Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam389
Toplam Ziyaret1685822

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, dindar bir insanın aday gösterilmesinin son derece doğal olduğunu belirtirken partisinin dindarlara değil, dini siyasete alet edenlere karşı olduğunu söyledi.

 

Karalar: Dindar insanlara değil, dini siyasete alet edenlere karşıyız. Bizim ideolojimiz dinsizlik üzerine kurulmamıştır" dedi.

10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi CHP'li Seyhan İlçe Belediye Başkanı Zeydan Karalar'dan MHP ve CHP'nin 'Çatı adayı' Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek geldi.

 "DİNDAR İNSANLARA DEĞİL, DİNİ SİYASETE ALET EDENLERE KARŞIYIZ"

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ilk sendika ziyaretini Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na gerçekleştirdi. Burada sendikanın bölge temsilcisi Kemal Aslan ve sendika üyeleri ile bir süre sohbet eden Başkan Karalar, 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi'nin din karşıtı bir parti olarak gösterilmeye çalışıldığını belirten Başkan Karalar partilerinin dine veya dindar insanlara değil dini siyasete alet edenlere karşı olduğunu söyledi. Karalar, "Yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi'ni din karşıtı bir parti olarak göstermeye çalışıyorlar. Ufku sosyal demokrat insanlar bile din karşıtı bir parti diye oy vermiyor.  Bu algıyı kaldırırsak yüzde 50 oy alırız. Biz dine veya dindar insanlara karşıtı bir parti değiliz. Bizim düşüncelerimiz dine saygılıdır. Karşı olduğu şey ise dini siyasete alet etmektir. Karşı olduğu insanlar ise dini siyasete alet edenlerdir" şeklinde konuştu.

 KARALAR: PARTİYE GENEL BAŞKAN SEÇMİYORUZ

Ağustos ayında yapılacak olan seçimlerde partiye genel başkan seçmeyeceklerini belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar seçilecek isimin herkesi kucaklayacak ortak bir isimin olmasının önemine vurgu yaptı. Karalar,"Cumhurbaşkanlığı seçimi bizler için önemli bir fırsat. Cumhurbaşkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı değildir. Bir partiye genel başkan seçmiyorsunuz. Bu seçim Türkiye'nin önünde önemli bir fırsat... Biz kafamızdaki modelde bir Cumhurbaşkanı seçmiyoruz. Biz Türkiye'yi birleştirecek kavga ettirmeyecek, toplumu ayrıştırmayacak tekrar Türkiye'nin bütünlüğü için, birleşimi için çalışacak bir Cumhurbaşkanı seçiyoruz. Ekmeleddin İhsanoğlu hamlesi doğru ve desteklenmesi gereken bir hamledir" ifadelerine yer veridi.



450 kez okundu

Yorumlar

     30/06/2014 08:43

çatı adayın alacağı oy oranı %35 diğer adayın alacağı oy oranı ise %65 civarındadır.
Misafir - ilçe chp li

AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231