Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam564
Toplam Ziyaret1682551

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, İslam dini içerisinde Muharrem Ayının önemine değindi ve Hz. Hüseyin ile birlikte şehit edilenleri saygıyla andığını belirtti

Muharrem Ayı dolasıyla mesaj yayınlayan MHP’li Seyfettin Yılmaz, “Muharrem Ayının İslam dini içerisinde büyük önemi vardır. Ayrıca verdiği evrensel mesajlarla da insanlığa ışık tutmaktadır. 10 Muharrem’de Hz. Peygamberinizin torunu, 4. Halife Allah’ın Aslanı Hz. Ali’nin oğlu İmam Hüseyin, 72 yareni ile birlikte Kerbela’da Emevi Halifesi Yezid orduları tarafından şehit edilmiştir. Zalime meydan okuyan Hz. Hüseyin, bu özelliği ile mazlumun yanında olmanın sembolü haline gelmiştir. Yezid ise zalimliğin, adaletsizliğin sembolü olmuştur. Burada bizim yerimiz Hz. Hüseyin’in yanıdır” dedi.

Alevi canların Muharrem ayında 12 günlük matem orucu tutuğunu hatırlatan Yılmaz, “Oruçlarının, ibadetlerinin Allah katında kabul görmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Alevileri ötekileştirmeye çalışanlara asla prim vermeyeceklerini ve her zaman Alevilerin yanında yer alacaklarını söyledi.

MHP olarak, Cumhuriyete bağlı, Atatürk’e sevdalı, ülkenin birlik ve beraberliğine önem veren Alevi toplumunun Türkiye’nin asli unsuru olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

“Bizler Alevileri Türk milletinin asli unsuru olarak görüyoruz. Adana’da da Alevi vatandaşlarımızla çok iyi ilişkilerimiz var. Bütün yönetim kadromuz da Alevi canlara sevgi, saygı ve muhabbetle yaklaşıyor. AKP’nin Alevileri ötekileştiren politikalarını kınıyoruz. Bu anlayış sadece Türkiye’ye zarar verir. Alevi kardeşlerimiz de sağduyulu davranıyor ve bu tür tahriklere gelmiyorlar. Türkiye’nin zarar görmesini istemiyorsa AKP, Alevilere bakış açısını gözden geçirmelidir. Biz Hüseyin’nin yanındayız. AKP de kimin yanında olduğunu açıklamalı, ona göre davranmalıdır.”

 



616 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398