Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam975
Toplam Ziyaret1669361

TKP'den Tunceli Ovacık Belediye Başkanı seçilen Fatih Maçoğlu, İlk olarak ulaşımı ücretsiz hale getireceğini açıklarken, ardından da su fiyatlarını çok düşük bir seviyeye indireceklerini açıkladı.

MHP'Lİ BELEDİYELERE DUYURULUR
Yerel seçimlerde Türkiye Komünist Partisi Türkiye'de sadece Tunceli'de ilçe belediyesi kazanmıştı. Fatih Maçoğlu, seçim sonuçları açıklanınca Türkiye'nin ilk komünist ilçe belediye başkanı oldu.


Maçoğlu, göreve gelir gelmez 2 önemli adım attı. İlk olarak ulaşımı ücretsiz hale getireceğini açıklarken, ardından da su fiyatlarını çok düşük bir seviyeye indireceklerini açıkladı. 

Vatan Gazetesi'nden Kemal Göktaş'a konuşan Türkiye'nin ilk komünist başkanının Ovacık vaatleri:

“Belediyenin tek bir ulaştırma hattı var. 1 liraya yolcu taşınıyordu artık ücretsiz olacak. Mevzuat engel olursa sembolik olarak 25 kuruş da diyebiliriz. Su zaten ucuz. Tonu 75 kuruş ama onu da düşüreceğiz. TKP Küba’ya her yıl 3 öğrenciyi eğitim için gönderiyor. Bu öğrenciler artık Ovacık’tan seçilecek. Buraya çok sayıda insan gelecek. Sıkıntımız yok. Vadilerde, dağların arasında kamplar kuralım diyoruz. İnsanlara ‘Çadırınızı kapın gelin’ diye çağrı yapacağız. Bunun alt yapısını oluşturmamız lazım. Cemevi bitme aşamasında, onu açacağız. İnsanımızın ana dili olan Zazaca konusunda kurs açacağız. Çünkü Zazaca bitmek üzere. Bizim kuşaktan sonra gelen gençler dillerini bilmiyor.”


627 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173