Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam664
Toplam Ziyaret1681749

Mayalı ekmeği az tüketin

8 Kez Lifli Besin Alınmalı: Kepek ve çavdar ekmeği, mısır gevreği, kepekli  krakerler, yulaflı yiyecekler hem günlük lif ihtiyacınızı, hem de B vitamini eksiğinizi giderecektir. Yüksek lifli besinlerin alınması özellikle hamileliğin ilk aylarında ve çocukların büyüme sürecinde büyük önem taşıyor. Vücutta biriken kalorinin yağa dönüşmesi yerine enerjiye dönüşmesi de, yine bu besinler sayesinde oluyor. Ayrıca, lifli besinlerin sindirim sistemini çok rahatlattığını da unutmamak gerekiyor.

Eğer Çikolataya Hayır Diyemeyenlerdenseniz: Hiç değilse siyah (bitter) çikolatadan bir ısırık alarak bu hissinizi tatmin edin. Az miktarda tüketilen siyah çikolata, içindeki polifenol maddesi sayesinde kanserle savaşınıza yardımcı oluyor. Kanseri önlüyor diye paket paket çikolata tüketmeye kalkmayın, her şey gibi polifenolün de fazlası zarar!

Sebzeyi 5 Kez  Masanıza Konuk Edin: Kızartması olmamak kaydıyla patates ve domates de bu listeye dahil edilebilir. Potasyum ve lif içeren bu iki sebze, kan basıncının düzenlenmesi, C vitamin oranının ayarlanması ve vücuttaki toksinlerin atılmamsı için çok önemli. Hele domates, içerdiği Lycopene maddesiyle, özellikle kadınlarda görülen göğüs, akciğer ve endometriyal bölgede kanserli hücre oluşumunu engelliyor. Salata tabağınızda üzerinde zeytinyağı gezdirilmiş domates kaar, pişirilmiş domates de çok yararlı. Ispanak, içerdiği folik asitle kanserin birçok türüne karşı savaşan bir sebze. Bal kabağı ve havuç da içerdikleri karoten maddesiyle kalp rahatsızlıklarıyla savaşta size yardımcı oluyor. Brokoli, lahana ve karnabaharı da listenizden eksik etmemelisiniz. Rahim ağzı ve göğüs kanserinde bu sebzelerin içerdiği maddeler, gerçek bir savaşçı kesiliyorlar.

Süt Ürünlerinden İki Üç Kez: Her gün en az 1 kahve fincanı yoğurt yenmesi de çok önemli. yOğurdun yararları, kalsiyum ihtiyacını gidermekle kalmıyor, aynı zamanda içindeki asidofilus maddesi kanserli hücrelerin üremesini önlüyor.

Baklagilleri Üçle Çarpın: Bir tabak mercimek çorbasında çok  yüksek oranda lif ve kolesterolünüzü dengeleyecek maddeler var. Fasulye, nohut ve fındık da içerdikleri E vitaminiyle vücudunuzu koruma altına alıyor. baklagillerin toksinleri temizleme özelliği de, onları mutfağınızdan eksik etmemeniz için bir sebep. Yaş ilerledikçe oksijen eksikliğinden oluşan yaşlanma belirtilerini azaltmak için de baklagiller ideal.

Daha Fazla Çay, Daha Az Şarap: Gün içinde içilen birkaç bardak çay, özellikle de yeşil çay en sağlıklı içecek olarak nitelendirilebilir. E ve C vitamini deposu olan yeşil çay, hücrelerin yenilenmesi ve her türlü hastalığa karşı korunmasıyla görevli.



720 kez okundu

Yorumlar

AK PARTİLİ DİYE DEĞİL SAHTE EVRAK     19/08/2014 09:11

Adana Büyük Şehirde Aski de sahte evraktan işten uzaklaştırılan ve Ak Partiliyim diye beni işten attılar diyen Karaisalı Ak partiyi kullanan bir şahıs olduğu konuşuluyor.Tehlikeli ilişkilerinin olduğu iddia ediliyor.
Misafir - ASKİCİ

ANKARA HARAMI GÖRMÜYOR MU ?     19/08/2014 08:08

Hangi kurumun servis ihalelerinde haksız rant döndüğü iddia ediliyor? Ankara olayın neresinde? Harama göz yumulduğu iddiaları doğru mu?
Misafir - Akyüzlü

SİYASETİN İTİBAR GÖSTER DEDİĞİ      19/08/2014 08:40

Karsisalı da politikanın en kolay para kazanma sistemi olduğunu anlayan siyasetçi başkan mış kim ?
Misafir - Hacı frantuz

YUSUFLAR SAKARYALAR ÖLMEZ     18/08/2014 21:55

Siyasetin (aslında siyasi imkânlarının yol açtığı servetin) kölesi olma gibi bir tehlike var şimdi Karaisalı da.Artık siayset üretemeyenler, başkası tarafından üretilen değerleri tüketebilmek için diğer parti emektarlarını silmeye çalışıyorlar.
Misafir - KURUCU

yerli malı     18/08/2014 10:09

Karaisalının saç eğmeği, bezzimesi ,çektirmesi, mayalısı ,setiklisi vardı bir zamanlar. .Bu kendine has un mamulleri buyday unu,arpa unu, setikten yapılırdı.Esas lezzeti veren ebelerimizin kızlarımızın,analarımızın bacılarımızın avratlarımızın hamuru ekşi mayalıyla konu komşuyla elbirliği ile yoğurması ve gara ocagın ataşında küllenmiş saçta pişirmesidir. Anlatırken bile adamın ağzı sulanıyor..Hele yannık yağı olcak onu da gızgın gızgın sürecen bezzimenin mayalının üstüne ye me de yanında yat.Bir de ekmek sonrası yağlı ballı olsa değme keyfimize.Bunların vitaminini ölçecek herhalde cıhaz üretilmedi.
Misafir - Martı

AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704