Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi15
Bugün Toplam411
Toplam Ziyaret1668797

"Buradan Yozgat’a selam gönderiyorum böyle bir evlat yetiştirdiğiniz için"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu’nun gündeminde hükümetin dış politikası ile Cumhurbaşkanılğı seçimleri vardı

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM HAKKINDA

"Cumhuriyet tarihinde halk ilk kez cumhurbaşkanı seçecek. Daha önce parlamentoda seçiliyordu. Bir yasa çıktı. Cumhurbaşkanı nasıl seçilecek diye. 20 milletvekili bir araya gelip cumhurbaşkanı adayı önerebilirler. Baştan beri seçilecek cumhurbaşkanı “CHP’nin cumhurbaşkanı olmayacak halkın cumhurbaşkanı olacak” diye bir tavrımız vardı.

Bir siyasi partiye endekslenen cumhurbaşkanının tarafsız olamayacağını düşünüyorduk. Cumhurbaşkanı’na siyasi parti kimliği vermeni doğru olmadığını söyledim. Siyasi kimliği öne çıkan birinin cumhurbaşkanı olmaması gerektiğini söyledik.

Ben CHP Genel Başkanıyım. Benim tarafsızlığım tartışılır. Bu süreçte ziyaretlerimizi yaptık. Beklentiler konusunda görüştük. Son yaptığımız görüşmelerden birinde bir sanatçı ”Cumhurbaşkanı niteliklerini değil de kimlerin cumhurbaşkanı olmayacağın netleştirirsek önemli bir yol kat etmiş oluruz. Bu nitelikler üstünde görüş birliği sağlanırrsa, görüş birliği çıkmış olur” dedi. Notlarımı yazdım. 10 madde açıklıyorum. Kimin cumhurbaşkanı olmaması lazım.

Madde 1 Kuvvetler ayrılığı ilkesine inanmayan birinin cumhurbaşkanı olmaması lazım.
Madde 2 Vatandaşına tokat atan vatandaşları benden sizden diye ayıran birinin olmaması lazım.
Madde 3 Kin ve öfkeyi politik dil haline getiren birinden cumhurbaşkanı olmaması lazım.
Madde 4 Hukukun üstünlüğüne inanmayan adalet duygusu gelişmemiş birisi olamaz.
Madde 5 Kadın-erkek eşitliğine inanmayan kişiden cumhurbaşkanı olmaz.
Madde 6 Yalan söyleyen ahlaki değerleri yüksek olmayan kişiden cumhurbaşkanı olmaz.
Madde 7 Dünyada saygınlığı olmayan ve sürekli saygınlık yitiren birisi cumhurbaşkanı olamaz.
Madde 8 Demokratik laik sosyal hukuk devletine inanmayandan cumhurbaşkanı olmaz.
Madde 9 Bilgi birikim yetersiz sanatı ve sanatçıyı düşman belleyen birisi cumhurbaşkanı adayı olamaz.
Madde 10 Bana göre en önemli maddelerden birisi. Geçmişi şaibeli olmayacak. Geçmişi şaibeli olan adalet önünde kirlilikten arınmamış biri cumhurbaşkanı olmamalı.

76 milyon yurttaşıma sesleniyorum. Söylediğim 10 madde sadece bizim için geçerli değil. İster Rusya İster Amerika’ya ister Gana’ya sorun. Hepsi “evet bunlar ‘cumhurbaşkanı adayı olamazdır’ maddesidir” der. 10 madde evrensel maddelerdir.Ahlakı yücelten bir toplum 10 maddenin üstünde durur. Demokrasiyi hukuk yükselten bir toplum 10 maddenin arkasında durur.
Ekmeleddin İhsanoğlu sosyal medyayı salladıEkmeleddin İhsanoğlu sosyal medyayı salladı

“ÖN YARGILARIMIZI BIRAKACAĞIZ…”

Bu topraklar insan sevgisinin yoğrulduğu topraklardır. Biz adayımızı bütün bu değerleri koruyarak belirlemeliyiz.  Değerli arkadaşlarım bu topraklardan Fatih Sultan Mehmet de çıktı. Bu topraklar Mustafa Kemal Atatürk’ü de yetiştirdi. En sıkıntılı olduğumuz zamanlarda elbette kahramanlar çıktı, önderlerimiz çıktı. İnsana bakışımızla yeni ufuklar açtık açmaya da devam edeceğiz. Biz nitelikli insanlar yetiştirdiğimiz halde birbirimizi tanımayız. Önyargılarımızla hareket ederiz Önyargılarımızı bırakacağız. Ne diyordu  Einstein: Önyargıları yıkmak atomu parçalarına ayırmaktan daha zordur.  Önyargılarımızla hareket etmeyeceğiz.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU’NUN ADAYLIĞI HAKKINDA

Evet birden fazla aday vardı. Daha iyiler mi daha kötüler mi. Bunu bilemeyiz. Ama bir gerçek var. Bir isim üzerinde uzlaştık Adı Ekmeleddin İhsanoğlu.

Ekmeleddin Bey kimdir? Yozgatlıdır. Buradan Yozgat’a selam gönderiyorum böyle bir evlat yetiştirdiğiniz için.  57 ülkeyi çağdaş bir düşünceyle yönetiyor. 57 ülkeyi büyük bir başarıyla yöneten kişiye ”Gel Türkiye Cumhuriyet’ine cumhurbaşkanı ol” diyoruz.

Belki en az  Türkiye’de tanınıyor. Dünya çapında tanınmış bir bilim tarihçisidir. 20’nin üzerinde üniversiteden fahri doktorası vardır.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı tarafından devlet üstün hizmet madalyası veriliyor. Ekmelettin Bey adına ödül oluşturulan bilim insanlarından birisidir.

Çok sayıda kitabı, makalesi var. Uluslararası alanda devlet başkanlarıyla bir araya gelen gerektiğinde dik durmasını bilen bir isim. Anadolu toprağının insanı."

685 kez okundu

Yorumlar

KERKÜK MUSUL KIRMIZI ÇİZGİMİZDİ     18/06/2014 22:23

Tunusla başlayıp ortadoğuyu saran sokak hareketleri Gezi ile bize dokununca Suriye ile bataklığa dönüştü . Rehine var denip karışmayıp Türkmenler bilinçli yanlız bırakılıyor.
Misafir - Miroğlu

RTE KULLANILDIMI ?     18/06/2014 21:43

İŞİD le gördük ki ortadoğuda ABD son hamlesini yapıyor ardından Rusya ve Suriye ile anlaşacak.
Misafir - EKMELETTİN

anamm çok haklıymış.     18/06/2014 14:00

rahmetli annem bana oğlum gereksiz haberleri okuyupta kafanı şişirme derdi hep.ne kadar haklıymış rahmetli anam.
Misafir - öksüz seçmen

AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339