Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam223
Toplam Ziyaret1667865

Ne mahkemede, ne sokakta hiçbir ateist kendini yalnız hissetmeyecek’ sloganıyla yola çıkan Ateizm Derneği Girişimi, Türkiye’nin ilk ve şimdilik tek ‘Ateizm Derneği’ni kurdu. Sosyal medyadan ‘Allah yardımcınız olsun‘ dilekleri eksilmedi.

Dernek sosyal medyada yaptığı açıklamada “Her kim ki bir ateiste, bir dinsize haksızlık eder, hor görür, dini baskı uygular, ATEİZM DERNEĞİ’ni karşısında bulur! Artık hiç bir ateist, hiç bir dinsiz kendini yalnız hissetmeyecek. Ne mahkemede, ne de sokakta! Kadıköy’deki dernek merkezimize çayımızı içmeye, salyangozumuzu yemeye bekleriz arkadaşlar.” denildi. Dernek, Kadıköy’de bulunuyor.

20140417 ateizm

Türkiye’nin adını ilk kez mart ayındaki ‘İnternetime dokunma‘ eyleminde duyduğu Ateizm Derneği Girişimi’nden Tolga İnci ve Ahmet Balyemez, daha önce Agos’tan Özgün Çağlar’a röportaj vermişti.

Hukuki destek için çalınacak bir kapı olmalı

İnci ve Balyemez röportajda, derneğin kurulma gerekçesini şu sözlerle anlatmıştı: “Birinin başı sadece ateist olarak derde girdiği zaman çalabileceği bir fiziki kapı olmalı, hukuki destek verilmeli dedik. Türk Ceza Kanunu’nunda yer alan bazı maddeler nedeniyle Sevan Nişanyan ve Fazıl Say gibi göz önündeki ateistler yakın zamanda bazı davalara muhatap oldu. Türkiye’de artık neredeyse ‘Ben ateistim’ demek dine hakaret anlamına gelmeye başladı. Başbakan’ın ‘Ateist teröristtir’ tarzında lafları normal karşılanır hale geldi. Ateistler olarak ‘Biz de buradayız!’ dememiz gerekiyor.

Derneğin sadece ateistlerin değil, deistlerin ya da agnostiklerin de buluşacağı bir yer olması hedefleniyor.

Derneğin kuruluşuna sosyal medyadan da esprili tepkiler geldi. Kullanıcılar arasında ‘Allah utandırmasın‘ diyen de vardı, ‘Allah yardımcınız olsun‘ diyen de…



750 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339