Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam711
Toplam Ziyaret1687220

Adana'da 4 yıl önce hakkında ortaya atılan yolsuzluk iddiaları nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak, belediyedeki makamına gelip koltuğuna oturdu.

Aytaç Durak, seçimi kazanan MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü'nün mazbata alıncaya kadar başkanlık görevinin kendisinde olduğunu söyledi.


Durak, dönüşünden sonra ilk iş olarak görevden alındıktan sonra kaldırılan 'Dürüsüt kalmak esastır, önemli olan yetkiliyken dürüst kalabilmektir' yazılı levhayı yerine astıracağını söyledi.

Hakkındaki bir soruşturma nedeniyle 4 yıl önce 2 aylığına görevden uzaklaştırıldığını belirten Durak, şunları söyledi:

"Dün itibarıyla, İçişleri Bakanlığınca yazılan ve Adana Valiliğince tarafıma tebliğ edilen belgeye göre, bugün görevimin başına dönmekteyim. Anayasanın 127. maddesi, bir inceleme nedeniyle, bir soruşturma nedeniyle belediye organlarında bir veya birkaçı geçici olarak 2 aylığına görevden alabilme yetkisini İçişleri Bakanlığına vermiştir. Sayın İçişleri Bakanlığı makamı da tam 4 yıl evvel geçici olarak incelemelerin selameti için beni 2 aylığına görevden uzaklaştırmışlardı. Ne var ki, yine bana göre hukuksuz ve hiçbir demokratik ülkede olmayan bir uygulama devam etti. İki ay, iki ay uzatmalar, incelemenin selameti için, 'bitmedi incelemeler' gerekçesiyle bugünü kadar uzatıldı. Son uzatma yazısı 31 Mart 2014'e kadar yapılmıştır. Bu nedenle dünkü tarih itibariyle ben artık görevden İçişleri Bakanlığı tarafından uzaklaştırılmış değilim."

Son dönem belediye başkanlığı seçimini MHP'den kazandığını hatırlatan Durak, resmi olmayan sonuçlara göre yine MHP'den Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Sözlü'ye, mazbatasını aldıktan sonra makamı teslim edeceğini kaydetti.

Böylece siyasi hayatını noktalayacağını ifade eden Durak, daha sonra makama geçerek başkanlık koltuğuna oturdu.

 



794 kez okundu

Yorumlar

GAZETE ALINTISI     02/04/2014 11:09

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Nermin Akray, Aytaç Durak’la birlikte gelen bazı şahısların çalışma ortamını olumsuz etkilediğini belirterek, Emniyet Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu. Başvuruda, Aytaç Durak’ın devir teslim töreni yapılacağı gerekçesiyle Büyükşehir binasına geldiği, bina dışında ve makam odasında basın açıklaması yaptığı belirtildi. Başvuruda, “Sayın Aytaç Durak ayrıldıktan sonra bile beraberinde gelenlerin binayı terk etmeyerek, çalışma ortamını olumsuz etkileyecek davranış ve sözlerle adeta bir işgal havasında huzursuzluk yaratmışlardır. Grup içerisindeki bir takım kişiler tarafından belediye personeline talimatlar verilmiştir. 28 Mart 2010 tarihi itibari ile İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan Sayın Aytaç Durak’ın göreve iadesi ile ilgili herhangi bir bilgi idaremize ulaşmamış olup, olumsuz sonuçların doğmasına neden olunmaması açısından konuyu bilgilerinize arz ederim” denildi.
Misafir - akp li

23 NİSANDA DA GELİNİZ.     02/04/2014 11:48

SAYIN BAŞKANIM 23 NİSAN DA DA O KOTUĞA OTURMANIZI ÇOK İSTİYORUZ.
Misafir - ATATÜRKÇÜ SEÇMEN

MISIRDAKİ SİSİ İLE TAYYİBİN FARKI NE?     01/04/2014 23:29

ARKADAŞLAR DEĞERLİ HEMŞERİMİZE HAKSIZLIK YAPILMIŞTIR. KENDİSİNE BUGÜNE KADAR YAPTIĞI HİZMETLERDEN DOLAYI TEŞEKÜR EDİYORUZ. AKP YAPTIĞI HAKSIZLIĞIN CEVABINI HEM İLÇEMİZDE HEM ADANAMIZDA ALMIŞTIR VE ALMAYADA DEVAM EDECEKTİR. MISIRDAKİ DEMOKRASİ VE SANDIĞI DÜŞÜNEN AKP ADANADA NE DEMOKRASİ NEDE SANDIK DİNLEMİŞ 4 YILDIR DEMOKRASİYİ KATLETMİŞTİR. MISIRDAKİ DARBECİ SİSİ DEN BİR FARKI OLMADIĞINI GÖSTERMİŞTİR..
Misafir - Karaisalılı

ne oldu sahi?     01/04/2014 15:52

Ne oldu ?o koltuğa oturunca sahi ne oldu?Hala doymadın mı?
Misafir - cumali

siz değil halk size yeter artık dedi.     01/04/2014 15:47

Sİyasi hayatınıza siz son vermediniz sayın başkan,halk artık size kırmızı mart gösterdiği için mecbur kaldınız.Yoksa siz değilmiydiniz seçimi kazanacağmı bilsem.AKP-MHP-CHP-ve BDP(barış ve demokrasi partisi) hangisi olursa olsun koyarım diyen.
Misafir - Gerçek Murtçu benim

Buğün Bayram mı?     01/04/2014 15:30

Buğün 23 Nİsan Çocuk Bayramı değil dimi?
Misafir - Eğlenceden

AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382