Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam784
Toplam Ziyaret1681869

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan ”Polisin polisi kelepçelediği bir dönemdeyiz. Türkiye'de bir ayrışma yaşanıyor. Yargılanması gereken asıl siyasi iktidardır” dedi.


 

 

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Emniyet'te başlatılan "casusluk" ve "yasa dışı dinleme" operasyonu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Son 10 yıldır sürdürülen operasyonlarla başlayan sürecin bir takım gerçekleri açığa çıkardığını belirten Tantan, "Bu süreç, Türkiye'de devletin temel alt yapılarının nasıl yok edildiğini ve nasıl olmadığını gösterdi. AKP iktidarı döneminde siyasetin kirli ve kimliksiz olduğu, bir tarafta Okyanus Ötesi'nden yönetilen cemaatin nasıl güçlendirildiği, bir tarafta terör örgütü PKK'nın nasıl siyasallaştırıldığı gözlerimizin önünde film gibi aktı. Ve devletin temel alt yapılarının da Türk Milleti'ne ait olmadığı artık nettir! Adalet, güvenlik, hak ve özgürlükler alt yapısının Türkiye'nin milli kimliğine ve çıkarlarına, modern devlet anlayışına uygun bir şekilde düzenlenmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Başbakan olamazdı
Tantan, şöyle konuştu: "Eğer bu alt yapılar gerçekten olsaydı, bugün ne Tayyip Erdoğan Başbakan olabilirdi ne de cemaat denilen yapı ABD'den böyle yönetilirdi. Cemaatin bu şekilde güçlenmesinin sebebi de bu iktidar. Ortada ise bir kirlilik, yolsuzluk var. Kurumlardaki güven duygusu çökmüştür. Bugün irili ufaklı vakıf, dernek, sivil toplum örgütünün de kimler tarafından kullanıldığını artık görmemiz gerekiyor. İşte bu gerçeklerden dolayı, namuslu işadamı da namuslu vatandaş da siyasetten kaçtı kaçırıldı. İşadamı dedik ekleyelim: 500 büyük şirket açıklandı. Bunların aktif pasif tablosuna baktığınız zaman hep borç içindeler. Yani mali-ekonomik alt yapı da yok olmuş durumda!" 

Güvensizlik had safhada
Tantan, son 10 yıl içerisinde polisin, askerlerin, aydınların tutuklandığı bir dönem yaşandığını kaydederek, "Bugün de polisin polisi kelepçelediği bir dönem yaşıyoruz. Türkiye'de bir ayrışma yaşanıyor. Toplum ayrıştırılarak millet olma vasfı ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Had safhada bir güvensizlik var. Ümraniye davasında da paralel davasında da asıl yargılanması gereken, PKK ile pazarlık masasına oturan siyasi iktidar olmalıdır. Bir daha söylüyorum: Yargılanması gereken asıl siyasi iktidardır. Türkiye'nin imkan, kabiliyet ve kapasitesini batı emperyalizminin hizmetine sunmayı açıktan ifade etmesine rağmen yargılanması gerekenler maalesef yargılanamıyor" değerlendirmesinde bulundu

 

Sadettin Tantan kimdir?

Sadettin Tantan, Polis Enstitisü ve Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme bölümünü bitirdikten sonra Bursa İş İdaresi Enstitüsü'nde master yaptı ve İngiltere'de dil eğitimi gördü. 1966'da komiser yardımcısı olarak göreve başladığı Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilatında, Eskişehir, Bursa ve İstanbul'da Narkotik ve Asayiş Şubelerinde çalıştı. 

Giresun ve Tekirdağ'da İl Emniyet Müdürlüğü yaptı. Görevleri esnasında enerjik çalışmaları ve dürüst kişiliği ile ismi duyuldu ve takdir topladı. Tantan, aynı zamanda, 1980-1990 yılları arasında, İstanbul Güreş İhtisas Kulübü Başkanlığı, Aralık 1991 ve Aralık 1993 yılları arasında da Güreş Federasyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

1990-1994 yıllarında Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu İstanbul Bölge Başkanlığı yaptı. 1994 yılında emekli oldu ve ANAP'tan siyasete adım atarak Fatih Belediye Başkanı seçildi. 18 Nisan 1999 seçimlerinden önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına adaylığı gündeme geldi. Ancak daha sonra milletvekilliğine aday gösterildi ve TBMM'ye 21. Dönem İstanbul milletvekili olarak girdi. DSP-MHP-ANAP koalisyonunun kurduğu 57. Hükümette İçişleri Bakanı olarak görev aldı. İçişleri Bakanlığı döneminde büyük çaplı yolsuzluklara karşı başlattığı operasyonlar kamuoyu gündeminde yer etti, ilginç operasyon kod isimleri hafızalarda kaldı.

2001 yılı Haziran ayında İçişleri Bakanlığı görevinden alınmasını takiben önerilen Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanlığı teklifini kabul etmedi ve partisinden istifa etti. Ocak 2002’de Yurt Partisi ni kurdu ve 25 Ağustos 2002 tarihinde yapılan Olağanüstü Kongresi'nde Genel Başkanlığa seçildi. Tantan, evli, 6 çocuk ve 5 de torun sahibidir. 

 

 

 



1993 kez okundu

Yorumlar

MHP'nin başına Sadettin Başkan gelsin.     22/08/2014 10:44

İş bilmez,enerjisini kaybetmiş,Ankara merkezinde kaybolup gitmiş,çikolata,püskevit komedisi yerine tuttuğunu koparan,devlet adamı Sadettin TANTAN gelsin MHP'nin başına.Yoksa MHP baraj altı güm!
Misafir - Estara BİM

MHP'nin başına Sadettin Başkan gelsin.     22/08/2014 10:41

İş bilmez,enerjisini kaybetmiş,Ankara merkezinde kaybolup gitmiş,çikolata,püskevit komedisi yerine tuttuğunu koparan,devlet adamı Sadettin TANTAN gelsin MHP'nin başına.Yoksa MHP baraj altı güm!
Misafir - Estara BİM

SÖZ VERİP TUTULAMIYORMU DA Jandarma Karakoluna SALDIRI!      22/08/2014 10:25

Ağrı'da jandarma karakoluna uzun namlulu silahlarla saldırı. Diyadin ilçesinde Jandarma karakoluna akşam uzun namlulu silahlarla saldırılmış.Askerlerin de karşılık vermesiyle çatışma devam ettmiş.Çatışmada 2 askerin yaralanmış.
Misafir - ÇERKES ETHEM

Jandarma PKK Heykeli 4 Ay Önce İçişleri Bakanlığına Bildirmiş     22/08/2014 10:46

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın "fiber glas"tan yapılan bir heykel" diyerek küçümsediği PKK heykelinin yapım aşamasında devletin haberi olduğu ortaya çıktı. Jandarma 4 ay önce İçişleri Bakanlığı'nı uyardığı iddia ediliyormuş?
Misafir - Jokey

DAVUTOĞLU'NU DA "KARDEŞİM" DENMİŞ      22/08/2014 09:05

Davutoğlu'nun ismi "Kardeşim Davutoğlu" diye takdim mi edilmiş ? En son Gül'ü "kardeşim" diye konuşulmamış mıy dı ?
Misafir - ÖZKARDEŞ

28 ŞUBATTA AKADEMİLERDE TUTULUP DERS VERDİRİLEN KORUNAN KİM     22/08/2014 06:41

İslamcıların zor günlerinde 28 Şubat dönemi yıllarında Silahlı Kuvvetler Akademisi ve Harp Akademileri’nde ders verdiği iddia edilen siyasetçi kim ? Arap Baharını Türk dış politikasını derinden sarsan Mavi Marmara senaryosu yaşatan,sonra İsrail’le ilişkiler bozulup Ticaret arttıran,Batı’yla AB çıkmaza sokan,Suriye krizini patlatan .1,5 milyon Suriyeliyi misafir,IŞİD,Musul’da 49 Türk personelin rehin alınması tüm bunları yaşattığı iddia edilen siyasetçi kim ? SAHİ REHİNELERİMİZ NE OLDU ? ALLAH CC AŞKINA.
Misafir - Kemal

BU COĞRAFYADA KURULACAK DÜZENİ TÜRKİYE BELİLİYECEK MİŞŞŞŞ     22/08/2014 05:34

Arap COĞRAFYASINA bakınca nasıl belirlendiği belli olduğu iddia ediliyor.KARIŞTIR KIŞKIRT AYAKLANDIR ARDINDAN YAHUDİYE KREMALI PASATA gibi ikram edilip sonra sarıl ağlama numarası yapıldığı iddia ediliyor.
Misafir - YENİ BAŞ PASTACI

PLAN ADAMI ?     22/08/2014 00:55

Türki ve islam dünyasını dizayn edenler sağ gösterip sol vuracak,bir taşla adeta kuş katliamı mı yapıyorlar.Muhafazakarların sindirilmiş duygularını köpürtüp,hasret kaldıkları zafer günlerine taşınmış gibi mi yapılıyor?İşte bu planı ancak namazlı, niyazlı, ramazanlarda gecekondularda garibanlarla iftar yapan, eşi örtülü birisi oynayabilirmiy di?
Misafir - Hiram Abbas

KÜRTLERE SÖZ VERİLDİ TUTULMUYOR MU ?     22/08/2014 00:36

Muş'ta, PKK sempatizanları, güvenlik güçlerinin kapalı yolu açma girişimine akaryakıt tankerini patlatarak cevap verdi.
Misafir - Apo

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398