Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam109
Toplam Ziyaret1681194

Bekir Fevzi Yıldırım yazdı

Komşular bir gün bakarlar Nasrettin hoca telaşlı, evin önünden bir şeyler arar. Hayırdır hocam ne kaybettin ararsın derler. Hoca kaybettiği anahtarı aradığını söyler.  Hocam, nerede kaybettin. Hoca karanlık, onun için burada arıyorum der.

AK parti her zaman olduğu gibi, taktik, strateji, ekip, adaylar ve tek yönlendirici v.s hatalardan   2011 seçimlerinde arada 200 bin fark olan MHP’ye seçimi kaptırır. Yapılan yüzlerce hatayı unutur. Suçlu arar. Güvenlik, sandıklar v.s  der.2009 seçiminde de aynı feryadı yapar. El insaf, sandıklara hakim olması gereken de, güvenliği sağlaması gereken de, iktidardır. Muhalefet değil. Milletin sandığa yansıyan iradesine sahip çıkması gereken de iktidardır.Herkes de o sonuca saygı göstermek zorundadır.

Siyasette en uzun süre belediye başkanlığı yapan, belediye  başkanı iken mağdur edilen her dönem hangi partiden seçileceğini iyi tahlil eden sayın Aytaç Durak’ın 2009’da aldığı oyu, 2011 genel seçiminde partisinin aldığı oyu da arttırarak   410  bine yakın oy alarak katlayan Sayın Hüseyin Sözlü bir yılı aşkındır yaptığı çalışmanın, transfer ettiği yerinde iyi adayların, yaptığı seçim stratejisinin karşılığını aldı. Helal olsun. İş bilenin kılıç kuşananın. 3 dönem seçildiği Ceyhan Belediye Başkanlığı’nı AK Partiye kaptıran Hüseyin Sözlünün düzenli çalışmasının yanında hangi stratejik planları tuttu.

AK parti nerede hata yaptı?
Sayın Sözlü, teşkilat ve aday adaylarının istemediği AK Partili Abdullah Çalışkanı Seyhan’da aday yaparak oyunu Seyhan’da 2009 seçimlerinden 18 bin oy arttırarak, 2011 genel seçimlerinden de 43 bin oy arttırarak hanesine artı yazdırıp zaferinin taşlarını yerleştirdi.Hüseyin Sözlü Yüreğir’de Ak Partili sevilen iş adamı Yücel Bayram’ı aday yaparak orada MHP’nin oyunu da 20 bine yakın arttırmıştır.AK Partiden küstürülen Sayın Yücel Bayram’ın transfer ettiklerinin MHP’ye getirisi ortaya çıkmıştır.Sayın Sözlü’nün  Sarıçam’da genç  bir adayı, aday yaparak 2009’da partisinin 15 bin, 2011 de 21 bin oyunu 36 bine çıkartan Bilal Uludağ’la ne kadar doğru bir tercih yaptığı ortaya çıkmıştır.Çukurova’da 2009 ve 2011 seçimlerini 10 binde fazla arttıran Ali Uğur Akbaş’la, tartışılsa da yerinde bir tercih yaptığı ortaya çıkmıştır.Ak Parti’nin   önemli  bir kalesi olan ve bölgede en çok yatırımların geldiği kamuoyunda başarılı olduğu hissedilen Kozan’da MHP’nin oyunu 2009 da ki, 9 binden, 2011 deki 23 binden 36 bine çıkartan ve Kozan’da bir marka olan rahmetli Özal’ın koruma amirliğini yapan Musa Öztürk’ü aday yapmakla doğru tercih yaptığı yine ortaya çıkmıştır.İmamoğlu, Saimbeyli, Yumurtalık, Feke, Karaisalı adaylarının da kazanmasıyla yapılan tercihlerin isabetli olduğu ortaya çıkmıştır.Sayın Sözlünün bir tek Ceyhan’da neden yanıldığı anlaşılmamış, adeta mum dibine ışık vermemiştir.Aytaç Durak’ın son anda Sözlü’ye destek vermesi, AK Partililerin değerlendiremediği Zihni Aldırmaz’ı da safına katarak büyük bir stratejik hamle yapmıştır.Bu hamle  büyükşehirin son zamanlarda MHP adayının istediği son zamanlarda, özel ve büyük hizmet götürdüğü Sarıçam’ı, Kozan’ı, Saimbeyli’yi, Karaisalı’yı, kendisine bağlamıştır.Hizmet hareketinin desteği bazı BBP ve bağımsızların Sayın Sözlü adına çekilmesi de Sözlü’ye artı puan getirmiştir.Adana Büyükşehir Belediyesini Hükümete  rağmen, bakana rağmen, bürokratlara rağmen alan Hüseyin Sözlü büyük bir başarı elde etmiştir.Bunda satrancı yerinde ve zamanında çok iyi oynadığını göstermiştir.Ekibini oluşturmakta, heyecan  vermekte, Adana’da MHP’den çok Sözlü’nün isminin konuşulmasında azminin, uzun süre çalışmasının karşılığı vardır

.Gelelim Ak parti cenahına; Geçtiğimiz ay siyasette vefa yazımda özellikle vurgulamıştım. Ak Parti bir kaç tane yeni siyasetçi transfer etmekle birlikte emeği olan yüzlerce siyasetçisini kaybediyor.Ceyhanda 2009’daki DP’nin 68 olan oyunu 15 bine  çıkaran Burhan Onuk’u ihmal edişi, küstürüşünün faturası ağır oldu. Yumurtalık’ta bir günde bin üye yapan Bekir Nennioğlunu aday göstermemenin faturası seçim sonucu ortaya çıkmıştır.İmamoğlu’nda teşkilatın istemediği kaşarlanmış belediye başkanını inadına aday yapmanın neticesini görmüştür,Seyhan’da halkın ve teşkilatın istemediği bir belediye başkanının neden yeniden aday yaptığı anlaşılamamıştır.Ak parti ile her zaman sıcak temaslarda bulunmak isteyen Zihni Aldırmaz’a neden ilgi gösterilmemiş.Aldırmaz, Seyhan ve Çukurova’da aday yapılsaydı Büyükşehrin imkanlarıyla birlikte sayın Aldırmaz’ın seçime katkısı az mı olurdu?Remzi Oğuz Yılmaz’ı saflarına katıp önemli de bir görev verdiği halde Kozan, İmamoğlu ve Sarıçam’ın kaybedilmesi nasıl izah edilebilir. AK Partili Ahmet Ünal, Ömer Topçu, Cumali Yakanı hangi nedenler başka partiler için çalıştırdı.Halk arasında konuşulan Büyükşehir’de HDP’liler Abdullah Torun’u destekleyecek sözüne karşılık on binden fazla oy verilmediği ortaya çıkmıştır.AK Partinin adayları arasında belki en isabetlilerin arasında olan Sayın Torun’a karşı çıkan yerli seçmene karşı Doğulu seçmen ne kadar etki alanına alınmıştır.AK Partinin kuruluşlarından olan ve Ak parti teşkilatlarında çok sevilen Sayın Abdullah Çalışkan neden küstürülmüştür.AK Partinin en çok çalışan yeni adaylarından Sayın Cüneyt Karaaslan neden Çukurova’da yalnız bırakılmıştır. Potansiyel ve çevresinden Seyhan ‘da ne kadar değerlendirilmiştir

Sayın Abdullah Torun Seyhan’da ve Karaisalı’da marka olan Sıtkı Polat’ı neden çalışma ekibine almamıştır?Karaisalı’da önemli bir güce sahip olan Hasan Hüseyin Kuşçu’nun gönlü alınamaz mıydı?Polat ve Kuşçu’nun, seçimi sadece otuz oy farkla kaybedilen Karaisalı’da etkisi olmaz mıydı?

Merkez ilçelerden Yüreğir belediye başkanı Sayın Mahmut Çelikcan kırıldığı halde yine de büyük bir özveri ile çalışarak Yüreğir’e yaptığı hizmetlerin karşılığını yeniden kazanarak perçinleyerek Adana AK partinin ağabeyi, Yüreğir’de kalesi olmuştur.Listelerde garanti yerlere konulup da sahaya inmeyen meclis üyeleri, toplantıları , mahalle  mitinglerini iyi organize edemeyen ekipler ne durumda.Geçen ay yazmıştım Adana’da kadınlar gününde Yonca Lodilere konser verdirmekle seçim kazanılmaz. Hani şiddet gören, ezilen, istismar edilen kadınlara ilginiz..Adananın en işlek caddelerdeki bilbordlarına İstanbul’a yapılacak Marmarayı, 3. Köprü’yü, tüneli korsanız Adanalı tepkisi gösterir…STK’larla buluşmalara, toplantılara gelmezseniz onlarda sandıkta değer bulduğuna yönlenir.Seçime kısa bir zaman kala söyledikleri ve adaylarla ilgili tespitleri dikkate  alınmayıp küstürülen ve istifa eden Sayın Ziyaeddin Yağcı’nın haklılığı ortaya çıkmamış mıdır?MHP başka partilerden transfer yaparken, AK Parti maç başlarken oyuncularına sahip çıkmamıştır. Kaptanlar, kaleciler, golcüler küstürülmüştür.

Seçim sonuçlarında ilginç bir ayrıntı da; MHP tüm ilçe belediye başkanlıklarında 359265 oy almış. Ama ilçelerde Hüseyin Sözlü 410293 oy almıştır.  AK Parti tüm ilçelerde 370706 oy almış. Abdullah Torun 390036 oy almıştır. CHP tüm ilçelerde 329818 oy almış. Yıldıray Arıkan ise 304163 oy alabilmiştir. Bir kısım ilçelerde CHP’liler ilçe belediyesinde kendi partilerine, büyükşehirde Hüseyin Sözlüye oy vermiştir. Bir kısım ilçelerde de AK Partili seçmenlerin bir kısmı Hüseyin Sözlü ye destek vermişlerdir. HDP’den 10000 kişi Büyükşehirde Abdullah Toruna destek vermiştir. Saadet Partisinden 1000 kişi BBP den 1250 kişi Abdullah Toruna destek vermiştir.

AK Parti’nin  belediye başkan adaylarını, meclis üyelerini önceki seçimde olduğu gibi bu seçimde de Sayın Ömer Çelik yaptıysa  alınan oy, kaybedilen belediyelerle yanlış  bir listeyle seçime  girildiği ortaya çıkmıştır.Adana için tek karar yetkisi görülen sayın Çelik son üç seçiminde sonuçlarını kabullenmek ve nerede hata yaptığının muhasebesini yapmak zorundadır..Eğer Sayın Çelik dışında birileri karar verdiyse onlar da hesabını verebilmelidir.

Netice bu bir yerel seçim, partiden daha çok adaylara oy verilen bir seçim.CHP’de Yıldıray Arıkan yalnız bırakılmasına rağmen azımsanmayacak bir oy almıştır.Ceyhan’da Eski bakan Arif Sezer ile büyük bir oy patlaması yapmıştır.Belediyelerine Çukurova’ya ek olarak Seyhan’ın, Karataş’ın da katılması teşkilatın çalışan ve istenen adaylara blok oyları vermesinin önemli bir göstergesidir.Tabi Adana’da Başbakan’ın gücüne, gölge düşürülen seçim.Her seçimde kazanan olduğu gibi kaybeden de olacaktır

.Bu seçimin galibi bir yılı aşkındır gece gündüz sokak, sokak, mahalle mahalle gezen büyük bir seçim kampanyası yürüten, iyi bir strateji ve güçlü bir ekiple meydanlarda olan, doğru zamanda doğru kararlar alıp hamle yapan, hedefe kilitlenen Sayın Hüseyin Sözlü’nün ve MHP teşkilatının olmuştur.Tebrik eder başarılar dilemek bizlere düşer.

AK Parti’de yetkililer hatayı kendilerinde arasınlar mazeret üretmesinler…

961 kez okundu

Yorumlar

Karaisalı ların ahı tuttu AKP yi.     08/04/2014 21:29

Bu değerlendirmeyi tüm AKP li ler ve yöneticileri de okur inşallah. Geçen seçimde hata yaptılar kaybettiler bu seçim hatalarını tekrarladılar üstelik seçimle AKP yi yenerek belediye başkanı olmuş kişiyi görevden alıp yıllarca görevine iade etmeyerek Adana lının seçimine saygı duymayan AKP yine kaybetti ve Adana da kaybetmeye mahkumdur artık. Çünkü Adana ya ve Adanalılara saygısı yok. Karaisalı da seçimi kaybetti ama seçtiği aday sayesinde çok oy aldı, Yusuf hoca olmasa idi AKP bu kadar oyu Karaisalı da rüyasında göremezdi. Karaisalı lı hiçbir adayı meclis üyesi dahil AKP yapmadı bunun cezasını da çekti.
Misafir - Karaisalılı

....     08/04/2014 16:17

harika bir analiz. ömer çelik de okur inşallah.
Misafir - .....

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398