Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam968
Toplam Ziyaret1669354

KARAİSALI'DA MOTOSİKLET TUTKUNU 20 YAŞINDAKİ GENÇ, ORGANLARININ BAĞIŞLANMASINI VASİYET ETTİKTEN SONRA MOTOSİKLET KAZASINDA HAYATINI KAYBEDİNCE, ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ

Karaisalı'da motosiklet tutkunu 20 yaşındaki bir genç, organlarının bağışlanmasını vasiyet ettikten sonra motosiklet kazasında hayatını kaybedince, organları 5 kişiye hayat verdi.

Adana'nın merkez Karaisalı ilçesinde askere gitmeye hazırlanan motosiklet tutkunu 20 yaşındaki Müslüm Güngör, pazar günü motosikletiyle gezmeye çıktı. Kask takmadan motosiklete binen Güngör bir süre gezdikten sonra traktöre çarparak kaza yaptı. Kaza sonucu takla atarak kafa üstü yere düşen Güngör ağır şekilde yaralandı. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen ambulansla Güngör, Özel Midline Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak yapılan müdahalelere rağmen Güngör'ün beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine baba Ali İhsan Güngör doktorlarını "Oğlum ölmeden aylar önce 'ben ölürsem organlarımı bağışlayın' diye vasiyet etmişti, onun organlarını bağışlıyoruz" dedi. Bunun üzerine hastane yetkilileri Sağlık Bakanlığı ile iletişime geçti. Bir taraftan da gencin böbrekleri, kalbi, karaciğer ve akciğerleri alınarak nakle hazır hale getirildi.

Sağlık Bakanlığı hastaneye kısa sürede dönerek, böbreklerinin birinin Gaziantep'teki hastaya, akciğerin İstanbul'a, karaciğerin Marmara Üniversitesi'ne, kalbinin ise Ankara Üniversitesi'nde yatan hastalara götürülmesine karar verdi. Bir böbreğinin de bir hastaya nakledileceği bilgisi verildi. Güngör böylece yıllardan beri organ nakli bekleyen 5 kişiye hayat verdi.

Özel Midline Hastanesi İletişim Koordinatörü Dr. Sefa Ulukan, ailenin herkese örnek olacak bir davranış sergileyerek Müslüm Güngör'ün vasiyetini yerine getirdiğini belirterek, "Müslüm ölmeden önce organlarının bağışlanmasını istemiş. Aile de bunu yerine getirdi. Tabi bu çok önemli bir olay. Müslüm'ün organları 5 kişiye hayat verdi. Sağlık Bakanlığı'nın ekipleri gelerek organları götürecekler. Aile bu durumun herkese örnek olmasını istiyor. Herkesin organ bağışlayarak hayat kurtarmasını istiyor" dedi.
Ulukan, baba Ali İhsan Güngör'ün oğlunun kask takmadığı için hayatını kaybettiğini, bunun altının çizilmesi gerektiğini söyleyerek, "Baba 'benim oğlum kask takmadığı için hayatını kaybetti. Bu diğer gençlere ders olsun. Benim oğlum kask taksa bugün belki yaşayacaktı. Gençler kask takmadan kesinlikle motosiklet kullanmasın' uyarısında bulundu. Bunu gençlerden özellikle istiyor. 'Başka canlar yanmasın başka ana ve babalar ağlamasın' diyor" şeklinde konuştu.

924 kez okundu

Yorumlar

     05/05/2014 16:10

Hayatının baharında ve vatani görevinin hazırlığı içindeyken toprağın bağrına verdiğimiz evladımız, umarım bu dünyada nasip olmayan Peygamber Ocağına umarım öbür alemde kavuşur. Kendisine Yüce Tanrıdan rahmetler, kederli ailesine başsağlığı dilerim. Vasiyetini yerine getiren babasına da saygılar sunarım.
Misafir - Oğuz Adem SELÇUK

AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173