Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam583
Toplam Ziyaret1681668

İMO’nun Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı ziyaretinde Kentsel Dönüşüm ve 5 Ocak Stadyum konuları konuşuldu. Karalar, 5 Ocak Stadyumunun yerine AVM yapılmasına karşı olduklarını söyledi.

nşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Nazım Biçer ve yönetim kurulu üyeleri Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Zeydan Karalar’a başarı dileklerini ileten Nazım Biçer, İMO Adana Şube olarak Adana’ya katkı vermeye hazır olduklarını belirterek yerel yönetimlerle meslek odalarının işbirliği içinde çalışmalarının önemine değindi.

Başkan Nazım Biçer Adana kentinin en önemli sorunlarından birinin çarpık kentleşme olduğunu, bu nedenle de kentsel dönüşümün önemli olduğunu ancak konunun sosyal, ekonomik, kültürel ve insani boyutlarıyla birlikte ele alınması gerektiğini vurguladı.  Başkan Zeydan Karalar’ın, Seyhan İlçesi için bu konuda önemli adamlar atacağına inandıklarını belirtti.

Nazım Biçer; “Ne yazık ki, çoğunlukla kentsel dönüşüm yalnızca yıkıp yeniden yapmak olarak algılanıyor ve TOKİ eliyle yapılan uygulamalarda mağduriyetlere neden olunuyor. Kentsel dönüşüm uygulamalarında dar gelirlilerin mülklerini ve birikimlerini kaybedecekleri, çözümsüz kalacakları koşulları yaratmamak gerekir, esas alınması gereken mahallelik kavramı korunarak, sosyal ilişkilerin geliştirilmesi sağlanarak vatandaşın depreme dayanıklı, sağlıklı konutlarda oturmasını sağlamaktır ” dedi

Nazım Biçer, bir yılı aşkın süredir İMO Adana Şubesi’nin diğer meslek odalarıyla birlikte 5 Ocak Stadyum alanında, TOKİ’nin AVM ve çok katlı konut yapımı planlarına karşı mücadele ettiklerini söyledi. Konuyla ilgili yaptıkları anket sonucunda Adanalılarının da bu alanın kamusal kullanıma haiz bir alan olarak kalmasını istedikleri ifade eden Biçer, Başkan Zeydan Karalar’ın Seyhan İlçesinin yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefleyerek bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğinden emin olduklarını belitti. Bu alanın Adanalıların kültürel, sosyal, sportif faaliyetlerini yürütecekleri, şehrin soluk almasını sağlayacak yeşil dokunun yaratıldığı kamusal bir alan olarak kalmasını temin etmenin Adana için önemli olduğunu vurguladı.

Nazım Biçer “ Adana’nın önemli ilçelerinden biri olan Seyhan İlçesinde örnek bir yerel yönetim anlayışının sağlanması yönünde adımlar atılması en büyük temennilerimizden biri. Bunun temin edilmesi Adana açısından önemli bir kazanç olacaktır. Bizler bunun oluşmasına katkı vermek için şube olarak her zaman olduğu gibi bize düşen sorumluluğu yerine getirmeye ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. 24 Mayıs Cumartesi günü “Büyükşehir Yönetimi ve Güncel Sorunlar” konulu bir panelimiz olacak. Yeni Büyükşehir yasası, yerel yönetim sisteminde yaşanan değişiklikler ve güncel sorunların gündeme getirileceği panelimize il, ilçe meclis üyelerimizi, meslek odalarımızın üyelerini davet edeceğiz. Konuyla ilgili güncel tartışmaları yapacağımız panelin hepimizin bakış açısını zenginleştireceğine inanıyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar kendisinde oda kökenli biri olduğunu belirtirken mühendis ve mimarların birikim ve deneyimlerinden  yararlanacaklarını söyledi."Bende genç yaşta oda başkanlığı yapmış bir kardeşinizim. Bu yüzden olarım bilgi yuvası, olduğunu çok iyi biliyorum. Biz yapacağımız projelerde odaların bilgi ve deneyimlerinden yararlanacağız. Bununla birlikte 5 Ocak Stadyumunun yerine yapılması planlanan AVM'ye karşı olduğumuzu belirtmek isterim. Bu anlamda elimizden gelen her şeyi yapacağız"

 



529 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704