Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi17
Bugün Toplam428
Toplam Ziyaret1680635

İhalenin 5 Mayıs 2014 tarihinde saat 14.00’de Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğünde yapılacağı ve ihale bedelinin 19 bin 200 lira olduğu bildirildi.

 Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğüne ait olan Yerköprü A Tipi Mesire yeri ile Adnan Menderes Posta Yolu C Tipi Mesire yeri işletilmek üzere ihaleye çıkarılıyor.

 Gülüşlü Mahallesi Yerköprü mevkiindeki toplam 44 bin 932 metrekarelik alan ile Adnan Menderes Posta Yolu Mesire Yeri 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 36. maddesine göre kapalı teklif usulü ile 10 yıllığına kiraya verilmek üzere ihaleye çıkarıldı.

 İhalenin 5 Mayıs 2014 tarihinde saat 14.00’de Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğünde yapılacağı ve ihale bedelinin 19 bin 200 lira olduğu bildirildi.

EKOTURİZMİN GÖZBEBEĞİ

  Yerköprü, Karaisalı’nın ve Adana’nın gözde mekanı olarak turizm alanında örnek bir çalışma olarak hizmete girdi.  Sanayisi olmayan Karaisalı’nın eko turizmle kalkındırılması için mesire yeri Yerköprü’deki peyzaj çalışmaları geçen yıl tamamlanmıştı. Son dönemde, amaca hizmet edemeyecek, Karaisalı´ya yakışmayan köhne yapı, eski Yerköprü mesire yeri yıkıldı. Buraya, yakışır bir bina yapıldı. Oturma grupları hep ahşaptan. Karaisalı taşıyla yapılan arklar, su sesini her yere taşıyor. Çimlendirme, çeşitli çiçekler, Yerköprü’nün güzelliğini bir tablo misali ortaya koyuyor. Karaisalı’ya yakışan, eko turizmi başlatacak, kalkınma amacına hizmet edecek tesis ihaleye çıkarılıyor.

  KAPIKAYA KANYONU YERKÖPRÜ’YE BAĞLANDI

  Karaisal’nın diğer unutulan değeri Kapıkaya Kanyonu’nun bugün Adana turizminin start aldığı bir yürüyüş parkuru haline geldi. Yapılan çalışma ile Kanyon’un doğaseverlerin düzenli uğrak yeri oldu. Kolaylaştırılmış parkur, bazı çalışmalarla da güvenli hale getirildi. Kanyonun girişi, şelale mevkisinin Yerköprü’ye bağlanması, insanların huzurlu bir doğa yürüyüşü yapmasını sağlıyor.  



995 kez okundu

Yorumlar

     26/04/2014 10:12

surmeli iyisin hassiin da fazla ruya goruyorsun neden acaba.bir doktora mi gorunsen neci
Misafir - akp li

     25/04/2014 13:10

Kozan Dağılcak Mesire Yeri Kozan Belediyesi tarafından işletilmekte burasıda Orman İşletmesine bağlı bir bölge herhangi bir ihaleye çıkarılmadan Kozan Belediyesine tahsis edilmiş. Neden..? O tarihde ki Kozan Belediyesi Ak Partili.. Yerköprü Mesire Yerinin düzenlemesi yaklaşık 1 yılı geçti o tarihden bu yana ne hikmetse beklendi ihaleye çıkarılmadı. Neden..? Olası bir Karaisalı Belediyesini Ak Parti adayının kazanması durumunda Kozan da olduğu tahsis edilmesi düşünülmüş. Amaç bakın Karaisalı Belediyesini Ak Parti kazandı hizmet başladı.. Olmadı şimdi ihaleye çıkarılıyor....
Misafir - Mustafa Sürmeli

AlışSatış
Dolar32.439832.5698
Euro34.502534.6407