Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi15
Bugün Toplam544
Toplam Ziyaret1668186

AK Parti Seyhan İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ’67. İlçe Danışma Meclis Toplantısı’ Seyhan Kültür Merkezinde yapıldı.

 Toplantının açış konuşmasını yapan AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Abdurrahman Yeşiltaş, göreve yeni gelen bir yönetim olarak ilk meclis danışma toplantısını gerçekleştirme heyecanı yaşadıklarını söyledi. Başkan Yeşiltaş, “Yeni yönetim olarak ilk danışma meclis toplantısını gerçekleştiriyoruz. Bu toplantı o yüzden bizim için ayrı bir önem taşıyor. Bizden önce göreve gelen ve partimizin bayrağını yükseklere taşıyanlara herkese teşekkür ediyorum.” dedi.


YEŞİLTAŞ: “PARTİ, BİR KADRO HAREKETİDİR”

Siyasi partiler için kadroların ne anlama geldiğini ifade eden Başkan Yeşiltaş, “Parti bir kadro hareketidir. Bizim kadromuz, ‘Uzun Adam’ın gönlü ile birleşen bir kadrodur. Bu kadroya gönül verenler, sahurlara kadar çalıştı. Özel hayatlarına, ailelerinden ve işlerinden fedakârlık gösterip bizimle çalışan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ancak hala işimiz bitmedi.” diye konuştu.

 “SEYHAN’IN ZOR OLDUĞUNU BİLEREK BU GÖREVİ TALEP ETTİK”

Kısa bir zaman önce göreve geldiğini ve göreve gelmeden önce Seyhan ilçesinin çok zor bir bölge olduğunu bildiğini söyleyen Başkan Yeşiltaş, “Adana’nın merkez Seyhan ilçesinin çok zor bir seçim bölgesini göreve gelmeden önce biliyorduk. Zor olduğunu bile bile bu görevi talep ettik. Biz bu göreve, zoru kolaylaştırmak için geldik. Bütünlüğü oluşturmak için bu görevi istedik.” dedi.

 “ERDOĞAN’I CUMHURBAŞKANI DEĞİL, DEVLET BAŞKANI YAPACAĞIZ”

10 Ağustos Cumhurbaşkanı Seçimi öncesi yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Yeşiltaş, 10 Ağustos’ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı değil, Devlet Başkanı seçeceklerini söyledi. Başkan Yeşiltaş, “Biz 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı değil, Devlet Başkanı seçeceğiz. O yüzden, teşkilattaki arkadaşlarımızın önce seçimlerde 1 çalışmışsa şimdi 2... 2 çalışmışlarsa Başbakanımızın, Devlet Başkanı olabilmesi için 4 çalışması gerekiyor. O yüzden “Sıkmadığımız el, çalmadığımız kapı bizden değil” deyip ona göre çok çalışmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

 “ERDOĞAN, MAZBATASINI ALINCAYA KADAR ÇALIŞACAĞIZ”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yaklaşık 1 haftalık süre kaldığının altını çizen Başkan Yeşiltaş, “Seçim saatine kadar çalışmalarımız devam edecek. Teşkilatımız için seçim günü çalışmaları sabah ezanı ile başlayacak. Gün boyunca sandığa sahip çıkacağız. Sandıklar açıldıktan sonra, ‘Sandık tespit tutanakları’nı Seçim Kurulu’na ve partimizin ilgili bölümüne teslim edeceğiz. Bunla da işimiz bitmiyor, Recep Tayyip Erdoğan mazbatasını alıncaya kadar çalışmalarımız devam edecek. Önümüzde kalan bu 5-6 gün boyunca uyumayalım, karşı partilerde olan arkadaşlarımızı, dostlarımızı ziyaret edelim ve onlardan bir defalığına Erdoğan için oy isteyelim.” dedi.

 “DEVLET YÖNETECEK KAPASİTE SADECE ERDOĞAN’DA VAR”

Yaklaşık 16 partinin bir araya getirerek Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday gösterdiğini belirten Başkan Yeşiltaş, “Türkiye Cumhuriyeti gibi büyük ve güçlü bir devleti yönetecek kapasite sadece Erdoğan’da var. Bu nedenle insanları ikna edelim, akraba, eş, dost ve komşularımıza bunu anlatalım.” şeklinde konuştu.

 

 

SARI: “10 AĞUSTOS, HEPİMİZİN BAYRAMI OLACAK”

Toplantıya katılan AK Parti Adana İl Başkan Vekili Fatma Gül Demet Sarı ise teşkilat üyelerini 10 Ağustos’ta sandık başında görmek istediklerini söyledi. AK Parti teşkilatının her zaman azimle çalıştığını ve son olarak da mübarek Ramazan ayında da yine sahalarda olduğunu belirten Fatma Gül Demet Sarı, “2001 yılından bu yana davaya gönül veren arkadaşlarımızın hiç bir sahalarda yorulmadı. Sahalarda her zaman Recep Tayyip Erdoğan için çalıştı. İnşallah 10 Ağustos hepimizin bayramı olacak. Adana’da Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olarak seçilmesini şenlik havasında kutlayacağız.” dedi.

 ERDİNÇ: “İLK KEZ HALK CUMHURBAŞKANINI SEÇECEK”

AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç ise, Selçuklulardan Osmanlıya, Osmanlıdan ise Türkiye Cumhuriyeti’ne ev sahipliği yapan bu topraklarda ilk kez Cumhurbaşkanını halkın kendi oyu ile seçeceğini vurguladı. 2008 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yapmış olduğu anayasa değişikliğini yapılan referandum ile birlikte halkın kabul ettiğini belirten Erdinç, “O zamanda Türkiye’nin bölüneceğini, parçalanacağını söylemişlerdi ama Türkiye daha da güçlendi ve bir ve beraber oldu.” diye konuştu.

 ERDİNÇ: “ÇÖZÜM SÜRECİNİ ENGELLEMEYE ÇALIŞTILAR”

Hükümetin yaklaşık 2 yıl önce başlatmış olduğu çözüm sürecini o günlerde olduğu gibi şuanda bile engellemek isteyenlerin olduğunu belirten Erdinç, “Onlar aslında çözüm sürecini engellemek istemediler. Onlar kendi menfaatlerine dokunan iradeye karşı çıktılar. Ama milletimiz bu oyuna gelmedi.” dedi

 ERDİNÇ: “AK PARTİ  VE HDP KENDİ ADAYINI GÖSTERDİ”

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde siyasi partilerin değişik çalışmalar yaptığını belirten Erdinç, “AK Parti, kendi adayını belirlemeden önce çeşitli anketler yaptırdı. Ayrıca parti içinde, genel başkan yardımcılarımızdan, milletvekillerine ve il başkanlarına kadar hem yazılı hem de sözlü olarak tüm herkesin görüşü alındı. Bir kaç tereddütle birlikte Başbakanımız ve Genel Başkanımız Cumhurbaşkanı adayı oldu.” diye konuştu.

 ERDİNÇ: “BİZİM PARTİ KADROMUZ VAR, KİMSE ENDİŞELENMESİN”

Aday belirleme sürecinde en fazla Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçilirse partinin durumunun ne olacağının tartışıldığını hatırlatan Erdinç, konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdinç, “Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı olduğunda partinin durumu ne olacak? Şunu herkesin bilmesinde yarar var. Rahmetli Menderes ve Turgut Özal, belirli dönemlerin tazyiki ile seçildiler. Darbe döneminden duyulan rahatsızlıktan dolayı Turgut Özal ve Menderes göreve seçildiler. Ancak onların yanlarında 3-4 kişinin dışında kimse yoktu. Yani parti kadroları yoktu. Ancak bizim yani AK Parti’nin çok güçlü kadroları var. Bu tereddütlerin hiç biri yaşanmayacak ve millete hizmet etmeye devam edeceğiz. Halkların Demokratik Partisi (HDP) de ilkeli bir tavır sergiledi ve kendi çizgilerinde olan bir aday çıkardı. Düşüncelerine belki katılmayabiliriz ama HDP kendi adayını göstererek ilkeli bir duruş sergiledi.” dedi.

 ERDİNÇ: “CHP VE MHP TEŞKİLATINA SORMADAN ‘ÇATI ADAY’ KARARI ALDI”

CHP VE MHP’nin ‘Çatı Adayı’ bulma kararı aldığını ve bu kararı almadan önce teşkilatına sormadığını ileri süren Erdinç, “CHP ve MHP’nin ortak ‘Çatı Aday’ göstereceğinden teşkilatın adayı yoktu. Adaylarının siyasetten uzak, ahlaklı, dürüst ve namuslu olacak diye sıraladılar. Peki dürüst, namuslu, ilkeli ve ahlaklı aranızda kimse yok muydu? diye sorma lazım. Aralarından tanıdığım bildiğim, dürüst ve ahlaklı insanlar var. Ancak onlar kendi iradeleri ile o ismi belirlemedi, onlar ellerine tutuşturulan kağıttaki ismi okudular, onu açıkladılar.” diye konuştu.

 

ERDİNÇ: “SİYASET DIŞINDAN OLAN ADAYLARINI DA GÖRDÜK”

Milletini kendi gibi düşünüp, kendi gibi hareket edenlerle birlikte hareket ettiğinin altını çizen Erdinç, “Şimdi diyorlar ki, bizim adayımız siyaset dışından… Biz onların siyaset dışından olan adaylarını da gördük. Ahmet Necdet Sezer’i gördünüz, kendisi siyaset dışındandı. Siyaset dışından olan insanlar ne yaptılar? Siyasete girseler bile siyasette yapmayacağı şeyleri yaptılar. Dünyada hiç bir sıkıntı yokken, siyaseti hiç bilmeyen adam, kendisini seçip o makama getirenlere karşı, bir Anayasa kitapçığını fırlattı. Ne oldu bir gecede hepimiz fakirleştik.” dedi.

 ERDİNÇ: “BATSIN BÖYLE İLKELİLİK...”

Mehmet Şükrü Erdinç konuşmasının sonunda ise, CHP ve MHP’nin ortak Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ismini kullanmadan çarpıcı sert eleştirilerde bulundu. Erdinç, “Siyasete bilmeyen bir kişinin bu toplumun dinamikleriyle ve bu toplumun istedikleriyle uygun hareket etmesi mümkün değildir. Göstermiş oldukları adayları ilkeli... İlkeli bir adam solcuların yanına gittiği zaman, Türksolu Dergisini kaldırır, sağcıların yanına gittiği zaman kurt işareti yapar, komünistlerin yanına gittiği zaman onlar gibi davranır, İslamcıların yanına gittiği zaman besmele çeker, laiklerin yanına gittiği zaman ayakkabı ile evin içine girer. Eğer bu ilkelilikse, batsın bu ilkelilik. Milletin dilinden konuşamıyorsanız hepsi hikâyedir. Recep Tayyip Erdoğan, milletin dilini konuşuyor.” ifadelerini kullandı.

Danışma Meclis Toplantısı Divan Kurulu’na Abdurrahman Yeşiltaş Başkanlık yaparken, Kâtip Üyeliğine Ahmet Akan, Divan Kurulu Üyeliğine ise Osman Aydoğdu, Muhammet Aksoy ve Ayşe Çörtün seçildi.

 MİNİK BEBEĞE AK PARTİ ROZETİ TAKILDI

Toplantının sonunda ise CHP’den istifa eden ve AK Parti saflarına geçen 2 kişiye parti rozeti takıldı. MHP’den istifa eden bir kişi ise sahneye kucağında bebeği ile gelerek, rozetin bebeğine takılmasını istedi. Bunun üzerine Milletvekili Erdinç minik bebeğe AK Parti rozeti takarken ardından yeni parti üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

 

 



512 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339