Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam317
Toplam Ziyaret1684414

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, yaklaşık 4 bin 500 sandığın bulunduğu 11 ilçede oyların büyükşehir yönünden yeniden sayılması için İl Seçim Kurulu'na itirazda bulunduklarını söyledi.


Fikret Yeni, Adana Milletvekilleri Fatoş Gürkan ve Mehmet Şükrü Erdinç ile birlikte partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.
Seçim sonuçlarının genel merkezleri tarafından takip edildiğine dikkat çeçen Yeni, “Müşahit arkadaşlarımız sandık sonuç tutanaklarını alarak genel merkeze ulaştırdı. Veya sandık sonuç tutanağını alamamışsa kalemle bir kağıda yazmış olduğu bilgileri gönderdi. Bu bilgilere göre biz öndeyiz. Biz şu anda Adana’da seçimi kazanmış durumdayız. Bizdeki bilgilere göre 13 bin civarında oy farkı var” dedi.
Yapılan itirazlar soncunda açılan sandıklarda oyların yükseldiğini ifade eden Yeni, “Oyumuz düşmedi. Açılan sandıklara göre bin tane oyumuz arttı. İtiraz ettiğimiz sandıkların sadece sınırlı sayısından bu oylar çıktı. 5 bin 159 tane sandığımız var. Düşünün itiraz ettiğimiz 4 bin 500 civarındaki sandıktan 178’i kabul edildi ve bunlardan binin üzerinde bir oy çıktı bize” diye konuştu.
 
AK PARTİ ADANA'DA OYLARIN YENİDEN SAYILMASI İÇİN İTİRAZ ETTİ
AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, yaklaşık 4 bin 500 sandığın bulunduğu 11 ilçede oyların büyükşehir yönünden yeniden sayılması için İl Seçim Kurulu'na itirazda bulunduklarını söyledi. 
Yeni, partisinin il başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, Adana'da seçim sonuçlarına yönelik yaptıkları itirazlarla demokratik haklarını kullanmalarının kamuoyu nezdinde küçük düşürülmeye çalışılmasının, özellikle bunun hukukçular tarafından yapılmasının bir hukukçu olarak kendisini üzdüğünü söyledi.
Seçim kurulları tarafından şuanda yapılan herhangi bir işlemin kalmadığını belirten Yeni, “Biz seçim kurulları tarafından alınan karara karşı üst merci olan il seçim kuruluna itirazlarımızı yapıyoruz. İl seçim kuruluna yaptığımız itirazlar iki ana başlık altında toplanmakta. Bir tanesi ilçe seçim kurulları tarafından sınırlı olarak sayımı yapılan geçersiz oylar ve haksız yere bir başka siyasi partiye yazılmış olan geçerli oyların değerlendirilmesi yönünde. İkinci talebimiz itiraza konu ilçelerde sandıklarda bulunan birleşik oy pusulalarının ilçe seçim kurulları tarafından tekrardan değerlendirilerek oy sayım dökümünün yapılması. İlçe seçim kurulunun kendilerine yapılan bu itirazı yasa gereği 2 gün içinde değerlendirmek zorunda. Muhtemelen yarın itibariyle Adana İl Seçim Kurulu bu konuda bir karar teşhis edecektir.
Soyut iddialarla bu itirazları yapmadık. Tamamen delillendirilmiştir. Biz bu sebepten il seçim kurulu tarafından şikayete konu ilçelerde oyların tekrardan sayım dökümünün yapılacağı kanaatindeyiz" dedi.
AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, partisinin il başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, AK Parti’nin amacının şeffaf bir seçim sonucunun ortaya çıkmasını sağlamak olduğunu söyledi. Adana’da yaptıkları itirazların tamamının bu yönde olduğunu ifade eden Erdinç, “Öncelikli hedefimiz Adana’daki Büyükşehir Belediyesi ile ilgili yapılan oyların tekrar sayımına yönelik bir itirazımız vardı. Tekrar sayılmasından hiçbir siyasi partinin korkmaması gerekir. Buradaki seçim kurullarımız, ehil eller tarafından orada sayım tekrar yapılabilir. Bu sayımlar sonrasında kazanan kim olursa olsun buna en iyi şekilde hakkaniyet ölçüsünde destek verecek olan yine AK Parti’dir" diye konuştu.
- See more at: http://elit-haber.com/haber/8668-siyaset-ak-partili-yeni-adana39da-secimleri-biz-kazandik.html#sthash.s6AIwnpG.uAEAseGi.dpuf

797 kez okundu

Yorumlar

ALO SÖZLÜ derse para yığılır.     07/04/2014 08:22

ya kardeşim ken di düşen ağlamaz boşver.maaşlarda ödenmezse ödenmesin.babacan durak aylarca ödemedi de adamm mı öldü.ben acımıyorum asla sende acıma.şakerci abiniz sözlü ye bir ALO SÖZLÜ der ilçeye milyarları kapalı kasa kamyonla gönderir merak etmeyiniz.
Misafir - Eğlenceden halil

     06/04/2014 21:31

bosver kendi dusen aglamaz
Misafir - akp li

HALİNİZE AÇIYORUM      06/04/2014 17:59

yarın saat:8:00 da özel idare çalışanları 12 kişi belediyede göreve başlayacak bunların maaşını kim ödeyecek kim bakalım her birinin maaşı 4 milyar 12 x4=48 milyar arkadaş artı 5 tane kendi belediyenin çalışanı var bunlarında maaşı 2.500 milyar + 10 milyarda bu 2.500x5=10 milyar yapar +20 kişide ortada çalışan var 950x20=19.000 milyarda o var yani kisa ve öz ayda 100 milyar işçi maaşı var bunları kim ödeyecek karaisalı halkı -5 trilyonda belediyenin borçu var işte herşey ortada bunları çevirecek tek kişi vardı o da yusuf iyi ama seçmediniz karaisalı halkı seçseydiniz bunların hepsi 1.ayda ödenirdi ama bunları şimdi maazbatasını alacak olan saaddettin başkan ödeyecek yazık oldu ben sadece buna açıyorum yoksa hiç bir şeye açımıyorum karaisalı halkı iktidar partisinin belediye başkanı olsaydı hiç değilmeye biraz borçlar ödenirdi seneye saaddettin başkanda hazıra konardı sizde düşündelerim nasıl kötüyse söyleyin arkadaşlar .saygılar sunarım .
Misafir - kuzgun sakinleriden

     06/04/2014 17:08

belediye de projeden annlayan kimse yok ki dostum.vekil be yapsin.
Misafir - akp li

CUKURLULAR NANKOR DEGIL ASIL VE ONURLUDUR AYHAN BEY     06/04/2014 07:45

KARAISALI NIN EN BILINCLI OY KULLANAN KOYU CUKURCOMELEK TIR . ALLAH CC HEPSINDEN RAZI OLSUN.
Misafir - UNAL KARANLIK

karaisalıda yasayanlar hep mhp limiydi sanki     06/04/2014 01:09

sayın secimi nasıl kaybettimizi umarım tahmin etmişsindir 5 yıl geçti dün gibi allah için bi gün belediyeye uğrayıp ne yapaliriz diye hic sordunmu bacan purojeden anlamaz dedin durdunuz peki siz bu toprakların insanı deyilmiydiniz siz hazırlatsaydınız ilçede yasayanların hepsimi MHP li akp li yokmu siz her ilce insanınımı cezalandırdınız ha demekki cezalandırmakla secim alınmıyor insanların gönlünü almak lazım siz naptınız teşkilatınız insanları hep ötekileştirdi umarım bundan ders cıkarmıssınızdır
Misafir - fatos hanım millet vekilimiz

seçim ola hayrola demek gerekirdi     06/04/2014 00:09

Seçimden önce akp li meclis üyeleri ''seçimi çok rahat kazanıyoruz hizmet görmek istiyorsanız akp oranı yüksek çıksın köyünüzden, seçimden sonra köylere akp ye çıkan oy oranına göre hizmet var'' diyorlardı. Doğruysan dürüstsen hizmetin partisi olmaz, elinden geleni yapmak gerekir.
Misafir - farsak

TEŞHİS     05/04/2014 21:55

BIRAKIN BU İŞLERİ BEYLER. SİZ BU İŞİ BECEREMEDİNİZ, SEÇİM KAZANABİLECEK BİR ADAY IKARTAMADINZ. ADANAMIZIN İÇİMİZDEN OLANLARA SAH,P ÇKTIĞINI ARTIK SİZDE KABUL EDİN, ETMESİ GEREKEN KİŞİLEREDE LÜTFEN ULAŞTIRIN. BU GÖMLEK SİZE BÜYÜK GELDİ.............
Misafir - DOKTOR

     05/04/2014 14:45

bir hazmedin ya diyarbakırlı adayla başaramadınız kabul görmediniz yeter artık tiksindirmeyin milleti
Misafir - ülkü ocaklı

KRAL CIPLAK GOREBILENE     05/04/2014 13:59

Krala dolandırıcı terziler tarafından sadece zekilerin görebildiği iddia edilen bir elbise dikilir. Kimse elbiseyi göremez ama kralları onların aptal olduklarını düşünmesin diye yanındaki herkes "Muhteşem bir elbise!" yağları çekerek görüyormuş numarası yapar. Bakar ki kendisinin bir türlü göremediği elbiseyi eşi ve çocukları dahil herkes görüyor, o da kaptırır aptal sanılmama metaforuna kendisini ve o çıplak haliyle halkının karşısına çıkar bir gün. Bu defa da durumdan haberdar olan halk, kral ve adamlarının gözünde aptal pozisyonuna düşmemek için karşılarında anadan üryan duran adamı alkışlamaya başlarlar, "şahane... muhteşem..." tezahüratları eşliğinde. Ama birdenbire bir çocuk fırlar kralın önüne ve kahkahalar atarak "Kral çıplaakkkkk" diye bağırmaya başlar. Çocuğun bu haykırışı halk arasında çorap söküğü gibi yayılır. Ve sonunda kralın en has adamı dahil herkes çocuğu onaylamak zorunda kalır!
Misafir - TIWITIR MIVITIR HASAN

AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351