Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam669
Toplam Ziyaret1668311

Yılmaz, mübarek Ramazan ayında TBMM’nin tatil edilmesini bir önergeyle engelleyen AKP grubunun, muhalefet milletvekillerini TBMM’ye bağlayarak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde seçmenlerle buluşmasını engellemeye çalıştığını iddia etti.



MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, mübarek Ramazan ayında TBMM’nin tatil edilmesini bir önergeyle engelleyen AKP grubunun, muhalefet milletvekillerini TBMM’ye bağlayarak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde seçmenlerle buluşmasını  engellemeye çalıştığını iddia etti. Muhalefet milletvekillerinin Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde seçim bölgelerinde çalışma yapmasından AKP grubunun korktuğunun öne sürdü.

 

AKP NE YAPTIĞINI BİLMİYOR

AKP’nin bu grup önerisiyle ne yapmaya çalıştığını, daha doğrusu ne yaptığını bilmediğini öne süren MHP’li Yılmaz, TBMM’nde MHP grubu adına yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi; Çoğu zaman Meclis gündem oluşturabilmek için zorlama birtakım çalışmalar içerisine girdi.  Çoğu zaman boş geçen bir süreç içerisinde şimdi burada Ramazan ayına giriyoruz ve önümüzde 10 Ağustosta Türkiye'nin kaderini belirleyecek bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu kadar kritik süreçler içerisinden geçtiğimiz bir zaman diliminde böyle bir grup önerisi getiriyorsunuz. Siz de biliyorsunuz ki bu grup önerisi uygulanmaz. Yani burada diyorsunuz ki: "Saat 21.00'e kadar." 21.00'e kadar nasıl çalışacaksınız? Saat sekiz, sekiz buçukta iftar açacağız. Neye göre çalışacaksınız? Yani iftarı Genel Kurulda açan milletvekillerini görebileceğiz mi?

 

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ ETKİLENMEK İSTENİYOR

 AKP Meclis grubunun talimatla hareket ettiğinin öne süren MHP’li Yılmaz, TBMM’ndeki konuşmasına şöyle devam etti,  “ Size talimat verildi muhtemelen ve siz bir plan yapıyorsunuz. Ama ne planlaması yaparsanız  yapın, yaptığınız plan plana benzemiyor. Burada ana amacınız şu: Önümüzde bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. Milliyetçi Hareket Partisi grubu adına söylüyorum: Gelin yirmi dört saat çalışalım. Milletin meselelerini, milletin problemlerini bu Mecliste çözeceksek biz çalışmadan kaçmayız. Yirmi dört saat çalışmaya varız. Ama siz birtakım planlarla, birtakım kendi hesaplarınızı yapmak adına, sizin de inanmadığınız, sizin milletvekillerinizin birçoğunun da  inanmadığı 24 Temmuza kadar çalışmayı getirdiğiniz zaman, burada başka bir planı devreye sokmaya çalışıyorsunuz. Bunlar milletin menfaatine çalışmalar değil.

 

MÜBAREK AYDA SEÇMENLERİMİZLE İFTAR AÇMAMIZ ENGELLENİYOR

MHP’li Yılmaz birtakım tasarılarla meclisin meşgul edilmek istendiğini belirterek, “Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi var ve bir mübarek ramazan ayı var. Biz gidip seçmenlerimizle, milletimizle buluşacağız. Onların sofralarında beraberce iftar açacağız. Onların dertlerini, sıkıntılarını hep beraber paylaşacağız.  Buna niye engel olmaya çalışıyorsunuz? Yani buradaki gayeniz nedir?  Sayın Başbakanı, Cumhurbaşkanı adayı yapacaksınız. Ondan önce toplumun tüm kesimlerinin oylarını alabilmek adına buraya birtakım tasarılar getirerek bu tasarıları burada görüşüp bir şeyler yapabilir miyiz gayreti içerisindesiniz.

 

BEBEK KATİLİNE HANGİ SÖZLERİ VERDİNİZ?

Bebek katili Öcalan’a verilen sözlerin gereği olarak bazı tasarıların TBMM’nde görüşülmeye açılacağının öne süren  MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, “ Aldığımız duyumlara göre  bebek katiline verdiğiniz sözler var,. Yine seçim hesabı yapıyorsunuz. O kanunları buraya getireceksiniz. Yani niyetiniz salih olsa amenna. Eğer toplumun  geniş bir kesimini ilgilendiren problemler varsa, gelin hep beraber yapalım. Buradan sesleniyoruz, hodri meydan. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra eylülde toplayın. Çoğunluğunuz var. Getirin, acil ne yapılacaksa onları görüşelim. 
Hükûmet bir şeyi dayatıyor, Hükûmetin içerisindeki üç beş kişi bir şey dayatıyor, biz de onlara uymak zorunda kalıyoruz. Bu Türkiye Büyük Millet meclisine hakarettir. Bu milletin iradesine hakarettir. Bu milletvekillerine hakarettir. Milletvekillerine ve milletin iradesine de hakaret etmeye hiç kimsenin hakkı olmadığını buradan ifade ediyorum ve bu vesileyle tüm milletimizin Ramazan ayını tebrik ediyorum. İnşallah, Türk ve İslam alemine hayırlar, barış ve huzur getirmesini Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum.

  



600 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339