Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam491
Toplam Ziyaret1668877

ONLİNE ÇEVRE (ENO) İSİMLİ MERKEZİ FİNLANDİYA’DA BULUNAN BİR ULUSLARARASI ÇEVRE KURULUŞU İNTERNET ÜZERİNDEN KATILIM SAĞLAYABİLECEK ŞEKİLDE AÇTIĞI DÜNYA OKULLAR ARASI FİDAN DİKME YARIŞMASI’NA EN FAZLA DİKİMİ KARAİSALI ANADOLU LİSESİ YAPTI



Karaisalı Anadolu Lisesi’nin il bazında en çok fidan diken olduğu açıklandı. Lise öğrencileri bugün de 15 bin fidanı toprakla buluşturdu.

   Online Çevre (ENO) isimli merkezi Finlandiya’da bulunan bir uluslararası çevre kuruluşu İnternet üzerinden katılım sağlayabilecek şekilde açtığı Dünya Okullar arası Fidan Dikme Yarışması’na en fazla dikimi Karaisalı Anadolu Lisesi’nin yaptığı bildirildi.

  27 Mart 2013 tarihinde Karaisalı ilçe merkezine çıkan orman yangınında 63 hektar orman yanarak kül olmuştu. Orman İşletme Müdürlüğü’nün teknik desteği ile Karaisalı Anadolu Lisesi öğrencileri yanan bu alana 15 bin fidan dikerken ENO yarışmasında il birinciliğini koruyamaya devam etti.

  Fidanların toprağa buluşturulması nedeniyle Gülüşlü Mahallesi civarında düzenlenen törende konuşan Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç, “Önemli olan bu yarışma değil, gençlerin ağaç sevgisinin yaygınlaşmasıdır. Orman vasfını kaybetmiş alanların yeniden ağaçlandırılmasını takdir ediyor ve bu etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyorum” dedi.

  Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol da, “Adana’nın bitmek bilmeyen yeşil sevgine bir yer daha katılmıştır. Daha önce yanan bu yerlere fidan diken öğrencilerimiz müteşekkiriz. Karaisalı Anadolu Lisesi’nin bu fidan dikme yarışmasında inşallah büyük bir derece alırlar” dedi.

  Bu konuşmalardan sonra başta Kaymakam Mehmet Tunç olmak üzere protokol mensupları sembolik fidan dikimi gerçekleştirdiler.

  Fidan dikme törenine katılanlar daha sonra Yerköprü Mesire Alanında 1999 yılında şehit olan Gülüşlü Mahallesinden Şehit Onbaşı Bekir Yapar isminin verildiği çeşmenin açılışını gerçekleştirdiler.

  Düzenlenen törene Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç, Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, Karaisalı Belediye Başkan Yardımcısı Recep Ak, Karaisalı Jandarma Komutan Vekili Kd. Bşçvş.Aydın Öztürk, Emniyet Amiri Emre Erdemli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Karacaoğlu, Orman İşletme Müdürü Cüneyt Şener ve çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.



848 kez okundu

Yorumlar

ah ODUNLAR olmasaydı.     22/10/2014 12:23

malesef bu ilçenin elinden tutan aydın insanlar yok.şayet olsa bu ilçeyi kimse tutamaz.bu ilçe dünhyada yıldız ilçe olur.yıllardır yan gelip yatan ilçe yöneticileri vardı.bu ilçenin önünde takoz olan ODUN lar vardı.
Misafir - keresteciler kralı

AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339