Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi17
Bugün Toplam993
Toplam Ziyaret1669379

Acilen Ulaşım Zammını Geri Çek

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Türkiye'de en çok işsiz ve yoksulluğun bulunduğu Adana'da bir kalemde ulaşıma yüzde 35'ten yüzde 70'lere varan zammın insafsızlık olduğunu savundu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye bir dost bir hemşeri olarak uyarıda bulunarak zamları vakit geçirmeden geri çekmesini istedi

 

Demirçalı, evsel katı atık vergisinde olduğu gibi bu insafsız ulaşım zammını da yargıya taşıyarak Adanalının hakkını korumaya devam edeceğini açıkladı

 

ADANA-- CHP Adana Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi Ali Demirçalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü bir dost, bir hemşeri olarak uyarılarda bulunarak, ulaşım hizmetlerine yapılan zammın derhal geri çekilme çağrısında bulundu." Sayın  Sözlü, bu zammı vakit geçirmeden geri çekilmeli" dedi ve ekledi,"Aksi takdirde evsel katı atık vergisinde olduğu gibi ulaşım zammını da Adanalı adına yargıya taşıyacağımın bilinmesini isterim." diye konuştu.

Ali Demirçalı, Adana'da tarihte görülmemiş oranda bir kalemde bu oranda ulaşım hizmetlerine yapılan zammı kabul etmenin mümkün olamayacağını söyledi. Demirçalı, yazılı açıklamasında şu örüşlere yer verdi:

" Adana halkı adına Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Sözlü'yü uyarıyorum. Son yapılan ulaşım zammının Adana gibi Türkiye'de İssizliğin ve yoksulluğun yoğun olarak yaşandığı bir kentte, en az yüzde 35, bazı durumlarda ise yüzde 70 oranlarına ulaşan zammı acilen geri çekmeli. Sayın Sözlü'den halkımızın yanında bir belediye başkanı olarak yer almasını bekliyorum.

Belediyecilik hizmetleri aslen kamusal bir hizmettir .Gerçek belediyecilik  bir ticarethane işletmesi değildir.  Toplu taşım  hizmeti de bu kamusal hizmetlerin başında gelir. Kamusal hizmetlerde kar-zarar oranları düşünülemez.

Tüm Türkiye'ye baktığımızda neredeyse ulaşım kilometresi başına en pahalı toplu taşım ulaşım ücretinin Adanalıya reva görülmesi kabul edebileceğimiz bir şey değildir.

Belediyemizin imkanları yetersiz olabilir. Ucuz ulaşım, belediye başkanımızın öncelikleri arasında olmayabilir. Bu durum dar gelirli halkımızı zora sokacak zammın yapılmasını gerektirmez, haklı kılmaz.

Toplu taşıma hizmetlerindeki kamu yararına edilen zarar belediyenin daha az öncelikli hizmetlerinden karşılanabilir iken kolaycılığa kaçıp  bütçe yetersizliğine sığınmaktadır.

Sayın Sözlü Belediye Başkanı olmadan önce kendi twitter hesabından "Öğrenciler Toplu Taşımadan Ücretsiz Faydalanacak"  ifadelerine yer verirken bugün bunu inkar etme yolunu seçmektedir. Oysa Sade öğrenciler değil, bu kentin emeklisi, engellisi, yaşlısı, öğrencisi, memuru ve işçisi bu hizmetten indirimli olarak faydalanabilmelidir.

Seçimden önce bunu taahhüt eden sayın Sözlü'yü Adanalıya verdiği sözünü tutmaya  davet ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim seçim bildirgemizde de halkımıza  indirimli ulaşım hizmeti taahhütlerimiz arasında yer almaktaydı. Biz bunu gelir-gider dengesini düşünerek taahhüt etmiştik. Şimdi anlaşılıyor ki; Sayın Sözlü hesapla konuşmayıp sadece popülizm yapmış. Adanalı yıllardır zaten popülist politikacılardan bıkmıştı. Şimdi bir de Sayın Sözlü'nün popülizmine Adanalının karnı toktur.

Adanalıya popülizm yapacak değil hizmet edecek bir Büyükşehir Belediye Başkanına ihtiyaç var. Bu nedenle, Sayın Sözlü'yü öncelikle bir politikacı olarak değil bir dost bir hemşeri olarak uyarmak isterim "Acilen bu zammı geri çek, halkın yararına bir belediyeciliğin önünü aç."

Adana Milletvekili olarak halk için görev yapıyorum. Verilen hizmetler konusunda siyasi parti farkı gözetmeden uyarılarımı yaptım, yapmaya devam edeceğim.

Buradan Sayın Sözlü'ye şunu da anımsatmak istiyorum. Geçmiş dönemde aralarında CHP'li Belediye Başkanlarımızın da olduğı ilçe  belediye başkanlarımızı özellikle  Evsel Katı Atık Vergisi konusunda da uyarmıştım.  Ve halkımızın yararına yargıya taşıyarak bu verginin iptal edilmesine öncülük ettim. Sayın Sözlü'nün, gerekirse  bu insafsız ulaşım zammının iptali için yargıya götüreceğimin bilinmesini isterim."

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, toplu taşıma hizmetlerine yapılan zam konusunda örgütlü tüm sivil toplum kurumlarını Adanalının yanında yer almaya çağırdı.

 



746 kez okundu

Yorumlar

KARAİSALI DEVLET HASTANESİNDEN DUYURU.     13/09/2014 06:19

Karaisalı devlet hastanesinden duyuru Hasan Köylü kardeşimiz meclis üyeliğine seçilmesinden dolayı yerine onun kadar çalışkan ve dürüst bir arkadaş işe alınacaktır. ilgililerin en yakın zamanda AKP ilçe başkanı Ünal Işık beye pardon yanlış oldu Devlet hastanemiz başhekimliğine hamili kart ile başvurması gerekmektedir. AKP den arkası kuvvetli olan arkadaşlar hariç başvuru olmasın, boşun heveslenmesin, işi bilmek veya yapabilmek önemli değil AKP den büyük torpilli olmak önemlidir bilginize.
Misafir - CAZGIRRR.

AK SAÇLILARDA FARK ETTİ ZAMLARI.     13/09/2014 05:21

Zam fazla olmuştur belediye bu işe bir çözüm bulacaktır. AKP li arkadaşlara gün doğdu eleştirecek bir şey bulamıyorlardı. AKP hükümetinin hergün yaptığı akaryakıt zammını görmeyen, özellikle özel hastane, devlet hastanelerinde ve eczanelerde ödenen paraların farkında olmayan arkadaşlar, vergilerdeki artışı vs.vs görmeyenler. AKP nin asgRi ücretliye, memura, emekliye ne kadar zam yapmadığını fark etmeyenlerin bu zamları fark etmeleri inşallah başlangıç olur. Belediye zam yapmasını eleştirelim ama AKP nin zamlarınıda görelim.
Misafir - AK SAÇLILAR.

çay bhçsi     13/09/2014 03:47

değerli hemşerim çay bahçesine çakılıp kalma derim çık ordan bi belediye meclis toplantılarına misafir olarak katıl çakıt suyu içenler gibi.bak bakalım meclis toplantısında akp üyeleri olması gerekenleri söylerken başkanımızın haberdarız ilgileniyoruz deyip geçiştirmelerine.çay bahçesinde oturup o nerde bu nerde diye dedikodu yapacağına kendi gözünle gör kulaklarınla duy bakem gari.bunlar sende yok ise masandaki fazla olan arkadaşlarından al.sınav süresi 40 dk başarılar bakem.değerlendirmeyi emekli öğretmenimiz yapıp sonuçları çay ocağının yanındaki panoya asacaktır.haydi rast gele
Misafir - asena

Sanatçımız     12/09/2014 23:44

Bilsen uzaklarda kimler ağlıyor  Gelemem sevdiğım felek koymuyor  Gurbet eller bana bir mesken oldu  Gelemem sevdiğim kader bağlıyor  Huzurum kalmadı fani dünyada  Yapıştı canıma bir kara sevda  Bu hasretlik bizi çürütecek mi
Misafir - Ne kadarda Güzel Söylemiş

ÜNAL BEY VEKİLLİK TEKLİFİ GÖTÜRÜLMELİ     12/09/2014 21:54

Ünal bey kendini Cumhur başkanlığında ispatlamıştır çok güzel çalıştı halkımız seviyor ve destek oldu daha iyi yerlerde olması lazım.Hasan köylü arkadaşımızda ilçe için kendini feda etti durmadan koşturdu gecesini gündüzüne kattı.
Misafir - Akgenç

Kapı Kulu     12/09/2014 20:10

Yolsuzlukçulat Gerçekleri ebediyen saklayamazsınız! Gerçeklerden korkunuz. Pek yakın bir gelecekte, büyü bozulacak, bütün sırlarınız ortalığa dökülecek. Artık sadece boğmaya azmettiğiniz o camia değil, bütün bir toplum uyandı, uyanıyor. Özgürlüğüne ve haysiyetine düşkün bütün insanlar; helal lokma peşinde koşanlar, alnı ak yaşamak isteyenler, kapı kulluğuna isyan edenler…
Misafir - Sayan

     12/09/2014 20:31

Vahit bey aciklama yapacakmisiniz
Misafir - ilce secmeni

     12/09/2014 19:02

Vahiy bey cecap vermediniz.bundam boyle bkzde yorum yazmama boykotu baslatiyoruz
Misafir - cay bahcesi

çay bahçesinden e yorum     12/09/2014 19:58

sevgili çay bahçesi sakini meclis üyelerini bırakta gözünü aç.kızıldağ şenlikleri bahçeli gelecekti güya(güçleri getirmeye yetmezde hadi neyse) diye yol açmalar falan filanlar.....bunların parası nerden çıkacak zannettin sıkma ayran çadır parası nerden karşılanacak? son su faturanı dikkatli incele bakım ne kadarlık k a z ı k yedin? atalar boşuna dememiş tatlı tatlı yemenin birde acı acı o s t u r ma sı olur diye. mhp ye verdiğim ellerim kopsun dicemde bileti nasıl BASARIM ben sen o diğerleri bilet basacak ki tatlı tatlı harcamaların faturası acı acı bizden çıkacak.şimdi seçim olsa vermem valla verirsem bilet basamam herhalde.
Misafir - kahve bahçesinden

     12/09/2014 14:37

Sayın Vahit Abi bu sayılan meclis üyelerimizin adı neydi sen biliyorsundur.Birde abi gerçekten ulaşım zamları hakında tek kelime ettilerde sen mi sitende yayınlamadın:yada gerçekten de hiçbişe demediler mi?
Misafir - çay bahçeeinden

     12/09/2014 14:18

bu milletvekili değilmiyd bir zamanlar katı atık vergisini iptal ettiren.şimdi iyi ki CHP var demenin tam vakti değil mi
Misafir - CHP Lİ

gören duyan varmı     12/09/2014 14:45

bir başka daha meclis üyemiz vardı adı neydi unuttum.sanırım hala bekar onun da ulaşım zamları hakkın tek kelime ettiğini gören duyan varmı diyecem ama sanırım boşa diyecem.ÇÜnkü babas da yıllarca mecliste konuştugunu gören olmamış.
Misafir - çay bahçesinden

gröen duyan varmı     12/09/2014 14:12

ilçenin ağır abisi oldugu iddia edilen bir mecliis üyemiz vardı adı neydi unuttum gerçekten de.Ulaşım zamları hakkında tek kelime ettiğini duyan bilen varmı birisi açıklasın.
Misafir - çay bahçesinden.

gören duyan varmı     12/09/2014 14:58

adanada mobilya magazası var diyorlar adı neydi unuttum bir meclis üyemiz vardı ulaşım zamları hakında bir tek kelime ettiğini duyan gören varmı arkadaşlar.
Misafir - çay bahçesinden

gören n duyan varmı     12/09/2014 14:58

bazı arkadaşlar yan bakışı ile zihni aldırmazı çatıka kadar kovalar diye şişirip balon ettikleri bir mecls üyemiz vardı adı neydi unuttum.Ulaşım zamları hakkıda tek kelime ettiğini duyan varmı bilen varmı açıklasın da bilelim.kum mu satıyormuş bilmem ne satıyormuş öyle diyorlar.
Misafir - çay bahçesinden

adı neydi un utttum     12/09/2014 14:20

hergün facesinde vay şurdayım vay şurdayım diye yüzlerce resim yayınlayan bir meclis üyemiz vardı adı neydi unuttum.Ulaşım zamları hakkında bir tek kelime laf etti mi duyan gören varmı varsa açıklasın?hastanede mi nerde çalışıyormuş
Misafir - çay bahsesinden

sahi gören varmı     12/09/2014 14:23

aylardır ortalıklarda aspir aspir diye gezen bir meclis üyesi vardı adı neydi bilen varmı ?sahi nerelerde gören bilen var mı?Ulaşım zamları hakkında bir tek kelime ett mi duyan var mı?
Misafir - çay bahçesinden

SÖZLÜ GÖREVDEN ALINMALI     12/09/2014 14:22

vallahi bu saatten sonra zam alınsa da alınmasa da farketmez.Çünkü Sözlü bu ilçe halkı ve Adana ile adeta dalga geçmiştir.Bizi zamların dahi geri alnması sevndirmez.SÖZLÜ İçişleri Bakanlığı tarafından nasıl ki Aytaç DURAK görevden alındı ise SÖZLÜ de DERHAL hemde görevden alınmalı.Çünkü göz göre göre milletin cebindeki olmayan parasına göz dikilmiştir.
Misafir - İlçe Merkez Seçmenleri

AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173