Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam68
Toplam Ziyaret1667710

Salça yaparken elinizden olmayın

Ülkemizin birçok kesiminde toplumsal alışkanlık olan, özellikle Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da popüler hale gelen evde biber ve domates salçası yapımı çok tehlikeli kazalara da davetiye çıkarıyor.

Uzuv kayıpları çoğaldı

Özellikle son zamanlarda ev tipi kıyma makinalarının artması ve insanların bu makinalara kolay ulaşımı sebebiyle ehil olmayan kişiler tarafından kullanımının arttığını belirten Özel Ortadoğu Hastanesi Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Muhsin Dursun, “ Bu makinaların kullanımı esnasında en ufak bir dikkatsizlik bile ciddi hasar bırakacak yaralanmalara sebep olmaktadır. Kıyma makinasına kaptırılan bir elde derin kesiler oluşabileceği gibi uzuv kopmaları ve kayıpları görülebilmektedir” dedi.

2 ayda 63 kişi kolunu makinaya kaptırdı

Kliniklerine 2013 Ağustos ve Eylül aylarında toplam 63 kişinin kıyma makinası yaralanması nedeniyle başvurduğunu ve hemen hemen hepsinde ciddi sakatlık bırakacak el hasarı oluştuğunu kaydeden Op. Dr. Dursun, “ Bu yaralanmalara maruz kalanlar sıklıkla amatör olarak çalışan emekçiler, ev tipi makinaları kullanan acemi ev halkı ve makinayı merak eden çocuklardır” diye konuştu.

Önlem alınmalı

Op. Dr. Muhsin Dursun, bu konuda alınabilecek önlemleri de şöyle sıraladı: Bu makinaların ehil kişiler tarafından kullanılması, ev tipi makinaların satışının sınırlandırılması ve çocukların bu makinalardan uzak tutulması.



635 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339