Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam808
Toplam Ziyaret1682795

“Yürütülmekte olan soruşturmada; kuvvetli suç şüphesine dayanan somut kanıtlardan şüpheliye gidilmesi yerine, şüpheliler yaratılarak suç isnadında bulunulmaktadır”

Av. Mengücek Gazi Çıtırık, İlimizde 27 Ağustos 2014 tarihinde 13 emniyet mensubunun TİB-NOT isimli programın kullanılması ile ilgili olarak gözaltına alındığını ancak 29 Ağustos 2014 tarihinde serbest bırakıldığını açıkladı.

Çıtırık şunları söyledi:

“Yürütülmekte olan soruşturmada; kuvvetli suç şüphesine dayanan somut kanıtlardan şüpheliye gidilmesi yerine, şüpheliler yaratılarak suç isnadında bulunulmaktadır. Hukuk devletinde olmaması gereken keyfiyet ağır basmaktadır. Şüpheliler neyle suçlandıklarını bilemedikleri gibi, şüpheliler ve müdafilerinin savunma haklarının kısıtlandığı da gözlenmiştir.

TİB-NOT programı, yasal olarak dinleme yapılan soruşturmalardaki suç unsuru konuşmaların güvenli ve hızlı bir şekilde Emniyet Genel Müdürlüğünün POL-NET ağı üzerinden sadece suçu soruşturan büro amirine, yazılı şekilde ( TAPE ) olarak göndermeye yarayan bir programdır. Bu yazılı bilgilere sadece dinlemeye yetkili personel ile tahkikatı yürüten büro amiri şifreleriyle ulaşabilmektedir. Üçüncü kişilerin ulaşması mümkün olmadığı gibi, teknik olarak yasa dışı bir şekilde kullanılması veya suiistimal edilmesi de mümkün değildir.

Yaklaşık üç ay önce 13 emniyet mensubunun ifadeleri Cumhuriyet Savcılığının talimatı üzerine alınmıştır. Bu süreçte yeni bir delil elde edilmemesine rağmen 13 emniyet mensubu gözaltına alınarak, emniyet ve Cumhuriyet Savcılığında ifadeleri de alınmadan tutuklama talepli mahkemeye sevk edilmeleri ceza yargılamasının temel ilkelerine aykırı olduğu gibi, hukuk devletinde yaşanmaması gereken üzücü gelişmelerdir. İnsanların lekelenmeme hakkına ve masumiyet karinesine gölge düşüren, keyfiyete dayanan, hukuka aykırı işlemlerin daima karşısında olacağımızı kamuoyuna saygıyla sunarız.

 



490 kez okundu

Yorumlar

Öncel insan olalım YALANMI ?     05/09/2014 09:14

Neden Erdoğanistler bütün “AK gerçekleri” bildikleri hâlde kendi tabanlarında bu düzenin devam etmesi için çırpınıyorlar? Kur’an da “Düşünüyor musunuz”, “Akletmiyor musunuz” diye kaç kez soruyor. Tek bir gün Türkiye’nin geldiği noktayı düşünüp aklettiniz mi? İslam adına insanları kafalarını kesenlerin yolgeçen hanı hâline nasıl geldiği üzerine kafa yordunuz mu? Bi sorguluyalım mı ?
Misafir - KÖYLÜ

Bu ülke zenginleşmiyormuş !!! Halk kimin umrunda.     04/09/2014 10:01

Mehmet kArdeşim sen neden bahsediyorsun bu büyük ülke, cefakar ve çilekeş insanları ne borçlar ödedi bu borçlarıda öder. Bu ülkeyi yöneten insanların borç diye bir derdi yok aksine alacağı var. Biz halk olarak birilerinin dediği gibi anamızıda alıp gider borçları öderiz. Bu ülkeyi yöneten kişi ne diyor kişi başına düşen milli gelir 10.000 !!! dolar üzeri, enflasyon neredeyse 0!!!! larda ihracat bilmem kaç milyar dolar !!!! oldu. Türkiye'de zengin sayısı her geçen gün artıyormuş!!!! Fakirleşen kimse yok!!!! anlayacağınız borç yiğidin kamçısı, analarımızda yanımıza alır borçları öderiz.
Misafir - Karaisalılı

12 YILLIK RÜYA SONAMI ERİYOR ?     03/09/2014 22:56

2002 yılında AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye’nin iç borcu 155.2 milyar TL idi. 2014’te 416. 6 milyar TL’ye ulaştı. İç borçtaki artış 261.4 milyar TL. DIŞ BORÇTA RAKAMLAR NASIL DEĞİŞTİ 2002’de kamu ve özel sektör dış borcu toplam 129.6 milyar dolar seviyesinde idi. 2014 yılının birinci çeyreğinde ise bu rakam 386.8 milyar dolara yükseldi.
Misafir - İMİŞ MEMMET

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398