Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam823
Toplam Ziyaret1681908

4 YIL İÇERİSİNDE BELEDİYEDEKİ PERSONEL SAYISININ 2 BİNDEN 8 BİNLERE ÇIKTIĞINI İLERİ SÜREN DURAK, RÜŞVETİN AYYUKA ÇIKTIĞINI, AFİŞ VE REKLAMIN ÖNE ÇIKTIĞINI, BELEDİYENİN MÜLKLERİNIN SATILDIĞINI, BORÇLARLA GELECEK YILLARIN İPOTEK ALTINA ALINDIĞINI İDDİA



Adana Büyükşehir Belediyesi eski  Başkanı Aytaç Durak, görevinden uzak kaldığı 4 yıl boyunca, Soma'daki faciaya benzer bir “Belediyecilik faciası” yaşandığını öne sürdü. Durak, “Personel fazlasıyla, maaşı personele yükleyen bir belediye yönetimini devralan Sözlü'nün Allah yardımcısı olsun” dedi.
Belediye Başkanlığı görevini Hüseyin Sözlü'ye devreden Aytaç Durak, Sözlü'yü makamında ilk kez ziyaret etti. Görevden uzaklaştırıldığı ve yerine geçici olarak vekalet edildiği 4 yılda Adana'da neler yaşandığını anlatan Durak, eski yönetimi eleştirdi.
Soma'da 301 işçinin hayatını kaybetmesiyle gündeme gelen taşeron sorununun, ilave işçilik nedeniyle Adana Büyükşehir Belediyesi'nde de yaşandığını ifade eden Durak, bu durumu “Belediyecilik faciası” olarak nitelendirdi. 4 yıl içerisinde belediyedeki personel sayısının 2 binden 8 binlere çıktığını ileri süren Durak, şöyle konuştu:
"Rüşvet ayyuka çıktı bu 4 yıl içinde. Menfaat çatışmaları, baskınlar, imar komisyonu başkanının ölmesine kadar uzandı. Yatırımlar durdu. Kaldırım, bordür işleri. Adamlar iyi biliyor bu işi, gördüler. Afiş ve reklam öne çıktı. Belediyenin mülkleri satıldı, arsaları satıldı. Borçlar gelecek yılları ipotek altına aldırdı. İşte görüldüğü üzere Sayın Sözlü'nün işi fevkalade zor. Diğer başkanlarımızın da işi zor. Adanalı hep beraber taşın altına elini soksun, bütün başkanlarımıza sahip çıksınlar ama bu personel fazlasıyla, maaşı personele yükleyen bir belediye yönetimini devraldığından dolayı Allah Sözlü'nün yardımcısı olsun. Ben onun yükünün ne kadar ağır olduğunun farkındayım. İnanıyorum ki Sayın Sözlü'nün azim ve kararlılığı ona güvenenleri mahcup etmeyecektir."
Başkan Hüseyin Sözlü ise, çağdaş demokrasinin örneği olan bu ziyaretin kentin demokratik kültürü ve kurumun verimliliği açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.
Ceyhan Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünden bu yana çeşitli çalışmalarda aynı ekibin içinde görev yaptığını dile getiren Sözlü, seçimlerde kendisine açık destek verdiği için Durak'a memnuniyetini ayrıca dile getirdi.

861 kez okundu

Yorumlar

Şaha gidelim     04/06/2014 15:00

Helal olsun şu CHP ye .Sen çık neredeyse dogduğundan beri CHP hakkında atıp tut hemen hemen kazanacak bütün sağ partilerden aday ol ve kazan deniz bitince de CHP nin kapısını direk çalmaktan kaç pişkin pişkin ben istemedim onlar istiyor de.Yine Helalolsun CHP ye senin yağlı güreştiğini anladılar.Kerhen de olsa gideceğin yer kalmadığından geri yerine dönmek zorunda kaldın.Şimdi neyin peşidesin bir mal varlığını nasıl korurum iki siyasette nasıl bir yerden kendim veya yakınım aday olur..Can cıkar huy çıkmaz.
Misafir - Pirsultanabdal

öteki tarafa arsa gitmiyor.     04/06/2014 13:20

Ya başkan Adanalı olarak artk seni gazetelerde değil de camilerde.hayır işlerinde,parklarda çocukları torunlarını severken,kimsesiz çocuklara yardım dağıtorken görmek istiyoruz.Bırak artık bu adanalı sevdalısı ayaklarını bir ayağın çukurda yeter artık bırak.Biz gerçekten de birbirimizi biliriz.Sözlünün yanına neden gittiğini ilçede 5 yaşındaki çocuklar bile biliyor.Nerden nasıl ucuza arsa kapatırım derdindesin.Sahi öteki tarafa arsa mı götüreceğini sanıyorsun.
Misafir - arsacı cumali

AF     04/06/2014 09:48

Parasını bankaya koyanları inek gibi sağarlar, parasını yurtdışına kaçıranın vergisini silerler. Memleketi soyanlara plaket verirler, namuslu yurttaşların peşine dedektif takarlar, yakasına yapışırlar. Haciz gelmesin diye çoluğun çocuğun boğazından kesip, kıt kanaat taksitlerini ödersin, devlet arazisine gecekondu ayağıyla beş katlı apartman dikene mağdur derler. Kırmızıda geçip yayaları ezenleri görmezden gelirler, kurallara titizlenirsin, habire yolunu kesip evrak sorarlar; İstanbul’da oturursun, Malatya’da yanlış yere park etmişsin diye ceza gönderirler. Çöp kutusu bulana kadar elindeki kürdanı bile iki saat gezdirirsin, atmazsın, sokağa tüküreni, çöpünü balkondan fırlatanı affederler.
Misafir - Özdil

     04/06/2014 09:59

Gördüğünüz gibi Aytaç yine sahnede harap ettiği Adanaya zarar vermeye devam ediyor.Sen nekadar kötülük yaparsan yap Adana hakettiği yere gelecektir
Misafir - fekeli

yakamızdan düş artık.     04/06/2014 09:21

Evet aytaç dede sayın hüseyin sözlünün işi gerçekten zor peki kimin yüzünden ? Ben söyleyim 30 sene boyunca büyükşehir beldiyesini baba oğul akrabalar yeme içme kalkındırma çiftliğine dönüştüren adanayıda türkiyenin en büyük köyü haline getiren sen ve tayfan yüzünden tabiki . Sayın sözlüden MHP liler olarak ricamız seni ve tayfanı belediyenin kapısına dahi yaklaştırmamasıdır
Misafir - sami sayan

     04/06/2014 09:38

Bir Adanalı olarak Konya ve Kayseri'yi görünce Adana'nın nedenli geri kaldığını görüyorum. Bu geri kalmışlıkta Adana'nın 25-4 yılına damgasını vuran Aytaç DURAK'ın sayesinde olmuştur. Sayın Durak düş artık şu Adana'nın yakasından. Sözlüye'de klavuzluk yapmaya kalkma.
Misafir - ADANA ASLANI

EKSPRESTEN OKTAY RIFAT SÖYLÜYOR.     04/06/2014 09:08

Adana'yı tahrip ederek giden Aytaç Durak'ın, Zihni Aldırmaz döneminde çok güzel işler yapmasını hazmedemediği için delice saçmaladığını ve söylediklerinin hiçbirine itibar edilmediğini biliyor musunuz? -Metronun 800 milyon dolarlık kamburunun Aytaç Durak tarafından Adanalıya kakalandığı ve metroyu her görenin yapan ve yaptıranlara beddua ettiklerini biliyor musunuZ
Misafir - GAZETE TAKİPÇİCİ

O KAPI DAHA ÇOK ARŞINLANACAK.     04/06/2014 08:36

AĞAM BİZLER BİZİ BİLİRİZ.BİZLER İNSANIN CİĞERİNİ DE BİLİRİZ KALBİNİ DE BİLİRİZ.AYTAÇ DURAK EMİN OLUN Kİ ADANADA HANGİ ARSALAR NEREDE?NASIL UCUZA KAPATILIR?NEREDEN İMAR GEÇERSE ARSALAR DEĞER KAZANIR?VE BUNUN G,Bİ SORULARI SORMAK İÇİN DEFALARCA DAHA SÖZLÜNÜN KAPISINI ARŞILAYACAKTIR.
Misafir - MERKEZBOZTAHTALI

     03/06/2014 22:04

mazeret değil iş üretin sizlere boşuna oy vermedik
Misafir - titiz

Şaha gidelim     03/06/2014 16:25

Şu dünyanın halline bak .Bilmeyene maval okuyor.Karaladığı dönemdeki insanları kim yetiştirdi.Daha düne kadar danışmanındı vazgeçilmez adamlarıdandı .Bunları gelde külahima anlat.Elini vicadanına koy da konuş .Bu olup bitenlerden zerre kadar suçun da mı yok.Biraz olsun yolun sonunu düşünerek dürüst davranıp tövbe istigfar etsen belki Allah affeder.Konuşan zat-ı muhterem Adanaya hizmetin olmasına rağmen en az onlar kadar sen de suçlusun.Hayvan terli artık yemiyor.Lutfen dürüst olalım olmayanları uyaralım.
Misafir - Pirsultan Abdal

     03/06/2014 15:06

ahmet şekerci abimiz büyükşehir belediyesine aday olsaydı emin olun ki aytaç duraktan kat kat daha fazla oy alırdı.
Misafir - selampınar seçmeni

DURAKIN ÇOK ZARARI OLDU.     03/06/2014 12:18

SAYIN SÖZLÜ DURAK BEYLE EL ELE RESİMLER ÇETİRMESEYDİ BAŞKANIMIZ SÖZLÜ DAHA FAZLA FARK ATARDI..AYTAÇ DURAKIN RESMİNİ GÖREN KARAİSALI HALKI İLE CEYHAN HALKINDAN ÇOGU SEÇMEN SÖZLÜYE OY VERMEDİ.YANİ AYTAÇ DURAKIN GETİRİSİNDEN ÇOK GÖTÜRÜSÜ VE ZARARI OLMUŞTUR HÜSEYİN SÖZLÜYE.
Misafir - GENÇ CEYHANLILAR

tilkiler yemiş     03/06/2014 12:41

Vahit bey Zİya Polat hocam son toplantıda sahanda yumurtalı sucuk verecekti ama kümese tilkiler girince tüm yumurtaları tilki yemiş.Sizlere de ayran simit kaldı kusura bakmayın.
Misafir - köy yumurtacısı

     03/06/2014 12:14

başkan birileri kaldırımdan bordürden götürdü birileri de arsalardan arazilerden.kader işte.
Misafir - arsacı

o gün den beri hala gülüyoruz.     03/06/2014 12:54

Geçenlerde 6-7 arkadaş gazetede Aytaç Durakın bağımsız aday olsaydım kesin kaznırdım sözünü görünce 6-7 arkadaş o gün akşamka kadar çok güldük.
Misafir - ilçenin gülen seçmenleri

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398