Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam461
Toplam Ziyaret1685216

Karaisalı Belediyesi açtığı kıl çadırda konuklarına sıkma ve ayran ikram ediyor





Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, "12 ci Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şöleni Hıdırellez Etkinliğini Karaisalı Belediyesi. Olarak Katıldık Sıkmalar Ayranlar Çadırımızda Gelen Misafirlere İkram Ediyoruz" dedi.

Saıçam'da düzenlenen Şölene Başkan Aslam ve eşi, MHP İlçe Kadın Kolları Başakanı Ayşe Efe ve eşi İbrahim Efe ile çok sayıda Karaisalılı katıldı.

YÖRÜK TÜRKMENLER ŞÖLENDE BULUŞTU

Sarıçam’ın Mustafalar Köyü Piknik Alanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte 24 Oğuz boyunu temsilen 24 çadır kuruldu. Binlerce Yörük Türkmen’in buluşmasına sahne olan etkinlik büyük bir coşku içinde geçti.

Şölen alanına eşi Zeynep Sözlü ile birlikte gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, büyük ilgi ile karşılandı.

Çukurova Oğuz Türkmen Boyları Derneği ve Şölen Tertip Heyeti Başkanı Mehmet Demir’in Hüseyin Sözlü’ye desteklerinden dolayı teşekkür ettiği açış konuşmasının ardından Yörük Türkmenlere hitap eden Başkan Sözlü, “Büyük Önder Atatürk’ün ‘Ne mutlu Türküm diyene’ ifadesinde kendini bulan hemşehrilerim. Sizlerle birlikte olmaktan mutluyum” ifadesini kullandı.

Büyük Önder Atatürk’ün milli mücadeleyi verirken, “Toroslar’da bir Yörük Türkmen çadırı tütüyorma memleket emin ellerdedir” sözünü hatırlatan Hüseyin Sözlü, “Bu ifadeyi gerçek anlamda idrak etmemiz gereken bir dönemdeyiz. Vatan coğrafyası 220 yıldır küçülmüş, şimdi Anadolu bile bize çok görülüyor. 30 Mart’ın Kürdistan sınırlarının belirleneyeceği seçimler olduğunu söyleyen hainler hadsizler, arsızlar olmuştur. Bunlar bizim için milli meseledir, varlığımızın sebebidir. Bunlar Yörük Türkmenlerin hassasiyetidir. Bugün Yörük Türkmenler bir araya geldiyse buradan bir anlam çıkarmamız lazımdır. Vatana karşı beslenen hain niyetlere karşı dimdik duracağımızın ifadesidir. Burada toplanmamızın anlamı budur” dedi.

Başkan Hüseyin Sözlü, 5 yıl boyunca Adana’ya hizmet etmenin boynunun borcu olduğunu vurgulayarak, milleti başı dik, sırtı pek yapacaklarını ve refah toplumuna ulaştıracaklarını bildirdi.

Hangi parti olursa olsun tüm belediyelerle, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla Adana’nın geri kalmışlığına son vermek için çalışacaklarını anlatan Hüseyin Sözlü şöyle devam etti:

“Bizleri seçen, umut besleyen değerli hemşehrilerime layık olmanın mücadelesini vereceğiz. Bizler gönülleri fethetmeye geldi. Gönülleri de hizmetlerimizle fethedeceğiz. Bugün milletimizin birliğine kastediliyor, Atatürk ve cumhuriyet değerlerine kastediliyor. Atatürk sizin adınızı bu devlete veren büyük bir liderdir. Atatürk yörüklerin öz evladıdır, yörükler de Atatürk’ün öz evladıdır. Cumhuriyet tarihinde yapılan bazı yanlışlar Atatürk’e mal edilmeye çalışılıyorsa bilin ki size kastediliyordur. Yörüklerin, ‘Ne mutlu Türküm diyene’ ifadesinde kendini bulan evlatlarının, hain ve işbirlikçilere karşı ayranı kabarmıştır. Sağduyulu ama uyanık olmalıyız. Ben de bir Türkmen çocuğuyum. Bu devletin adı Türkiye Cumhuriyeti’dir. Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bu bize emanet edilmiştir ve bu emaneti korumak şeref, namus meselesidir”.

Başkan Hüseyin Sözlü’nün Şölen Ağası seçildiği etkinlikte şehit polis Adem Çoban’ın eşi Ümmügülsüm Çoban’a plaket verildi.

Şölende Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekiplerinin konser ve gösterileri ilgi ile izlendi. Aşıklar atışmasının ardından Yörük Türkmen birliğini simgeleyen çoban ateşi yakıldı ve güreş masabakaları yapıldı.

Sümer Ezgü’nün de etkinliğin sonunda konser verdiği şölene MHP Adana Milletvekilleri Ali Halaman ile Muharrem Varlı, MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, Büyükşehir Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili Salih Gökçe, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan, Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Firik, meclis üyeleri ve parti yöneticileri de katıldı.



1412 kez okundu

Yorumlar

     07/05/2014 10:42

murtçu sapla samanı karıştırma laf cambazlışı yapma.adanadan gelen misafirlere sıkma ikram edilmedi.hiçbirisi de sıkma felan yemedi.bnu da eleştirmek için değil seneye tedbir alınsın diye yazıyorum.evet iddia ediyorum tüm sıkmaların en az%80 kadarı siyasilere gitti.Geri kalan%20 kadarı da adamı olan yedi.ben bunlara bizzat şaht oldum.Gözümem inanayım sana mı kardşeim.
Misafir - saffet

     07/05/2014 10:37

murtçu sapla samanı karıştırma laf cambazlışı yapma.adanadan gelen misafirlere sıkma ikram edilmedi.hiçbirisi de sıkma felan yemedi.bnu da eleştirmek için değil seneye tedbir alınsın diye yazıyorum.evet iddia ediyorum tüm sıkmaların en az%80 kadarı siyasilere gitti.Geri kalan%20 kadarı da adamı olan yedi.ben bunlara bizzat şaht oldum.Gözümem inanayım sana mı kardşeim.
Misafir - saffet

saffet     06/05/2014 23:53

şenliğe kaçtane siyasi geldide tüm sıkmaları yedi sadece büyükşehir belediye başkanı ve yannında bir kaç kişi vardı zaten partimizin birinin siyasileri halkımıza küsmüş gelmediler toplasan 10 kişi 10 kişi azami kaç sıkma yer 5 er tane yese 50 eder en az 20 tane çadır vardı hepside neredeyse 1 çuval un tüketti sabahtan öğle sonuna kadar yazık kadınlar sıkma yaptı ama o kadar emeğe burda sıkma yemedim diye haksızlık yapılmamalı amaçta zaten görsel şölen şeklinde sunum yapılıp kültürümüzü tanıtmak yoksa doyumluk sıkma ziyafeti vermek değil
Misafir - murtcu

kaç tane      06/05/2014 23:00

Kaç tane siyasi geldi de sıkmalar siyasilere diyorsunuz toplasan 10 tane gelmemiştir ama bütün çadırlardaki sıkmaları siyasilere yedirdiniz bu kadarda olmaz bir yabancı okusa şuradaki yorumları ya bu murtçular ne açmış bir organizasyon yapıyorlar sonra sıkma yedim yemedim diye bir birlerinin boğazını sıkacaklar illaki her şeyde eleştirecek karalayacak kendimizi küçük düşürecek bir şey bulmak zorundamıyız ben köyümün çadırına gittim teyzeler sağolsunlar bir tane sıkmalarını yedim hiç kimsedende sıkmaları siyasilere hazırlıyoruz lafı duymadım
Misafir - murtcu

yorumları iyi okuyun sayın Özdil     06/05/2014 12:43

Bizim yorumları iyi okuyun amaç sıkma değil bir kültürdür. Organizasyon yetersizliği var reklamı yaparken siyasilere adamı olanlara ücretsiz vatandaş parası ile bile alamaz diye reklam yapılsın o zaman kimse bişey demez kimse bir iki sıkma için gelmiyor en az senin kadar kültürünü yaşatmak istiyor ve onun için geliyor Yörük kültüründe adamcilik torpil sıkmaya kadar düştüyse vah ki vah yörüklerin haline. Ayrıca nereye gideceğimizi sendenmi öğreneceğiz sıkma için geliyorsanız gelmeyin küçük olsun benim olsun düşüncesi kültürümüzün bitişidir. Biz ne olursan ol yinede gel diyen bir kültüre sahibiz. Bizim kapımız herkese açık sana bile sayın Özdil
Misafir - sıkmacı

ÖLÜLERİN SON SÖZLERİ     06/05/2014 09:46

AKLINI YEMEYEN HİÇ BİR KİMSE SIKMA YEMEYE GELENLER BAŞKA TARAFA DİYEMEZ.BU TÜKENMİŞLİĞİN SON SÖZLERİDİR.
Misafir - KAMURAN

ayaklarından öpmezsem namerdim.varmısın?     06/05/2014 09:19

Bu ilçede sapla samanı ayırt edemeyenler sınıfına Yılmaz ÖZDİL beyimizinde katılması ne acıdır.Hala sıkma yemeye mi geliyorsunuz felan diyor.Ya kardeşim tüm reklamlarda sıkma ayran diye millleti davet ediyorsunuz.SOnra sıkma isteyen çocuklara dahi sıkma yok hadi yallah diyorsunuz.Ama saçta sıkma pişiriyorsunuz diyen hamile kadınlara bile ya onlar siyasilere sizlera sıkma ayran yok bir saat sonra sıra gelir diyorsunuz.Birde pişkin pişkin sıkma yemeye mi geliyorsunuz diyorsunuz.O zaman reklamlarda ücretsiz sıkma ayran var demeyeceksin.ÖYle olunca da eleştiri olmaz.Yada reklamlara sıkma ayran sadece siyasilere verilecek deme cesaretini gösterebiliyorsan senin ayaklarından öpmezsem namerdim.
Misafir - Misafir gelip skma yiyemeyen kızgın vatandaş

Sıkma yemeye gelenler başka tarafa...     05/05/2014 23:40

Şenliğe sıkma yemek için geliyorsanız hiç gelmeyin daha iyi.Millet eğlenmek ,kültürünü yaşamak için geliyor.Sıkmaya,böreğe çok müptelaysanız alırsınız bir yörük kızı her hafta yakarsınız ocağı,tüter ocağınızın dumanı.Sıkma yiyemedim diyerek sıtmaya yakalanmayın sakın.
Misafir - Yılmaz ÖZDİL

     05/05/2014 20:47

murtcu peki tum sikmalari siysilermi yemek zzorunda.oncelik cocuklarinn olamax mi
Misafir - saffet

eleştri bombardımanı     05/05/2014 16:40

önümüzdeki yıl bir çadır kurarcağım her şeye muhalif her şeyi eleştirenlere yarışma açacağım en iyi eleştiriye 10 tan sıkma deri peynirinden hemde yayık ayranıyla beraber arkadaş AMAÇ SIKMA YEMEK Mİ KUVAi MİLLİYE BAYRAMINI KUTLAMAK MI sadece sıkma yemek için geliyorsanız mendereste bir sürü sıkmacı var en azından beleş olmaz ekonomi hareketlenir
Misafir - murtcu

peynir zeytine karnımızı doyurduk.     05/05/2014 13:22

sıkmacı kardeşim ne kadar da güzl söyhlemişsin diline sağlık.bende 2 yıldır ailemle sıkma ücretsiz lafına kanıyorum ve karaisaloya sıkma yemeye gidiyorum.inan 2 yldır bir tane bile sıkma yemek nasip olmadı kardeş.kimn çadırına gitsem sıkma yok diyorlar ama siyasilere gidiyor gözümün önünde sıkmalar.adamı olan sıkma yiyor.boşuna sıkma ücretsiz demesinler.bu gittiğimde de 5 yaşındaki kızımla birlikte hangi çadırın önüne gittimse hepsinden de elim boş döndüm.bir daha da sıkma yemeye gelin demesinler.adam gibi çıksınlar sıkma siyasilere desinler.gariban vatandaş başının çaresine baksn desinler.böylesine organizasyon bozukluğu bir şenlik görmedim.bunu kimseyi suçlamak için yazmadım durum bu vaziyette bilin diye yazdım.yoksa sıkmayı yesem ne yazar yemesem ne yazar.ilçeden pide aldık biraz da peynir zeytin aldık karnımızı doyurduk.
Misafir - adanadan ilçeye gelenler adına

şenlik organizasyonu     05/05/2014 13:59

Bende zaten organizasyon eksikliğine dikkat çekmek için yazdım Sarıçam daki şenliğe yıllardır giderim Karaisalı Belediyesi çadırıni ilkdefa gördüm genelde Sarıçam da Karaisalıyi cok göremezdik bu güzel bir davranış yalnız uğradım ama yazıldığı gibi ne sıkma ne börek gördük aynısını ilçedeki şenliktede gördük. Yani sıkmayı bile siyasiler yiyor:) adamı olan sıkma alan yiyor:) burda sıkma realite organizasyon eksikliklerine dikkat çekmek istedim.
Misafir - sıkmaci

     05/05/2014 10:50

sayın sıkmacı kardeş bizde yıllardır şenliklere gideriz sadece bekirli çadırından zorla da olsa sıkma yeme nasip oldu.yani boşuna sıkma sıkma demesinler.hepsi fasafiso kardeş.tırnağın varsa başını kaşı.
Misafir - MR_ÖZEN

     05/05/2014 10:58

27 Nİsandaki ilçedeki şenliklere Adanadan 4 misafirle bizde geldik.lakin bir tane bile sıkma yee nasip olmadı.Kimden sıkma istediysek ya siyasilere yapıyoruz dediler ya da protokoldakilere dediler ne inanın ilçeden aç Adanaya evimize geldik.Bunu da eleştiri için yazmıyorum,ama tertip dzen olursa daha iyi olur..Organize bozukluğu var.İnşallah seneye düzelir.
Misafir - tellidereden tamirci osman

sıkma yok     05/05/2014 09:21

Şenliği bizde gittik özelikle Karaisalı belediyesi çadırına gittik sıkma filan göremedik. Belli bir saatimi vardı bu sıkmanin
Misafir - sıkmaci

eller mersine biz mersine     05/05/2014 09:35

2014 yılını ölü yıl ilan ediyoruz.bu yıl hiçbir icraat beklemiyoruz.bari 2015 yılını kaybetmesek.çünkü hala başkan bir yol haritası çizemedi kendisine.atalar boşuan söylememiş eller gider mersine bizim ilçemiz de gider tersine.
Misafir - saypınarlı

uçuyor uçuyor.     05/05/2014 08:18

uçuyor uçuyor karaisalı uçuyor.karaisalı saadettitn beyle uçuyor.
Misafir - uçan ilçe seçmeni

AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351