Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam773
Toplam Ziyaret1681858

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Hacı Aldatmaz ismini ölümsüzleştirdi. İlyas Karabulut, kendisini yetiştiren Hocasının adını duyunca heyecandan konuşamadı

Mayıs ayının ilk toplantısını gerçekleştiren Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Karaisalı Güreş İhtisas Kulübü'nün kurulmasında öncülük eden Hacı Aldatmaz'ın isminin, Karaisalı'daki bir spor salonuna verilmesine oy birliğiyle karar verdi.

 İLYAS KARABULUT HEYECANLANDI

Konuya ilişkin şahsı adına gündem dışı söz alan Karaisalı Belediye Meclisi ve Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İlyas Karabulut, Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın kendisinden isim istediğini söyledi. Yeni spor salonuna birkaç isimle beraber Hacı Aldatmaz’ın da ismini önerdiğini ifade eden İlyas Karabulut, Aldırmaz’ın önergesinin meclise gelince heyecandan konuşmakta zorlandı.

Hatta Zihni Aldırmaz’ın bu yere İlyas Karabulut adını verelim dediğini de belirten Karabulut bunu kabul edemeyeceğini söylediğini de açıkladı.

SÖZLÜ VE ALDIRMAZ’A TEŞEKKÜR

Kararın isabetli olduğunu belirterek konuyu meclis gündemine alan eski Adana Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve mevcut belediye başkanı Hüseyin Sözlü'ye teşekkür etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise gündem maddesini doğrudan oylamaya sunarak “İlyas Karabulut da uzun yıllar spora hizmet vermiş güreşçi pehlivan. İnşallah yeni yaptıracağımız bir tesise de İlyas Karabulut ismini veririz Allah'ın izniyle” ifadelerini kullandı.

HACI ALDATMAZ KİMDİR

Karaisalı güreşte ayrıcalığı olan bir yöremiz. Özellikle karakucakta ünlü pehlivanları, daha sonra minderde söz sahibi güreşçiler yetiştirdi. Gençlerin güreşe yatkınlığı yanında onlara önderlik eden bir Hacı Aldatmaz vardı. Kendisini Adana güresine adayan bir sporcuydu. "Karaisalı Güreş İhtisas Kulübü”nün kurulmasına öncülük etti. Bu kulüp 49 belge nosu ile 20.12. 1972 yılında kuruldu. Lisanslı güreşçi sayısı 28 idi. Kurucuları Ali Durak, Niyazi Şahbaz, İbrahim Ovalıoglu, Mustafa Yegenağa, Niyazi Demirci, Ahmet Yahşi ve Mustafa Göçer'di.

Görev dağılımında ise Başkan Ali Durak (Belediye Başkanı), 2.Başkan Ahmet Yahşi (Halk Eğitim Merkez Müdürü),Sekreter İbrahim Ovalıoglu (Esnaf),Muhasip Mustafa Yeğenağa  (Fotoğrafçı). Üyeler: Niyazi Demirci(Terzi), Niyazi Şahbaz (Tekel Bayii), Mustafa Göçer (Avcı) olmuştu.

 1972 yılında İlçe Kaymakamı Yusuf Göksu’nun desteğiyle katıldığı Adana Güreş Liginde Sümerspor güreş takımına finalde yenilerek Adana 2. oldu. Karaisalı’da güreşin o yıllarda parlamasında İlçe Kaymakamı Yusuf Göksu, Belediye Başkanı Ali Durak, Adana Güreş Ajanı Hacı Aldatmaz ve Zahit Akdağ'ın katkıları büyük oldu. Yeniden güreşin eski günlerine dönmesi amacıyla yöneticileri zorlayan bir gençlik var. Altyapısı hazır, küçük katkılarla atasporu güreşin ilçede eski günlerine dönmesi olası.

Rahmetli Hacı Aldatmaz güreşçileri yorumlarken "Tren hattının güneyinden çıkan güreşçiler saman alevi gibi kaybolurlar. Kuzeyden çıkan güreşçilere diyecek olmaz" derdi. Çukurova’yı baştan başa ikiye ayıran tren hattını ölçü alırdı. 

Kendisi 1920 yılında Karaisalı’da doğdu. Müftü Hacı Mehmet Aldatmaz’ın oğlu. 1946 yılında kadar güreş yapan Aldatmaz 1968 yılına itibaren Adana Beden Terbiyesinde fahri olarak güreş antrenörlüğünü yürütür.  1968 yılında ise kadrolu Güreş Ajanı olarak görev verilir. Adana güreşinde sayısız pehlivanın yetişmesine katkıda bulunur.

HACI ALDATMAZ KİMLERİ YETİŞTİRDİ?

Süleyman ve Kemal Dişiçürük, Zanapalı Hanifi Demirkıran, Dünya Şampiyonu İsmet Atlı, Mustafa ve Ismail Yoylu, dünya şampiyonu Mehmet Kartal, Mustafa Kurt, Abddurrahman Çay, İbrahim Solmaz, Ali Demirkazık, Cevdet Seçer, Hüseyin Atlı, Ruhu ve İskender Var, Musa Davran, Ali Akkaya, İlyas Karabulut gibi değerlere emek verdi.

 

 

 



1618 kez okundu

Yorumlar

hacı aldatmaz     04/10/2014 23:20

BEN İLYAS KARABULUT BEYE SONSUZ TEŞEKKÜR EDİYORUM.HACI ALDATMAZ HOCA BENİMDE ANTRANÖRÜMDÜ.GÜREŞDİĞİM 12 YILDA BANADA HİZMETİ VARDIR.İSMİNİN KARAİSALI KAPALI SPOR SALONUNA VERİLMESİNE ÇOK SEVİNDİM.
Misafir - RAMAZAN KARATAŞ

SORU     14/05/2014 08:41

Başarısızlığı ile Hangi İlçe Başkanı onurunu ve sahsiyetini riske sokuyor ?
Misafir - Malcomx

gene mi sandıkçı mustafa demeyin lütfen     13/05/2014 15:34

ben onu bunu bilmem sandıkçı mustafanın pportakal bahçesine bırakıldığında alo polis 155 kayboldum ben nerdeyim diye polisi aramayanlar beni o mecliste temsil edebilirler.
Misafir - karapınardan kemal

     13/05/2014 14:06

İLYAS ABİYE TEŞEKÜREDRİZ
Misafir - KLM

ANANASCI     13/05/2014 12:41

YA ARKADAŞ SENDE KİMSİN, SEN KARAİSALIYI BİLE TANIMIYOR VEDE BİLMİYORSUN Kİ BİZİM ADIMIZA KONUŞUR GİBİ YAPIYORSUN SEN Kİ PARALELCİ DÜŞÜNCENİN TEMSİLCİLERİNDENSİN. ONLARDAN İCAZET ALIR VE ONLARA HİZMET EDERSİN. BIRAK GİT ARTIK DÜŞ BİZİM YAKAMIZDAN..............
Misafir - GENÇLİK

     13/05/2014 02:42

İNŞALLAH BAŞKA TESİSLERİMİZDE OLURDA RAHMETLİ BEKİR HOCAMIZINDA İSMİ YAŞATILIR
Misafir - KENANNN

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398