Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam669
Toplam Ziyaret1685424

"Suçu sandık aklamaz"


 

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz,  “Demokrasinin gereği olan sandık sonuçlarına saygı duyuyoruz ancak sandıklar hiçbir zaman için usulsüzlüklerin, haksızlıkların, hukuksuzlukların, yolsuzlukların aklanacağı bir yer değildir, dünyanın hiçbir yerinde de bunun örneği yoktur”. Dedi.

MHP Milletvekili Seyfettin Yılmaz TBMM’nde MHP grubu adına yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi. “ Cumhurbaşkanlığı saygınlığı olan bir makamdır, sevmek zorunda olunmasa bile devletin başı olarak, cumhurun başı olarak herkesin saygı duyması gereken bir makamdır. Bu saygı duyulması gereken makamın herhangi bir şaibeyle anılması ilk önce Cumhurbaşkanlığı makamının şahsında orada oturan kişiyi, sonra da milletimizi derin olarak yaralayacaktır. Hepimiz biliyoruz ki 17-25 Aralık süreci ülkemizde yaşandı. Gerek 30 Martta gerekse 10 Ağustosta millet bunu akladı, bunlar yok. mantığıyla hareket edersek en büyük zararı demokrasimize vermiş oluruz. Sandıklar hiçbir zaman için usulsüzlüklerin, haksızlıkların, hukuksuzlukların, yolsuzlukların aklanacağı bir yer değildir, dünyanın hiçbir yerinde de bunun örneği yoktur”.

DEVLETİN MİLYON DOLARLARI NE OLDU?

Bakan çocuklarının  içerisinde olduğu ve milyon dolarların söz konusu olduğu operasyonu hatırlatan MHP’li Yılmaz, “17 Aralıkta ne oldu? Birtakım bakanların ve bakan çocuklarının içinde bulunduğu para kasalarının ortada dolaştığı,  milyon dolarların ortalıkta dolaştığı, banka genel müdürlerinin evinde milyon dolarların bulunduğu, villaların, arsaların, gayrimenkullerin ortalığa saçıldığı bir süreci yaşadık. Şimdi, bunları yok mu sayacağız? Bunları yok sayma hakkına hiçbirimiz sahip değiliz”.

YARGIYA GÜVENİN

TBMM’deki konuşmasında kamu vicdanına atıfta bulunan MHP’li Yılmaz, “Kendimize güveniyorsak, bir haksızlık, hukuksuzluk yapılmadığına inanıyorsak, "Ortalıkta bir hırsızlık ve yolsuzluk yok." diyorsak yüce Türk yargısına güvenmek zorundayız. Güvenmezsek geleceği inşa edemeyiz. Bunların, mutlaka ve mutlaka, kamu vicdanının yüzde 100'ünde aklanması gerekiyor. Bunun aklanma yeri de yargıdır ve bu da objektif hukuk kurallarının işlemesinden geçer. Ama oluşturulan birtakım çalışmalarla bunu yok sayarsak, bu işlerde milletin vicdanında yara açarız. Sayın Muammer Güler'in oğlu ile eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlunun evinde yapılan aramalarda kasalarda ve ayakkabıkutularında sakladıkları yüklü miktarlardaki paraya ulaşıldığı medyada yer almıştır. Bu iddia ve şaibelerin aklanma yeri sandık değil yargıdır”.

 ERDOĞAN YARGIDA AKLANMALI

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Cumhurbaşkanlığıının çok saygın bir makam olduğunu ve hiçbir şaibeyi kaldırmayacağının ifade ederek, “ Sayın Başbakan ile oğlu arasında geçtiği ifade edilen birtakım konuşmalar var. Oğluyla yapılan görüşmelerde evlerde arama yapıldığını, bu manada “Senin evinde ne var ne yok?” diye sorulduğu ve “Bunları ne yapalım?” dediği ifade edilmektedir. 17:00’de yapılan ikinci konuşmada “Paraların tamamıyla sıfırlanmasında fayda var.” Dediği duyulmaktadır. Öğleden sonra 15:39’da yapılan üçüncü konuşmada, önceki telefon görüşmeleriyle verilen görevlerin yerine getirilip getirilmediği sorulmaktadır; işte “Akşam bitirmiş bulunuyoruz.” Diyor. En son, 23:15’te yapılan konuşmalarda evdeki paraların sıfırlandığını, sadece 30 milyon avro gibi bir miktar daha paranın olduğu ifade ediliyor. Şimdi, bu konuşmalar bütün kapatmalara rağmen, bütün sansür uygulamalarına rağmen, Twitter’in, Google’nin yasaklanmasına rağmen Türkiye’de ve dünyada milyonlarca kişi tarafından takip edildi ve izlendi. Cumhurbaşkanlığı gibi saygın bir koltuğa oturan bir kişinin bunlarla ilgili herhangi bir şey olmadığını ortaya çıkarması lazım. “Efendim, ben 30 Martta ve 10 Ağustosta sandıkta aklandım.” İfadesini kullanırsanız bunun altından kalkamazsınız, milletin vicdanı yaralanır”.  Dedi.

 

SEÇİMDE ORANTISIZ GÜÇ KULLANILDI

 

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz,  Anayasa’nın 98’inci, İçtüzük’ün 104’üncü ve 105’inci maddeleri gereğince Meclis araştırması için verilen gensoru hakkında MHP grubu adına TBMM’de yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı seçiminin hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak, “ 10 Ağustos’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin vatanımıza, milletimize, devletimize ve demokrasimize hayırlı olmasını diliyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonuçlanmıştır, hepimizin de bildiği gibi burada hiçbir mazeretin arkasına sığınmadan milletin iradesinin arkasında duracağımızı ifade ediyoruz ama bu şu demek değildir: Bu seçim sürecinde devletin tüm imkânlarının kullanılarak bütün kampanya boyunca orantısız güç kullanılmasını yok saymamız da mümkün değildir ve sonuç itibarıyla bu seçimde seçimler daha yapılmadan özellikle havuz medyası ve birtakım anket firmalarının yüzde 58-60 gibi bir oran ortaya koyarak seçim olmadan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmiş olduğunu ortaya koymaları ve bununla ilgili bir algı oluşturmaları da milletimizin dikkatinden kaçmamıştır ve netice itibarıyla 15 milyona yakın seçmenin sandığa gitmeyip bu noktada irade ortaya koymaması da mutlaka üzerinde düşünülmesi gereken hususlardır”.  Dedi.



501 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231