Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam120
Toplam Ziyaret1680327

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK VE SPOR DAİE BAŞKANLIĞI’NIN KÜLTÜR HİZMETİ. 529’UNCU KIZILDAĞ YAYLASI KARAKUCAK GÜREŞLERİ ESNASINDA ÇEKİLEN FOTOĞRAFLAR ALBÜM OLARAK BASTIRILDI

Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığının 1 No’lu yayını ile 529. Kızıldağ Yaylası Karakucak Güreşleri Fotoğraf albümü kitap olarak bastırıldı.

  Fotoğraf albümünün önsözünü yazan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Sözlü, Kızıldağ’da yapılan karakucak güreşlerinin tarihi belgeler ışığında gerçek kimliğine kavuştuğunu belirterek, “Türkiye’nin en eski yağlı güreşleri Kırkpınar’da, en eski karakucak güreşleri ise Kızıldağ’da yapılmaktadır. Altın kemer ödülle olan güreşlerin tarihi yönünü ortaya çıkarmak, daha kalıcı hale getirmek, ata sporumuz güreşi yaygınlaştırmak için bu yıl Kızıldağ’da karakucak güreşleri, Türkiye Güreş Federasyonunu tescili ile Dünya çapında, uluslararası boyut kazanacaktır” dedi.

  SÖZLÜ, “BU HEYACAN TÜM TÜRKİYE’YE SIÇRAYACAKTIR”

  Sözlü, “Kızıldağ yaylasında başlayan bu heyecan önce Çukurova’ya ve Toroslara yayılacak, sonra tüm Türkiye’ye sıçrayacaktır. Bu bereketli topraklardan yeniden Mehmet Kartal ve İsmet Atlı gibi Dünya şampiyonları, Abdurrahman Çay gibi Avrupa ve Balkan Şampiyonları çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

  SAADETTİN ASLAN’DAN TEŞEKKÜR

  Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan ise, Ramazanoğlu Halil Bey anısına düzenledikleri 529’uncu tarihi Kızıldağ Yaylası karakucak güreşleri öncesi Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürü Yusuf Delikoca’nın hazırladığı Cebeli Ahmer adlı Kızıldağ’ı anlatan kitap ile güreşler sırasında çekilen binlerce fotoğraf kareleri arasından seçilerek bir albüm yapılmasını sağlayan başta Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye teşekkür etti.    

 

Fotoğraf:         

Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığının 1 No’lu yayını ile 529. Kızıldağ Yaylası Karakucak Güreşleri Fotoğraf albümü kitap olarak bastırıldı.

                                                                       

 

 

 



517 kez okundu

Yorumlar

FLAŞ FLAŞ FLAŞ KARAİSALIDA YENİ BİR YILDIZ DOĞMAKTA      08/10/2014 18:47

Ak parti karaisalı ilçe başkanlığına Aday olmak için daha önce Osman kurdak Aday olmuştu .Şimdi ise yeni bir yıldız doğmakta İlçe başkanlıgına ikinci Aday Etem Kuşçu olarak Belirlendi.inşallah Allah Rızası için Haber Yapar Bu Haberler yalan Degil Dogru Haber .
Misafir - Ak parti haber karaisalı

AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704