Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam223
Toplam Ziyaret1681308

"2015 yılı Kürtlerin yılı olacak. 2015 yılı bütün siyasi tutsakların özgürlüğüne kavuştuğu bir yıl olacak. 2015 yılı sayın Öcalan'ın özgürlüğe kavuştuğu bir yıl olacak."

Öcalan'ın ikinci Nevruz mektubunu yarın Diyarbakır'da kendisinin Kürtçe okuyacağını belirten Buldan, "İkinci mektupta sayın Öcalan hükümete ve devlete belli bir süre daha tanıyacak. Bu süre içerisinde hükümet, devlet adım atmasa sayın Öcalan süreçten çekilebilir" diye konuştu.

Çevre yolu üzerindeki meydanda düzenlenen nevruz kutlamalarına yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Milletvekilleri Pervin Buldan ve Sırrı Sakık ile Belediye Başkanı Hüseyin Malk da nevruza katıldı.

Burada konuşan Pervin Buldan, nevruzun isyan olduğunu, aynı zamanda zalimlere karşı baş kaldırma anlamı taşıdığını bildirdi.

Buldan, şöyle konuştu:

"Bugün bu meydanda da gördüğünüz gibi Kürdistan'ın her yerinde, her karış toprağında zalimlere karşı bir direniş var. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi sayın Öcalan'ın ömür boyu ceza evinde kalmasını insan hakları sözleşmesine aykırı olduğu kararı aldı. Bekir Bozdağ'a sesleniyorum. O eski defterler meydanlarda halkımız tarafından yırtılacaktır.

2015 yılı Kürtlerin yılı olacak. 2015 yılı bütün siyasi tutsakların özgürlüğüne kavuştuğu bir yıl olacak. 2015 yılı sayın Öcalan'ın özgürlüğe kavuştuğu bir yıl olacak. Yarın Kürtçe okuyacağım ikinci mektupta sayın Öcalan hükümete ve devlete belli bir süre daha tanıyacak. Bu süre içerisinde hükümet, devlet adım atmasa sayın Öcalan süreçten çekilebilir."



649 kez okundu

Yorumlar

YAZIK YAZIK OLDU BU ÜLKEYE     23/03/2014 21:15

MALESEF BU ÜLKEYE YAZIK OLUYOR. BİR ÜLKE BAŞBAKANI TARAFINDAN KENDİ HIRSLARI YÜZÜNDEN YAVAŞ YAVAŞ YOK EDİLİYOR, ALTI OYULUYOR. BİR MİLLET KANDIRILIYOR, AYAKTA UYUTULUYOR MALESEF. ÇOK GEÇ OLMADAN UYANALIM DİYORUM.
Misafir - Karaisalılı

KORKU VE PANIK     22/03/2014 10:59

Korku ve panik artık ne kadar büyükse bir ailenin ve Erdoğan rejiminden nemalananların kurtuluşu adına koca bir ülkenin prestiji yerle bir ediliyor. Ne var ki artık çok geç. Takke düştü, kel göründü. Bu saatten sonra mesele bu otoriter rejimin ayakta durup durmayacağı değil, sonunun nasıl olacağıdır. Bu son da maalesef Erdoğan’ın daha ne kadar çıldıracağına ve hesap vermemek için neleri göze alacağına bağlıdır.
Misafir - KUTUISALI

DEMOKRASIDEN UZAKLASIYORUZ      22/03/2014 08:35

Aslinda Akp vekilleri biliyor ; yolsuzluk delilleri , durumlar , yasaklar , surgunler , tek alinan kararlar , hep Guneydogulu bakanlar ve pkk ile pazarliklar , disardan uretmeden gelip borclandigimiz kalkiniyoruz denilen paralar , issizlik artisi vs vs biz super guc degiliz olmadikta.Ulkelerin ortak kulkanim cografyasi olduk . Ortadogunun parcalanmasinda masa olduk . AB muzakerelerine samimi olmayip gelismekte olan sosyokukturel yapimizi geri saydirdik . TUM BUNLARA RAGMEN VEKILLER KORKUYOR ! KORKUYOR ! CUNKU ESAD TAN FARK YOK AYNI DURUS SERGILENIYOR , DIYORLAR BIZDEN SOYLEMESI ...
Misafir - ANAYASA

     21/03/2014 08:36

2015 çok geç deği mi?neden 2014 değil
Misafir - cuma

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398