Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi26
Bugün Toplam478
Toplam Ziyaret1685911

Delikoca, üzerinde Atatürk’ün 12 Aralık 1919 tarihinde Sivas’ta söylediği söz ile Karaisalı’da Kuvayı Milliye Teşkilatını kuranların fotoğraflarının bulunduğu tabloyu Dernek Başkanı Sadi Çetin’e teslim etti




Araştırmacı Yazar Yusuf Delikoca, yeni seçilen Karaisalılılar Derneği Yönetim Kurulu’na nezaket ziyaretinde bulunarak bir tablo hediye etti.

  Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü olan Araştırmacı Yazar Yusuf Delikoca, Adana Büyükşehir Belediyesi Denizcilik ve İçsu Hizmetleri Şube Müdürü Bekir Durukan ile birlikte Karaisalılılar Derneği’ni ziyaret etti.

Dernek Başkanı Sadi Çetin ve Yönetim Kurulu üyelerine üzerinde Atatürk’ün 12 Aralık 1919 tarihinde Sivas’ta söylediği, “Karaisalı mıntıkasından işe başlamak en uygun hareket olacaktır. Karaisalı’da toplanan milli kuvvetler, Adana’ya yürüyerek, Fransızları ve onlara yandaş olan Ermenileri denize dökeceklerdir” sözü yazılan ve üzerinde Milli Kuvvetler Komutanı Sinan Tekelioğlu, Kuvayı Milliye Grup Komutanı İbo Osman Ağa, Karaisalı Müftüsü Hacı Mehmet Aldatmaz, Karaisalı Jandarma Komutanı Hasan Akıncı, Kuvayı Milliye Grup Komutanı Adil Menemencioğlu, Sıçramaz Hüseyin Hocaefendi, Kaşobası Köyünden Kamacı Fatma ve Kuvayı Milliye Grup Komutanı Emin Ağa’nın fotoğraflarının bulunduğu tabloyu takdim etti.

  Delikoca, daha sonra tablodaki Atatürk’ün sözü ve fotoğrafları bulunan tarihi şahsiyetlerle ilgili bilgiler verdi.

  Karaisalılılar Derneği Başkanı Sadi Çetin, Delikoca ve Durukan’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederken, verdikleri anlamlı tabloyu derneğin en güzel yerine asarak gelecek nesillere aktaracaklarını ifade etti. Çetin, önümüzdeki günlerde Yusuf Delikoca’yı derneğe davet ederek, Kızıldağ Güreşlerinin tarihi ile ilgili yaptığı araştırmalar hakkında konferans vermelerini isteyeceklerini söyledi.



1074 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231