Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam67
Toplam Ziyaret1684164

Adana Valiliği'nde düzenlenen veda törenine, vali yardımcıları, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile protokol üyeleri katıldı.

Vali Coş, burada yaptığı konuşmada, uğurlamaya gelenlere teşekkür etti.

Arkadaşlarıyla ellerinden geldiğini kadar doğru olduğuna inandıkları istikamette devlete ve millete hizmet etmeye çalıştıklarını belirten Coş, şunları kaydetti:

"Doğrulukları, iyilikleri çoğaltmaya, yanlışlıkları azaltmaya çalıştık. İnşallah vazifemizi elimizden geldiğince iyi yapmaya çalışmışızdır. Bu hususta vicdanen müsterih olarak gidiyoruz. Her şey fani, her şey geçici. Dünya hiç kimseye mülk değildir. Bu nedenle herkes öngörüldüğü süre çerçevesinde ömrünü tamamlamaya çalışıyor. Asıl olan hizmet etmek. Biz de Adana'ya, ihtiyacı olan hizmetleri imkanlarımızın tamamını kullanarak vermeye çalıştık."

HELALLİK İSTEDİ

Coş, kendisine destek olan herkese teşekkür ederek, "Hepinizden helallik istiyoruz. Hakkınızı helal edin. İnşallah Sakarya'da da gönlü, kalbi Adana ve Adanalılar için atan bir kardeşiniz var. Yolunuz düştüğünde sizleri misafir etmekten mutlu oluruz. Hepinizi çok seviyoruz, hepinizden Allah razı olsun. Çok şey söylenebilir ama 'arife tarif gerekmez' derler, buradaki herkes arif ve arife" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Halis Arslan da Coş'un, göreve başladığı günden itibaren evrak, laf ve dedikodu yerine hizmet üretildiğini söyledi.

Vali Coş'un, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır" sözü doğrultusunda çalıştığını aktaran Arslan, "Koşmuş, koşturmuş, coşmuş, coşturmuştur. Yolu açık olsun" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Coş ve eşi Aylin Coş, uğurlamaya gelenlerle tokalaşıp, kentten ayrıldı.

Vali Coş, bir süre sonra gelen eşi Aylin ve kızı ile birlikte otomobile binerek Adana'dan ayrıldı. Coş'a Pozantı'ya kadar konvoy eşlik etti.


Vali Coş'u uğurlamaya Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, kaymakamlar, savcılar, ilçe belediye başkanları, oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile birçok davetli katıldı.

Adana'ya atanan Vali Mustafa Büyük'ün ise pazartesi günü göreve başlayacağı öğrenildi.

"ALIN O GAVATI " SÖZÜYLE ANILACAK

10 Kasım Atatürk 'ü anma törenlerinde Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, kendisine hakaret ettiği öne sürülen bir kişiyi işaret ederek “Allah belanı versin diyen o gavatı al" diye talimat vermişti. Adana’da yaşayan Yusuf Özer adlı yurttaş, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına; ‘Görevi kötüye kullanmak ve hakaret nedeni ile, Kamu Etik Kurulun; Kınama istemiyle, Kamu Denetçiliğine; gerekli işlemlerin yapılması talebiyle ve İçişleri Bakanlığı'na, 'Disiplin işlemi yapılması istemiyle' başvuruda bulundu. Özer’in 4 ayrı kuruma yaptığı başvurunun sonucu neticelendi. Özer’e, Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı, “Bu olay, Görev suçu değil, adi suçtur. En yakın Ağır Ceza Mahkemesi'nin olduğu il olan Mersin Savcılığı soruşturmaya yetkilidir” yanıtını verdi.

Mersin Cumhuriyet Savcılığı ise, “Her ne kadar ortada bir hakaret var ise de hakaret suçları şahsa bağlıdır. Kime hakaret edilmiş ise o kişi şikâyet edebilir. Şikâyet dilekçesini veren kişiye Vali hakaret etmediğinden kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdi.



749 kez okundu

Yorumlar

bükümlü     05/06/2014 20:01

bıyıklarını nezaman bükmüş....
Misafir - pir

AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351