Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam275
Toplam Ziyaret1667917

Dikim etkinliğine katılan öğrencilere tişört ve şapka dağıtıldı. Törene katılan öğrenciler için hazırlanan palyaço gösterisi ise kutlamalara büyük bir coşku ve sevinç kattı.

Karaisalı'da Yanan Alana Fidan Dikildi Adana Orman Bölge Müdürlüğü, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle, Karaisalı'da geçtiğimiz yıl haziran ayında çıkan orman yangını alanına 11 bin 350 adet fidan dikti.

Fidan dikimi töreninde konuşan Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, ”Törene katılan tüm misafirlerimizin Dünya Ormancılık Gününü kutluyorum, bizler yıl boyunca vatandaşlarımızla bu tür etkinlikler düzenleyerek toplumda orman ve çevre bilincini yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Bugün Dünya Ormancılık Günü, Birleşmiş Milletler Tarım ve Gıda Örgütü(FAO) kuzey yarım kürede ilkbaharın, güney yarım kürede sonbaharın başlangıç günü olarak 21 Mart’ı Dünya Ormancılık Günü olarak ilan etmiştir. Ülkemiz de 21 Mart her yıl Orman Haftası ve Ağaç Bayramı etkinlikleriyle kutlanmaktadır. Türkiye ortalamasının iki katından daha fazla bir orman varlığına sahip olan Karaisalı ilçesinin orman varlığını daha da artırmak için bugün buradayız ve yanan sahamızı tekrar yeşillendireceğiz” dedi.

Karaisalı Orman İşletme Müdürü Metin Ural ise, ”Bugün dikim yapacağımız bu saha geçen yıl haziran ayında çıkan bir orman yangınında yanmıştı, toplamı 694 dekar olan sahanın 267 dekarlık kısmında makinalı toprak işlemesi ile birlikte teraslar yapılarak, harnup, fıstıkçamı, kızılçam ve dut türlerinde 11 bin 350 adet fidan dikildi, yanan bu sahamızı doğaya kazandırmak için birlikte bu sahanın dikimine devam edeceğiz. %60 orman varlığına sahip olan Karaisalı'nın daha da yeşil olması için çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Tören, protokol ve öğrencilerin sahaya servi ve fıstıkçamı fidanlarını dikmesi ile devam etti. Dikim etkinliğine katılan öğrencilere tişört ve şapka dağıtıldı. Törene katılan öğrenciler için hazırlanan palyaço gösterisi ise kutlamalara büyük bir coşku ve sevinç kattı.

Dikim törenine, Karaisalı Kaymakamı Mustafa Köleoğlu ve İlçe Protokolü, Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Türk, Şube Müdürleri Hakan Doğan ve Mehmet Akyıldız, Karaisalı İşletme Müdürü Metin Ural, İşletme Şefleri ve tüm müdürlük personeli ile ilçedeki değişik okullardan çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı. (HABER VE fOTOĞRAFLAR:OĞUZ KUŞÇU)




842 kez okundu

Yorumlar

ADALET DUYGUSUNU YOK ETTİLER.     26/03/2014 05:22

Birtakım insanların yaptığı doğru yada yanlış uygulamaların hesabının sorulacağı bir mekanizma malesef kalmadı bu ülkede. Yazık olan sadece gariban devlet memuru ve gariban halka oluyor. Kanunlar, yönetmelikler hep birtakım insanlar lehine değişiyor. Şunu unutmasın kimse o değişen kanun yönetmelikler birgün kendilerinede lazım olacak ama iş işten geçmiş olacak. Çünkü kim iktidar olursa onun işne gelecek, tıpkı şuan AKP''nin işine geldiği gibi. O zaman hatalarını anlayacaklar ama artık çok geç olacak.
Misafir - Karaisalılı

ADALET DUYGUSUNU YOK ETTİLER.     26/03/2014 05:17

Hırsızlığı, rüşveti bu ülkenin savcısı, hakimi, polisi seyretmek zorunda bırakılıyorsa, bu ülkenin doğasını ormanını bekleyen koruyan Ormancı kardeşim ne yapsın, sizce ne yapabilir. Yaparsa ne olur. Bu ülkede hükümetin yanlışını görüpte dur diyecek bir devlet görevlisi bu saatten sonra çıkarmı sizce, çıkanların başına neler geldi görüyoruz. Malesef birtek şunu diyebiliyoruz Allah sonumuzu hayır etsin. Elimizden başkada birşey gelmiyor. Adalet duygusunu bitirdiler bu ülkede artık kime nasıl güveneceğini bilmiyor insanlar.
Misafir - Karaisalılı

Taş ocaklarını ormancı seyreder mi      25/03/2014 10:55

Sağ olasınız elleriniz dert görmesin.Taş ocakları ve Heslerin ormana fayadası nedir?.Taş ocakları nasıl çalışı?r.idare sadece bakar mı?Elleriniz kollarınız el pençe divan durarak ben yapmadım o yaptı kolaylığınamı kaçarsınız?.Ormandan bir kozalak veya kurudal dahi alırsanız ormancı müsade etmez bilirdim.Ya şimdi yok ÇED miş YOK maden genel müdrlüğü izin veriyormuş.Geçin bunları siz isteseniz kuş uçurtmasınız.Kurbaya neden ötmüyorsun dediklerinde ağzım su ile dolu nasıl konuşabilim demişşşş.El insaf sizler iyi konuşuyorsunuz da orman çan çekişiyor.Allah aşkına Taş ocakları Hes maden ocakları için sizler ne yapasınız açıklarsanız bilgilenmiş olruz.Devlet istese zifiri karanlıkta kara karıncayı bulur.Orman teşkilatı Taş ocakları için ateşi yakacal çıra sizde. Yürekli devlet admlarına ihtiyaç var.
Misafir - öziş

AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436