toplam901
Toplam Ziyaret1687410

İlimizde birlik sayısı da artırılabilir. Özellikle Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Aladağ, Pozantı, Karaisalı ilçelerini içeren bölgeler için yeni birlikler kurulabilir


 

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Adana   Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü, Yüksek Şehir Plancısı Ulaş Çetinkaya, ekonomiye, istihdama katkı sağlamak için kurulan Karataş-Yumurtalık Turizm Birliği ne destek çağrısında bulundu.  

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantılarının son oturumunda konuşan Çetinkaya, Adana Belediyesi sınırlarının Büyükşehir Yasası ile il sınırına ulaştığını, 15 ilçe ve büyükşehir belediyesi olmak üzere toplam 16 belediyenin yaklaşık 2.5 milyon Adanalı ya hizmet üretmeye çalıştığını kaydetti.  Türkiye de belediyelerin nüfus açısından farklılık gösterdiği gibi bilgi birikimi, teknik personel ve ekipman kapasiteleri bakımından da eşit olmadığını vurgulayan Çetinkaya, 'Bu yüzden imkanı olan ile olmayanı bir araya getirerek birlikler oluşturulmuştur. 1970 li yıllardan sonra Belediye Birlikleri, fiziksel ve teknik iş birliğinin yanı sıra ekonomiye, istihdama da katkı sağlamışlardır. Bu amaçla kurulmuş Karataş-Yumurtalık Turizm Birliği buna en güzel örnektir. Bu birlik turizm bölgesi enerji, liman gibi bölgeleri kapsamaktadır. Bu birlik ayağa kaldırılmalı, desteklenmeli, yardımcı olunmalıdır' dedi.  Birlik bölgesini içine alan saha için 1/25 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı nın 5 yıldır sürdüğünü, planın bir an önce güncelleştirilerek tamamlanması gerektiğini dile getiren Çetinkaya, şunları söyledi: 'İmar planlarının tamamlanmasının ardından yatırımcı çekilmeli, istihdam yaratılmalı, işsizliğin azaltılmasına katkı sunulmalıdır. İlimizde birlik sayısı da artırılabilir. Özellikle Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Aladağ, Pozantı, Karaisalı ilçelerini içeren bölgeler için yeni birlikler kurulabilir.  Sahip olduğu tarım ve turizm potansiyelleri buna uygundur. Alternatif turizm alanları olarak değerlendirilmelidir. Sadece Adanalı nın kullandığı alanlar değil yurt içi ve dışından gelen kullanıcılar yaratılabilir. Bu da bölgemizde işsizliğin azaltılmasına katkı sunar.

 

 

 

 

 



516 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382