Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam406
Toplam Ziyaret1681491

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, “Madem bu barış süreci de PKK çocukları neden dağa çıkarıyor? dedi.

AKP’li İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya PKK terör örgütü çok masum bir örgüt mü? Şeklinde soru yönelten MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, “ PKK terör örgütü binlerce polisimizi, askerimizi, öğretmenimizi, mühendisimizi, kundaktaki çocuğumuzu öldüren eli kanlı bir terör örgütümüdür değil midir? Şimdi bunların hepsini yok sayarak, bir bebek katilin yol haritasıyla nereye varabileceğinizi düşünüyorsunuz? Madem bu barış süreci de PKK çocukları neden dağa çıkarıyor? Dedi.

 

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, TBMM  İçişleri Komisyonunda görüşülen Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı hakkında söz alarak hükümeti ve uyguladığı politikayı şiddetle eleştirdi.

 

HÜKÜMET TOPLUMSAL BÜTÜNLEŞMEYİ HİÇ İSTEMEDİ

 

 MHP Milletvekili Seyfettin Yılmaz tasarıya adı verilen toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesinin, sadece kanun tasarısının isminde var olduğunu iddia ederek şöyle konuştu, “ Bu tasarıyıgetiren Hükûmetin on iki yıllık uygulamalarına baktığınızda toplumsal bütünleşmeyi, kardeşliği, millî birliği önemseyen bir yapı zaten hiç olmamıştır. Bu anlayışın yasayı buraya getirmesi, mübarek Ramazan Ayı’nda bunu tartışmamız, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bir ay kala gelmesi öyle iyi niyetle falan hazırlanan bir yasa tasarısı olmadığını göstermektedir. Bu tamamen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olmasından kaynaklanan bazı seçmenlerimize verilen bir mesajdır.

 

BAŞBAKAN HANGİ SÖYLEMİNDE SAMİMİ?

 

MHP’li Yılmaz konuşmasında ilginç tespitler yaparak şöyle devam etti, “Sayın Başbakan bir bakıyorsunuz en milliyetçi söylemleri söyleyebiliyor. “Bu ülkede Kürt sorunu değil, PKK sorunu vardır.” diyen bir Başbakan oluyor. Elindeki anketlere göre mesaj veren bir yapıyla karşı karşıya kalıyoruz. 2002 yılında, “Ben iktidar olsaydım Abdullah Öcalan’ı asardım.” diyen bir Başbakan. BDP’nin 2 milletvekilinin dağdan inen teröristlerle  kucaklaşması sonrasında söylediği ifadeler var. “BDP milletvekillerinin eline teröristin kanı değmiştir.” diye bas bas bağırıyordu televizyonlarda. “Eline terörist kanı değen bu milletvekillerinin bu yüce çatı altında bir gün bile durmaları bu millete züldür.” diyen bir Başbakan. Yani, bunları ben söylemedim, bunları Sayın Başbakan söyledi. Böyle bir Başbakanın getirdiği kanun tasarısıyla biz neyi sağlayacağız? Toplumsal bütünleşmeyi nasıl sağlayacağız? Millî birliği ve beraberliği sağlayacağız? Burada niyetin ne olduğu ortadadır”.

 

HERŞEY CUMHURBAŞKANI SEÇİLMEK İÇİN

 

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz Başbakan Erdoğan’ın hesabının Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik olduğunu öne sürerek, “Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi var, 1’inci turda olamazsam bile 2’nci turda Kürt kökenli seçmenlerin oyunu alarak ben seçimi kazanırım hesabı yapan bir Hükûmet başkanının bu dar zamandaki getirdiği  yasa tasarısı milletin hayrına olmayacak. Genelkurmay ne düşünüyor? Millî Savunma Bakanlığı ne düşünüyor veya bununla ilgili ilgili birimler ne düşünüyor? Yani, bunların hiçbirisinin görüşü alınmadı, alelacele bir yasa tasarısı getirildi.

 

AYRILIKÇI POLİTİKAYLA BÜTÜNLEŞME OLURMU?

 

Hükümet 12 yıldır izlediği politikayla her kademede milleti ayırdığını iddia eden MHP’li Yılmaz, hükümete şöyle seslendi, “ Sendikaları ayırdınız, milleti ayırdınız, dernekleri ayırdınız, odacıya kadar ayrım yaptınız. Milleti ayırdığınız noktayı görmeden hangi toplumsal bütünleşmeden bahsedebilirsiniz? Toplumsal bütünleşmeyi nasıl sağlarsınız.? Türkiye’de hukukun üstünlüğüne inanmayan, hukuku kendine göre yontan, kendine göre savcı ve hâkim atayan bu anlayış hangi millî bütünlüğü, beraberliği sağlayacak? Savcıya müdahale etmekten hakkında dava açılan birisi Türkiye’de Adalet Bakanlığı yapıyor. Sayın İçişleri Bakanıyla ilgili bilmem kimin kapısını tekmeleyin diye basına düşen iddialar var. Şimdi, böyle bir ortamda millî mutabakat ve toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesine yönelik bir çalışmayı yapmaktan bahsediyoruz. Yani, bunlarda samimiyetin olmadığı ortadadır.

 

MHP OLARAK YASAYA ŞİDDETLE KARŞIYIZ

 

MHP Milletvekili Seyfettin Yılmaz Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz bu yasa tasarısına külliyen ve şiddetle karşı olduklarının belirterek, “ Bize bazı suçlamalar getiriliyor ama bunların hepsi gerçek dışı ve maksatlı. Açık yüreklilikle ifade ediyoruz ki biz bu ülkede bir tane vatandaşımızın dahi burnunun kanamamasını isteyen bir siyasi anlayış ve gelenekten geliyoruz. Ülkemizin bütünlüğünden yanayız, birliğinden yanayız. Biz, Kürt kökenli vatandaşlarımızla en ufak bir sorunu olmayan bir siyasal hareketiz.

 

BAŞBUĞ TÜRKEŞ’İN SÖYLEDİĞİ GİBİB

 

MHP’li Yılmaz merhum Alparslan Türkeş’in bir sözünün de hatırlatarak şöyle konuştu, “Biz kendimizi ne kadar Türk hissediyorsak, Alparslan Türkeş’in, rahmetlinin dediği gibi, onları da o kadar kabul ettiğimizi ifade ediyoruz. Bunu siyaseten başka türlü söyleyebilirler ama bizim samimi düşüncemiz budur. Benim sülalemde kız alıp kız vermişiz, Kürt gelinimiz var şimdi ne yapacağız, anası Kürt, babası Türk. Yani, PKK terör örgütünün dayatmalarına mı tabi olacağız? Anam, babam yaylaya gider altı ay Adana’nın dağ köyüne, bizim anahtarımız yıllardır, benim çocukluğumdan beri, 6-7 yaşımdan beri Diyarbakır’dan gelen bir Kürt komşumuz vardır, bizim anahtarımız onlarda durur. Ama gelinen nokta öyle bir noktaya getiriyor ki PKK terör örgütü sanki bütün Kürt kökenli vatandaşlarımızın yegâne temsilcisi anlayışıyla hareket eden bir Hükûmetle karşı karşıyayız.

 

PKK TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLMİ?

 

AKP’li İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya PKK terör örgütü çok masum bir örgüt mü? Şeklinde soru yönelten MHP’li Yılmaz, “ PKK terör örgütü yüzlerce, binlerce polisimizi, askerimizi, öğretmenimizi, mühendisimizi, kundaktaki çocuğumuzu öldüren eli kanlı bir terör örgütü müdür değil midir? Şimdi bunların hepsini yok mu sayacağız? Biz de istiyoruz bu ülkede kan akmasın. Herkesin birbirini sevdiği, herkesin birbirine saygı duyduğu, insanların kardeşçe yaşadığı, demokrasinin bütün unsurlarının her tarafa sirayet ettiği, herkesin mutlu olduğu bir ülkeyi biz istiyoruz. Şimdi, acıları yarıştırmayacağız diye bunların hepsini yok sayarak, bir bebek katilin yol haritasıyla nereye varabileceğinizi düşünüyorsunuz?

 

BEBEK KATİLİNE KATİL DEMEYECEKMİYİZ?

 

“Biz bu bebek katiline “bebek katili” demeyecek miyiz, terörist olarak kabul etmeyecek miyiz”? Sorularını yönelten Yılmaz, “Tamam, terörü durduralım, bütünleşmeyi sağlayalım, kardeşliği sağlayalım ama bunun yolu eline silah alanları meşru kabul ederek hangi anlaşmadan bahsedeceğiz? Bugün gidin Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun belli bölgelerine, orada PKK, devletini resmen kurmuş. İçişleri Bakanı olarak, Genelkurmay olarak, Hükûmet olarak bunu görmüyor musunuz, bunun sonu nereye gidecek yani bu talebin sonu nedir?  Eğer son muradınız “Burada bir Kürdistan devleti kurulmasına doğru biz gideceğiz.” diyorsanız bunu Hükûmet olarak açıkça söylemek zorundasınız. Yani aşama aşama buraya gidiyorsunuz, şu anda fiili bir yapı oluşmuş. Kendi kendinizi yanıltıyorsunuz, milleti yanıltıyorsunuz. Açık açık görüşlerinizi söyleyin. Bunun sonu nereye gidecek? PKK terör örgütünün talepleri nedir? Nihai hedefin orada Kürt devleti kurmak olduğunu sağır sultan biliyor. Şimdi ne derseniz deyin, “kültürel hak” deyin, “şu” deyin, “bu” deyin, ne derseniz deyin sonucun oraya gitmek istediğini herkes biliyor.

 

BARIŞ İSTİYORLARSA ÇOCUKLAR NEDEN DAĞA ÇIKARILIYOR?

 

 MHP Adana milletvekili Seyfettin Yılmaz, açılım ve çözüm sürecinde PKK terör örgütünün dağa adam çıkarıp onları savaş için neden eğettiğini sorgulayarak, “ Yıllardır “açılım, açılım” denildi. Hükümet de AKP’li milletvekilleri de söylüyor “Bir buçuk yıldır bu ülkede silahlar sustu, barış geldi.”  O zaman ben size soruyorum: Hâlâ çocuklar niye dağa çıkarılıyor, niye dağa kaçırılıyor? Diyarbekirli aileler,  “Bizim çocuklarımızı geri verin.” dediler. Niye çocuklar dağa çıkıyor, niye eğitim görüyorlar orada, niye yeniden militan olarak sahaya sürülmeye çalışılıyor bu ülkede barış varsa, bu ülkede uzlaşıyı sağladıysanız, o zaman bu çocuklar niye dağa çıkıyor, eskisinden daha fazla çocuk niye dağa çıkıyor?

 

BÖLGEDE TERÖR ÖRGÜTÜ HİÇ OLMADIĞI KADAR ETKİLİ

 

 O bölgelerde teröristler hiç olmadığı kadar eli silahlı iddiasında bulunan MHP’li Yılmaz, “ Daha dün Kars veya Iğdır’ın, 3 kilometre ötesine PKK çadır kurmuş. Yani orada teröristler kamp kuruyorsa, teröristler ellerinde silahlarla geziyorsa, yol kesiyorsa ki hepsini yapıyor. Yani ben hayret ediyorum. Eğer bir ülkenin yirmi beş gün kara yolu kapalı kalıyorsa ve İçişleri Bakanı da görevinde oturuyorsa bu ülkenin yönetiminde ciddi manada bir zaaf vardır. Yani orada vergi topluyorlar, yol kesiyorlar, mahkemelerini kuruyorlar. Şimdi, nereye gidecek bunun sonu? Bunun sonu bir devletleşmeye gider. Bakın, biz bin yıldır bu coğrafyada kardeşçe yaşıyoruz, yaşamaya devam etmemiz lazım.



574 kez okundu

Yorumlar

gerçek mi     07/07/2014 13:57

Okuyupta okuduğunu anlayanlardan Söylediklerine acaba doğrumu diyecek kaç kişi çıkar?
Misafir - ata

AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704