Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam645
Toplam Ziyaret1669031

AKBO EĞİTİMLERİNE KARAİSALI’DAN START VERİLDİ


 Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereğince “Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü” (AKBO) kursu Karaisalı’da başladı.
Eğitim, iş sağlığı ve güvenliği ile ileri kesim teknikleri konularında vasıflı işçi yetiştirmek üzere Orman İşletme Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde üretim işlerinde çalışan köylülere yönelik olarak düzenlendi. Bu maksatla ilk olarak Karaisalı İşletmesine bağlı Akarca Şefliğinin Kaledağ Köyü seçilerek eğitimlere başlandı.
Adana Orman Bölge Müdürlüğü Eğitici Mühendislerinden Cemal Bucak idaresinde sürdürülen eğitimde, iş sağlığı ve güvenliği, çevre koruma ve kalite yönetimi, kesim hazırlığı, kesme ve boylama konularında teknik ve pratik bilgiler verildi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 50’şer kişiden oluşan 2 grup kursiyere 56 saatlik bir program modülü uygulayarak kursu bitiren üretim işçilerine sertifika verecek.
AKBO kursunun ikinci grup eğitimine katılan Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, “Bu eğitim ilk olarak Kaledağ köyünde düzenleniyor, iş güvenliği ve kesim teknikleri konusunda verilen bu eğitim çok önemli, sizler çalışmak için diğer bölge müdürlüklerine gidiyorsunuz, onun için size öncelik verdik, eğitimin yararlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Daha sonra Akarca Orman Deposunu da gezen Acer, orman emvali istiflerini inceleyerek sınıf emval üretiminin önceki yıllara göre artış göstermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Depoda, 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği konuları kapsamında gerekli tedbirlerin alınmasını, uyarıcı levhaların artırılmasını, özellikle istif işinde çalışan işçilerin reflektörlü yelek, baret, bot, eldiven gibi kişisel koruyucu malzemelerini kullanması gerektiğini belirtti.

730 kez okundu

Yorumlar

Ant bakayim heyacanlı oluyor     27/05/2014 16:25

Orman Teşkilatı bildiklerimizi anlatma asıl ormanı mahveden insandan ağaçları nasıl koruruz onu anlat.Taş ocağının ormanı nasıl yeşil tutuğunu HES in suyu nasıl çogalttığını Ve Maden ocaklarının suyu berraklaştırdığını anlat ki ufkumuz açılsın.Helal olsun sizlere Köylüye Tebbedi tersten okud , Sermayaye gelince gıkınız çıkmasın.Selo ne derdi Vallah sözlerimde yalan da yok hilaf yok.
Misafir - Martı

AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339