Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam202
Toplam Ziyaret1684299

KARAİSALI BELEDİYE BAŞKANI SAADETTİN ASLAN, ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE BİRLİKTE YAPACAKLARI KIZILDAĞ YAYLASI GELENEKSEL TARİHİ KARAKUCAK GÜREŞLERİNDE İLK KEZ ALTIN KEMER UYGULAMASI GERÇEKLEŞTİRECEKLERİNİ SÖYLEDİ

Geleneksel tarihi Kızıldağ Karakucak Güreşleri bu yıl 31 Ağustos Pazar Günü gerçekleştirilecek. Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, bu yıl 534.sü yapılacak güreşlere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılacağını ve Güreş Ağası olacağını söyledi.

  Adana Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yapacakları güreşlerde ilklerin de yaşanacağını kaydeden Aslan, bu sene ilk kez altın kemer uygulaması başlatacaklarını ve üç yıl üst üste şampiyon olan başpehlivana altın kemer vereceklerini açıkladı.

  29 Ağustos’ta başlayacak şenliklerde Gül Ahmet Yiğit, Mahmut Tülek ve Haluk Levent’in sahne alacağını, 30 Ağustos Zafer Bayramı günü düzenleyecekleri etkinlikte Ali Topak, Atilla Yılmaz ve Mustafa Yıldızdoğan’ın konser vereceğini ifade eden Karaisalı Belediye Başkanı saadettin Aslan, 31 Ağustos tarihine de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye güreş ağalığı kıyafeti giydirileceğini bildirdi.

  KIZILDAĞ’IN GÜREŞ TARİHİ

  Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Karaisalı Belediyesi olarak çok uzun yıllardır Kızıldağ Yaylası’nda Karakucak Güreşlerini düzenlendiğini belirterek, “Kızıldağ Yaylası, Ramazanoğulları döneminden bu yana Adana’nın sıcak havasından kurtulmak ve Yörük- Türkmen geleneğini yaşatmak için yayla olarak kullanılmaktadır. Kızıldağ Ramazanoğulları Beyliği’nin de yaylası olarak kurulmuştur. Yaylada panayırların kurulup güreşlerin yapıldığı, imarethanelerin, medreselerin, hükümet konağının bulunduğu, bu konuyla ilgili olarak yerel ve ulusal kaynaklar incelediği zaman Kızıldağ Yaylası’nın 1400’lı yıllara kadar uzanan bir tarihe sahip olduğunu görmekteyiz” dedi.

  Özellikle Ramazanoğulları ile ilgili tarihi kaynaklarda ve Türk Tarh Kurumu Başkanlığı’nın yayınlamış olduğu kaynak eserlerde Kızıldağ Yaylası ve Tarihi açısından çok önemli bilgi ve belgeler bulunduğunu açıklayan Aslan, “ 31 Ağustos 2014 günü yapacağımız Kızıldağ Yaylası Karakucak Güreşlerinin tarihi yönünü ortaya çıkarmak ve daha kalıcı hale getirmek için en az 600 yıllık bir gelenek olan Kızıldağ Yaylası Karakucak Güreşlerini Adana Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenliyoruz” dedi.

  HÜSEYİN SÖZLÜ GÜREŞ AĞASI SEÇİLMİŞTİ

  2013 yılında yapılan karakucak güreşlerinde o dönemin Ceyhan Belediye Başkanı olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ağalık yarışmasını kazanarak ilk kez Kızıldağ’da güreş ağası seçilmişti.

  2013’ÜN BAŞPEHLİVANI ALİ RIZA KAYA OLMUŞTU

  Geçen yıl yapılan Kızıldağ Karakucak Güreşleri sonunda Baş Pehlivanlığı Kocaeli bölgesinden Ali Rıza Kaya kazanmıştı.

 



671 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351