Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam376
Toplam Ziyaret1682363

Çelik yenilgiyi kabul etti

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik 360 Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Özdemir'in hazırlayıp sunduğu 'Stüdyo 360'ın canlı yayın konuğu oldu. 


Adana seçimlerine yönelik çarpıcı açıklamalar yapan Çelik bir seçime şaibe karıştırmaktan yargılanmış ve hüküm giymiş bir seçim kurulu müdürünün bu seçimde de görevli olduğunu söyledi.

'Adana'da bir seçim şirketi, bir seçim şebekesi var' diyen Çelik şunları kaydetti; 'Maalesef bir seçim şebekesi yıllardan beri buradaki seçim sonuçlarına bir şekilde şaibe karıştırılmasında faaliyette. Örneğin,  geçen seçimlerle ilgili bir şey söyleyeyim; enteresandır bir seçime şaibe karıştırmaktan yargılanmış ve hüküm giymiş bir seçim kurulu müdürü geçen seçimi yönetti. Hatta bu seçimde de görevliydi zannediyorum. Böyle bir ortam içerisinde... Ve bu bir türlü düzeltilmiyor. Orda bir seçim şirketi, bir seçim şebekesi var. Şundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın, kazandığımız yerde ne kadar saygı duyuyorsak kaybettiğimiz yerde de o kadar saygı duyarız.' dedi.

'Vatandaşın 1 oyu bile heba olmasın'

Seçimi kaybettikleri yerde masa başı oyunlarıyla almak gibi bir ahlaksızlıktan fersah fersah uzak olduklarını söyleyen Çelik her bir oyun kıymetli olduğunu söyledi.


KARAİSALI'YI MI KADTETTİ?

'Bazılarının iddia ettiği gibi eğer bir seçimi kaybetmişsek  onu masa başı oyunlarıyla almak gibi bir ahlaksızlık bizden fersah fersah uzaktır. Mesela bir ilçede arkadaşlarım itiraz ettiler, orada itiraz neticesinde oy sayıldıktan sonra   Ak Parti'nin oyu düşmüştür muhalefetteki diğer partinin oyu yükselmiştir.  Ben bundan şu bakımdan memnuniyet duyarım; Tabii ki Ak Parti kazansın isterim ama memnuniyet duymamın nedeni şudur, 18 tane oy daha vatandaşın 18 oyu heba olmadı. O da siyasal sisteme girdi. Her bir oy kıymetlidir. Oy namustur.Dolayısıyla istenilen şey şudur; bu kadar iddialar, bu kadar belgeler var, bu belgelerin neticesinde ortaya çıkması gereken tablo şudur; net bir şekilde neyse berraklaşsın, görev yapacak kişi hangi partiden olursa olsun rahat bir şekilde görev yapsın. Ve vatandaşın bir oyu bile heba olmasın.

'Vatandaşın iradesi esastır'

Burada enteresan olan şu, mesela CHP adayı Ak Parti adayı ile birlikte basın toplantısı yapıyor. Teklif CHP adayından geldi. Evet bu seçimlerde şaibe var diyor. 1999 dan beri var diyor. Ve diyor biz bu şaibeye karşı  beraber bir irade koyalım diyor.  Enteresandır CHP teşkilatı kendi adaylarını ihraç etme kararı alıyor. Bu başka bir şeyin itirafıdır bize göre.

Ben Türkiye'nin her tarafı için söylüyorum, kazandığımız yere ne kadar saygı duyuyorsak kaybettiğimiz yere de o kadar saygı duyuyoruz. Vatandaşın oyu bizim için esastır. Vatandaşın iradesi esastır. Saygın olan odur.  Demokrasinin namusu oradadır. Bazen saydığımız yerde lehimize olur bazen saydığımız yerde aleyhimize olur ama ben aleyhimize olan yerden de mutluluk duyarım çünkü vatandaşın oyu heba olmamış olur. Bu burası için de geçerlidir. Başka yerler için de geçerlidir. Berrak net ve şeffaf bir şekilde bunlar ortaya çıksın.

'En büyük kazanım sandıktır'

Türkiye'nin en büyük kazanımlarından biri sandıktır. Bakın etrafımıza Suriye sandık arıyor bulamıyor, Irak sandık arıyor bulamıyor, Mısır'da sandığa ulaşmıyor insanlar. Ülkelerin kaderleri değişiyor sandığın olmadığı yerlerde. Ukrayna bakın şimdi sandık arıyor ulaşamıyor sandığa. Bütün bunların ülkelere maliyetleri çok büyüktür. O sebeple bir ülkenin en büyük kuvveti, en büyük kudreti tarih içerisinde de gördüğümüz Türkiye Cumhuriyeti en büyük kuvvet ve kudreti Türkiye Cumhuriyeti'nin bu seçimleri yapabilmesi, vatandaşın önüne sandığın gitmesi, nasıl yönetileceğini Türkiye'nin nasıl bir Türkiye olacağını ona sorulmasıdır'



1134 kez okundu

Yorumlar

imir ali     07/04/2014 11:07

öz iş kardeş İMİR ALİ bey bile konuyu anlamış ama sen anlammışsın.
Misafir - kenan

Ecdadım rahat uyu     07/04/2014 11:47

Karaisalılı olmaktan gurur duyun değerli hemşehrilerim.Karaisalı köylerinde anlı şanlı ramazan yemekleri düzenleyeceksiniz, Alternati Kızldağ Güreşleri düzenleyeceksiniz ,yiyecek yardımı yapacaksınız ,Yakacak yardımı yapacaksınız ,köy köy mahalle mahalle esnaf esnaf gezeceksiniz yetmedi ev ev gezeceksıniz oda yetmedi adam adama markaj yapacaksınız amma hesabı bir türlü dek getiremeyeceksiniz..Velhasılı evdeki hesap çarşıya uymadı.Şimdide suçlu kim diye etrafa bakınacaksınız.Kapıza varın bağırın karşıdan bir yankı gelir cevap olarak.Biz bir hırka bir lokma kütüründen gelen sessiz ama değerlerine özellikle toprağına inadına bağlı bir arkadışımın dediği gibi''Hep gözleri yumuşuk güldüğünde gözleri kaybolan ve biri birine benzeyen çoban ateşini söndürmemeğe özen gösteren özbe öz TÜrk evlatlarıyız.Bizleri herkes anladı ama siz anlamadınız.
Misafir - öziş

     07/04/2014 08:34

ilkinçi sira belediye meclis üyesi akpeye seçimi kaybettirdi evet hemde böyle birşeyler söylemeye çalıştı vatandaş kimse kaydeye almadı ile o olsun diyen ler utansı ...
Misafir - akpli

     07/04/2014 08:46

kardeşim karaisalı 5 yıl köydü bi 5 yıl daha köy kalacak inşallah.kalkınmadan köyleşeceğiz.iktidar partisi kim olursa o kazanmalı yoksa yatırım olmaz. bu zihniyet bizim toplumda yok işte.seçimi akp ye kaybettiren kösteklerini esirgemeyen kazanmamak için yardım ve yataklık eden kör ve köhne zihniyetli hem şhrilerimi kutluyorum.köyleşme yolunda başarılarınız daim olsun
Misafir - ak düşünce

     07/04/2014 08:31

bu seçim tek tarflı olmadı mhp sadece akp ile yarıştı ama akp mhp paralel yapı kuşçu durak şapkalı küskünler aday adayları ve birçok tarafla yarışıp başa baş çıktı.yürekten kutluyorum yusuf iyi beyi.
Misafir - halk

HERKESE KARSI DEGIL HERKES UNAL A KARSI CALISTI     06/04/2014 22:04

SAYIN VEKILIMIZI HALA ANLAMIYORUZ KARAISALI YI UNAL EFENDI NIN HASAN ILE ATTIRDIGI FACEBOOK TIWITER RESIMLERI GIBI MI SANIYOR DU . ANLAYALIM ARTIK COCUKLAR SAYIN VEKILIM COCUKLAR VE HERKES BIZE GULUYOR ... BASBAKANIMIZIN VE SIZIN NAMINIZLA ITIBAR GORUYORLAR . INANIN EVCILIK OYNANIYOR VE COK KOMIK DURUMDAYIZ .FACEBOOK RESIMLERI GERCEK OLSA TESKILAT CALISMASI SAYILSA HATAY LI HALIL SARIASLAN , ZAFER DEVARCI BILE BU CALISMA ILE KARSISALI DAN VEKIL OLURLAR DI ?
Misafir - OLDU BITTI MAASAALLAH

NARKOZ BIRGUN SONA ERECEK     06/04/2014 21:35

ADSNA DA 7019 GECERSIZ OY SAYISI AKP ; NEYIN PESINDESIN.
Misafir - HERKES BILIYOR

BU BAKAN MI     06/04/2014 21:27

Bunları söyleyen iktidar partisinin bakanı mı yoksa muhalefet partisinin ilçe başkanımı 12 yıl oldu ama beyefendiler mağduriyete düşmek için iktidar olduklarının farkında değiller bir gecede tüm polis teşkilatını değiştireceksin bir gedene hsyk yı allak bullak edeceksin sonra adana da seçim kurulundaki malum şahıslar diyeceksin git işine bakan sana ancak saflar inanır sizin süzgecinizden geçmeden memur oraya girecek
Misafir - ülkü ocaklı

     06/04/2014 19:36

secimi sadettin kazanmadi bizler elmizle sadettim beye teslim ettik.meclis uyeleri kaybettirdi bize.ellerini cebe atmadan secildiler vay anam vay vayki hemde ne vay
Misafir - akp li

     06/04/2014 19:20

bakanim yillardir soyledik gunay yuce kime destek olursa sei o aday kZanir dedik.bir gunay yuce beye sahip cikamasiniz..birde size secimi ilk iki sira meclis uyeniz kazandirdi
Misafir - genc guvencliler

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398