Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam521
Toplam Ziyaret1682508

SÖZLÜ, KARAİSALI YÖRÜK TÜRKMEN KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NİN AÇILIŞINA KATILDI VE ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ




Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Karaisalı Yörük Türkmen Kültür Yardımlaşma ve  Dayanışma Derneği’nin açılışını yaptı. Adana Büyükşehir Belediye Bandosu’nun birbirinden güzel şarkı ve marşlarla renk kattığı açılış töreninde konuşan Başkan Hüseyin Sözlü, Karaisalı’da Yörüklerin diyarında, Türkmenlerin bağrında olmaktan şeref duyduğunu ve bahtiyar olduğunu belirtti.

POPÜLER KÜLTÜRE KARŞI ÖZÜMÜZÜ MUHAFAZA ETMELİYİZ

Başkan Sözlü, “Karaisalı’da Yörüklerin ocağında böyle bir derneğin neden gerekli olduğu konusu akla gelebilir. Popüler kültürün egemen olduğu bir zamandayız ve Yörüklerin bir arada yaşadığı noktada bile, öz değerlerden ziyade, popüler kültürü şekillendiren aygıtların, bizim kültürümüzü arka plana itip, dünya vatandaşlığını ön plana çıkardığı ve cazip hale getirmeye çalıştığı bir dönemde, elbette Karaisalı’da yörüklerin göbeğinde de böyle bir dernek açma ihtiyacı oluşmuştur. Yeni nesle bunu hatırlatmak lazım. Karaisalı dün itibariyla Yörüklerin yurduyken, yarın itibarıyla Yörük çocuklarının yurdu olacak. Ben de kıl çadırda doğmuş, büyümüş, Akdeniz’le Erciyes’in etekleri arasında gidip gelmiş, baharda yaylalara, sonbaharda  denize, sahile gidip gelen bir ailenin çocuğuyum. Yaşadıklarımızdan ve ailemizden aldıklarımızla yörüklüğe biraz daha yakınız ama bizim çocuklarımız, pöpüler kültüre yakınlaşarak, özü muhafazada sıkıntı yaşıyor” dedi.

TÜRK’E KARŞI YAPILAN SALDIRILARIN FARKINDA OLMALIYIZ

Yörük deyince Türkmen, Türkmen deyince Türk isminin anlaşılması gerektiğini ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, “Yörük deyince Türkmen’e, Türk’e karşı yapılan haçlı saldırılarının farkında olmak lazım. Biz buraya gelip emmioğluyla, dayıoğluyla sohbet edip, evimize gitmek için değil, bize ait değerleri yükseltmenin, yüceltmenin, yaşatmanın, var etmenin, varlığımızı bu coğrafyada pekiştirmenin mücadelesi içinde olmalıyız. Ne yazık ki son günlerde baktığınız zaman, Karaisalı Yörüktür, Karaisalı Türkmendir ama Karaisalı’nın Türkmenleri Musul’da, Kerkük’te, Telafer’deki Türkmenlerin kaygısını yüreğinde hissetmelidir. Yüreğinde hissetmeli, IŞİD’in mezalimine karşı sessiz kalmamalı, onu sessizleştirmeye karşı bir mücadele içinde olanlara karşı da bir duruşu olmalıdır. Mısır’da bir ihtilal oldu, tamam tasvip etmedik ama her gün Mısır’la yatıp, Mısır’la kalktık. Her gün meydanlarda kulağımıza, gözümüze Mısır’ı, Mursi’yi ve Rabia’yı sokanlar, Musul’un, Kerkük’ün, Telafer’in haberlerini izlemememiz için perde çektiler, mahkeme kararıyla yasak çıkardılar. Yörükler, Türkmenlere karşı yapılan bu vurdumduymazlığın farkında olmalı. Türkmenliğinin ve Yörüklüğünün ancak o zaman hakkını verebilirler” diye konuştu.

ÖDENEN BEDELİN FARKINDA OLMAK GEREK

Başkan Hüseyin Sözlü, sözlerini şöyle tamamladı: “Türk, Türkmen, Yörük varlığını diri tutmak, şahsiyetimizi, kimliğimizi korumak, canımızı bedel olarak verip, kanımızı akıtarak hakettiğimiz vatan coğrafyasında olmanın farkındalığıyla buraya geldim. Ancak o zaman bu derneklerin anlamı olur. Yörük, Türk, Türkmen bunun farkında olmayıp, kuru bir inatlaşmanın içindeyse o zaman onu da ancak Allah korur. Allah bize akıl, fikir vermiş. Onu kullanmadan da hiç bir yere varamayız.

Dernek Başkanı Güner Akkaya da Karasalı ilçesinin yüzyıllardır Yörük Türklerinin yaşadığı ve yerleşik hayata geçtiği bir coğrafya olduğunu kaydederek, “Kuruluş amacımız Yörük Türkmen kültürünü yaşatmaktır. Kapımız herkese açık, herkesi kucaklayan bir derneğiz” dedi.

Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Arslan da, katılımcılara çok teşekkür ederek, derneğin Yörük Türkmen Kültürünün yaşatılmasında önemli işler yapacağına inandığını söyledi.

Konuşmaların ardından Başkan Hüseyin Sözlü’nün omzuna Yörük Şalı atıldı. Başkan Sözlü ve katılımcılar, Adana Büyükşehir Belediye Bandosu’nan repertuvarına yeni aldığı parçaları keyifle dinledi.

 



1282 kez okundu

Yorumlar

yok     21/06/2014 00:38

Bizde bekliyor ki sözlü bir müjde verecek bizi sevindirecek edebiyat yapmış sadece
Misafir - yok

Kes gırgırı ye bulguru.     20/06/2014 14:42

Bu sayfalarda Günay Yüce'yi övmek için kendini parçalayanlar Günay Yüce'nin belki bir değeri varsa onu da yok ediyor.Gücünüz varsa aday olun kazanın.Hodri meydan.Dengeli ve ölçülü olun,millet her şeyin ve kimin ne olduğunu biliyor.
Misafir - Yahya DİKER

     20/06/2014 12:57

yaaavv he he heee kahve gençliği
Misafir - cevap

ispat edin cevap vereyim.     20/06/2014 08:35

kelaynak kuşu musun nesin_?sevdalukmusun nesin?szler önce uzayda yaşamadığınızı ispatlayın sonra size cevap vereyim.çünkü ilçede yaşasanız öyle konuşmazsınız.
Misafir - sögütlü kahveden gençlik

ispat edin cevap vereyim.     20/06/2014 08:31

kelaynak kuşu musun nesin_?sevdalukmusun nesin?szler önce uzayda yaşamadığınızı ispatlayın sonra size cevap vereyim.çünkü ilçede yaşasanız öyle konuşmazsınız.
Misafir - sögütlü kahveden gençlik

SURİYE AMERİKAYI YENDİ     20/06/2014 00:42

Esad ortadoğuda dengeleri değiştirdi.ABD ve işbirlikçilerini püskürttü , hergün kendisine ekranlardan ahkam kesenler sus pus oldu.
Misafir - Perinçek

     19/06/2014 21:53

Sende mi sevdali.baska kapiya dedik ama.
Misafir - ilce secmeni

     19/06/2014 19:29

nedir bu günay sevdası bırak artık bu sevdayı neymiş her işi günay yapıyor ya bu işlerin içinde olmasak inanacık yani o derece kelaynak a aynen katılıyorum eğer nesli tükenirse hizmet görmiyeceğiz galiba
Misafir - sevdalı

     19/06/2014 18:44

Kelaynak seni gidi seni.ne demek istedigini anladik ama baska kapiya kardes
Misafir - ilce secmeni

     19/06/2014 16:54

DİKKAT EDİN GÜNAYIN NESLİ TÜKENMESİN YOKSA KARAİSALI YANAR
Misafir - KELAYNAK

LAGA LUGA     19/06/2014 16:52

Saypınarlım, Saadettine lafım yok. Her başarılı işin altından Günay Yüce çıkarılıyorya, bu olaydada mutlaka Günay çıkacaktır dedim.Olumsuz birşey oldumu Şekerci ve Babacan Durak'ın üstüne atılıyor. Ona dikkat çekmek istedimdi.
Misafir - ahmet

takozluğu bırakın     19/06/2014 15:10

ahmet laga luga yapmay bırak.icraata bak kardeş.babacan durak ve şekerci zamanında bu ilçede yaprak kımıldamıyordu.3 aydır sadetttin başkanla hergün geri kalmışlığı biraz daha kırıyor artık bu ilçe.takoz olmayı bırak bırak lokomotif olmayı dene.
Misafir - saypınarlı

HELAL OLSUN GÜNAY YÜCEYE     19/06/2014 15:59

Karaisalı Yörük Türkmen Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni kurduran da mutlaka Günay Yüce'dir. onun izni ve bilgisi dışına ilçede kuş uçmaz.O ne derse o olur. O lmazsa yaprak kıpırdamaz.Helal olsun Günay Yüce'ye
Misafir - ahmet

KARSİAD gören duyan var mı?     19/06/2014 13:35

Bir zamnalar bu ilçede KARSİAD başkanı diye birisi vardı.Nerde ne işler yapar gören duyan var mı?Ben bu ilçeye birşeyler almak için değil vermek için geldim diyordu.Kaç yılda neler verdi bu ilçeye bilen duyan gören var mı?.
Misafir - Halk Tercümanı

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398