Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam569
Toplam Ziyaret1668211

Ses ıngilizceye çevrildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları dünya basınında da geniş yer buldu. Liveleak sitesinde konuşmaların dökümünün İngilizce çevirileri yer aldı.

REUTERS FLAŞ GELİŞME OLARAK DUYURDU
Reuters haber ajansı başta olmak üzere dünyanın önde gelen haber kaynakları haberi flaş gelişme olarak duyurdu. Reuters haberinde Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a elindeki paraları sıfırlaması talimatı verdiği iddiaları aktarıldı.Reuters, Bilal Erdoğan'ın elinde sadece 30 milyon euro kaldığını söylediği iddialara da yer verdi.

BAŞBAKANLIK'IN "MONTAJ" AÇIKLAMASI DA YER ALDI
Reuters ayrıca Başbakanlık'ın ses kayıtlarının montaj olduğunu duyurduğunu da okuyucularına aktarırken, CHP'nin "hükümet meşruiyetini yitirdi" açıklamasına da yer verdi.

KONUŞMALARIN TAM DÖKÜMÜ İNGİLİZCEYE ÇEVRİLDİ
Erdoğan ile Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen konuşmaların tam dökümü İngilizce'ye de çevrilerek dünyanın önde gelen açık medya sitelerinden biri olan Liveleak.com sitesine yüklendi.Liveleak sitesinde yer alan haberde Başbakan Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği öne sürülen konuşmalar satır satır İngilizce olarak yer aldı. Haberde ayrıca konuşmanın orijinal videosu da yüklendi.Öte yandan yabancı ajanslarda muhalefetin Başbakan Erdoğan'ın istifasını istediği de flaş gelişme olarak yer aldı.

SURİYE MEDYASINDA DA YAYINLANDI
Bu arada Suriye medyasında da Başbakan Erdoğan'ın oğluyla yaptığı öne sürülen görüşme geniş yer bulurken, muhalefetin yaptığı istifa çağrısına vurguda bulunuldu.

SES KAYDI GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞTÜ
17 Aralık operasyonu sonrası internete sızdırılan ses kayıtlarına bir yenisi daha eklendi. Youtube'a yüklenen ve Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen konuşmanın, 17 Aralık günü, yani ilk rüşvet operasyonunun olduğu gün yapıldığı ileri sürülüyor.17 Aralık'ta kaydedildiği iddia edilen görüşmelerin sırasıyla saat 08.02, 11.17, 15.39, 23.15′de yapıldığı ve son görüşmenin ise 18 Aralık sabahı saat 10.58′de yapıldığı görülüyor.Başbakan Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında, Başbakan Erdoğan olduğu iddia edilen kişi, 17 Aralık sabahı yolsuzluk operasyonu sırasında oğlu Bilal Erdoğan olduğu iddia edilen kişiyi arayarak evdeki 1 milyar doları (2.2 katrilyon TL) sıfırlamalarını, paraları bulundukları yerlerden taşımalarını, tamamen elden çıkarmaları gerektiğini söylüyor.Aynı günün akşamında yapılan telefon görüşmesinde ise, Bilal erdoğan olduğu iddia edilen kişi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğu iddia edilen kişiye, paranın büyük kısmını bazı işadamlarına aktarıldığını, geriye sadece 30 milyon Euro kaldığını ve onun da taşınacağını söylediği duyuluyor.Youtube'a ses kaydını ekleyen kişi, twitter hesabında ses kaydının inkar edilmesi halinde paranın taşınırkenki videosunu servis edeceğini açıkladı

1198 kez okundu

Yorumlar

USTANIN ÇÖKÜŞÜNÜ İZLİYORUZ!     27/02/2014 20:43

Usta çöküşünü, sonunu kendi hazırlayıp, ipini kendin çekmişsin haberin yok. Çırpındıkça batıyorsun. Milleti kandıramazsın herşey açık seçik ortada. Madem bunlar yalan, montaj, komplo bırak savcıyı, polisi vs. görevini yapsın, korkma nasıl olsa bu işler olmadı sana göre, ortada suç olan bir durum yoksa herkes beraat eder, şuan senin ayarladığın savcı, hakim, polis seni aklasada, bizim için bir anlamı yok. Usta paçası tutuşmuş, kendini kurtarmak için ağzından salyalar akarak sağa sola saldırıyor. Unutma usta bu dünyada kendini aklayabilirsin ama bu işin birde öbür tarafı var. Gün gelir hesap verme sırası sanada gelir.
Misafir - Karaisalılı

YAZIK COK YAZIK SOK OLDUK     26/02/2014 21:43

Dünyanın en iyi ses mühendisleri arasında gösterilen Erdem Helvacıoğlu, Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen konuşmaya ilişkin ses kaydının montaj olmasının mümkün olmadığını belirterek, “Montajdacümleler düzgün kurulmaz, tonlamalar uymaz, arka plan sesi değişkendir, konuşmanın bir melodisi yoktur. Uzman olmayan normal kulaklar da bir gariplik olduğunu hisseder” diye konuştu.
Misafir - USTA BURAYA KADAR CI

ÇIRAK VE DİĞERLERİ     26/02/2014 15:22

HİÇ Mİ ARAŞTIRMAZSINIZ SORGULAMAZSINIZ CAN HAVLİYLE O KADAR POLİSİN YERİ DEĞİŞTİ SAVCININ YERİ DEĞİŞTİ İNTERNET YASASI HSYK YASASI MİT YASASI İÇİN ÇIKARILAN GÜRÜLTÜYÜ ADAM ÖLDÜRME DERECESİNDEKİ ÇABAYI DEMEKKİ NEYMİŞ HIRSIZLIĞIN BÜYÜĞÜ GERİDEYMİŞ
Misafir - DELİNİN BİRİ

ÇIRAK      26/02/2014 15:02

AMMADA AKILLIYMIŞSIN BE ÇIRAK HEM O KADAR PARA ÇALACAKLAR HEM ÖNÜNDE RESİM Mİ ÇEKİLECEKLER HIRSIZLIK HATIRASI DİYE ŞU KADAR OLAY BİR MHP LİNİN CHP LİNİN BAŞINA GELSEYDİ ORTALIĞI BİR BİRİNE KATARDINIZ ŞİMDİ SESİ DUYDUNUZ RESMİ GÖRELİM DİYORSUNUZ BU KADAR ZOR MU VİCDAN MUHASEBESİ YAPIP YANLIŞ YAPMIŞIZ DEMEK MÜSLÜMAN BUNLAR ÇALMAZ SANMIŞTIK HIRSIZLARMIŞ DEMEK İNSAN YANLIŞ YAPABİLİR AMA İNSAN YANLIŞI SAHİPLENEMEZ
Misafir - DELİNİN BİRİ

IKI YALANCI CIKTI MEYDANE      26/02/2014 14:35

MHP KARAISALI da çok güzel şeyler oluyor Gecen belediye başkan adayı Saadettin Aslan i dinledim Karaisali için hazırladığı projelerini dinledim.Sonra CHP’li başkan adayı Sayin Sahin ile konustum.BBP syn Tabak adayi ile cay ictim en sonda Saadet Partisi adayi Haci Veli bey i dinledim baraji asmak soyle dursun iddali bir sonuc alacagiz dedi çok güzel ve insana helal olsun dedirten medeni bir seçim kampanyası yaşanıyor.Bağırış çağırış yok... İtiş kakış yok.YALAN HIC YOK.Ama bol proje var.Saadettin beyin aday olması Karaisali’da çok yararlı olmuş.SAADET CHP BBP yi hiç bu kadar motive ve inançlı görmemistim. Çok kaliteli bir kampanya geçiyor. Bunu ilerideki günlerde meyvesini alacagiz.Akp mi ? hic sormayin burunlari Kaf Daginda.Yaptim ettim gonderdim surdum kovdum birrrr . Recep Ivedik col cocuk.HESAP YAKLASIYOR.
Misafir - Rsmazan

Mana..     26/02/2014 14:44

Bu "Montaj" denen kelimenin manasını birisi açıklasın bi zahmet.. Montaj olunca zaten sesler gerçek olmaz mı ? Taklit deseniz anlarım da..
Misafir - imy

SOZUN BITTIGI YER     26/02/2014 14:22

KOMPLO MOMPLO DENIYOR artik inandirici gelmiyor.Yolsuzluk yapilmis, rusvet alinmis cok samimi buldugum bir Prf Dr kayitlar gercek deyip konusunca bittim tum umutlarim sondu.Sayin Basbakanimiz guzel seylerde yaptiniz kalkinmalar icin mutesekkiriz lakin gerisine sozumuz yok hakkinizi helal ediniz sizi yaniltan sasirtanlari Allsh'a cc havale ediyoruz.
Misafir - YAZIK

USTA PARSLAR KAMYONLAMI TASINDI     26/02/2014 13:35

Bilal Erdoğan'ın, hatta Sümeyye Erdoğan'ın o paraların önünde çekilen tek kare fotoğrafı veya video görüntüsü bu hükümeti düşürmeye yeter de artardı bile, öyle değil mi? Niye bu operasyon yapılmadı?Hadi evlere operasyon yapılmamasını bir yere kadar anladık diyelim...İddialara göre bu paralar kamyonlarla taşındı. Polis de bu anların görüntülerini saniye saniye kaydetti. İyi hoş da, yolda bu kamyonlar bir gerekçeyle pekala durdurulabilir ve kasasındaki paraların görüntüsü alınabilirdi? Parayı taşıyanlara "Bu paraları nereden aldınız, nereye götürüyorsunuz" diye sorulabilirdi?Hatay'daki yardım tırlarına operasyon yapan sivri zekalılar, Başbakan'ı ve oğlunu kıskıvrak yakalatacak, dünyaya rezil rüsva edecek hayati derecedeki bu operasyonu neden yapmadı?Hadi, "Polis cesaret edip Başbakan'ın aile fertlerine dokunamadı" diyelim. Peki paraların 32 saat boyunca evlerine taşındığı iddia edilen kişilere neden suçüstü yapılmadı?Dikkatinizi çekerim!
Misafir - CIRAK

KURUMUN MALI IMKANLARI ELEMANLARI     26/02/2014 13:46

karaisalı da YOLSUZLUK varmı acaba ? HANGI KURUMUN YETİMİN PARASI İLE SEÇİM KAMPANYASI YURUTULUYOR DIYE SORULSA cevap ne olur.KUL HAKKI FİTİL FİTİL ÇIKAR.
Misafir - ENGELLİ

OLMADI BE USTA BASIMIZ SAG OLSUN     26/02/2014 12:11

Kontrol icin youtube’dan bulunan sample (Erdogan)Oncelikle sizin de gordugunuz gibi, spectrum analizi farkliliklar gosteriyor. Bu iki kaydin birebir ayni olmadiginin kanitidir. F0 Contour cizgisi mavi olan. Sekillerinin birebir ayni olmasi iki konusmacinin ayni aksanla konustuklarini ve vurgulari ayni noktalarda yaptiklarini aciklar. Daha da onemli olan bilgi F0 merkez frekansi. Orjinal kayitta 205.3 Hz olan frekans youtube’dan alinan kontrol kaydinda 213 Hz. Birbirlerine fazlasiyla yakin.SONUÇPeki bu bilgiler bize ne soyluyor. Bu bilgiler bize %5’lik bir hata payi birakarak bu iki kayittaki sesin ayni kisiye ait oldugunu soyluyor. Islem uzun surdugunden ve kendimi daha fazla Tayyip konusmasi dinleyebilecek gibi hissetmedigimden simdilik 12 kelime uzerinde karsilastirma yapabildim. Normal sartlar altinda fazlasiyla yeterli olan bu sayiyi onumuzdeki gunlerde ne olur ne olmaz diyerek arttirmayi planliyorum."
Misafir - BAY PIPO

Müslüm bey ne diyor bu konuda.     26/02/2014 08:15

müslüm öveç kardeşimiz ne diyor acaba bu konuda.onunda değerli görüşleri bizler için önemlidir.
Misafir - işin uzmanı

Dış Güçler     25/02/2014 23:12

Dış güçler ne zaman devreye girse orada kumpas vardır.Reuters Gezi^'de olduğu gibi hemen meydana çöreklendi.Oyum Ak Partiye.
Misafir - yunus

KUTUDAN CIKANLAR NE OLDU     25/02/2014 22:59

SESLER GERCEK 1000 KEZ MONTAJ YSPSANIZ OLMAZ
Misafir - RUSTEM BATUM

BILAL UGRUNA     25/02/2014 21:40

ZULME MUKTEDIR SALTANATLAR YIKILACAKTIR.SEN BABANIN OGLU ISEN BIZDE ALLAH IN KULUYUZ.
Misafir - YALANLAR GURULTULUDUR

$$$$$ ALINLARININ AKI ILE GOTURDULER     25/02/2014 21:31

7 duvelle savasan Esad'a bile hirsiz denmedi be Usta.Aytac Durak gibi oluyor sankimek sonun.Hesap doner moner keser doner sira Karsisali ya da geler.
Misafir - OLMADI BE USTA

SES UZMANLARI COZER CANLI YAYINDA     25/02/2014 20:14

Usta sen bi olayi 1 gunde cozerdin diyorlar iftira var ise hukukun geregini yapar diyorlar cagirsin ses uzmanlarini canli yayinda bitirsin bu isi sahtemi gercek mi diyorlar
Misafir - SAHTEMI GERCEKMI USTA

HER YER YOLSUZLUK HER YER RUSVET     25/02/2014 20:05

"RTE'nin ses kaydı montaj değildir. En basit analyzer pluginin de bile bunu görüp test edebilirsiniz. Ses kaydının birbirinden bağımsız yerlerinden alınmış 4 adet room noise örneğinin 30 db ses açıldıktan sonra analyzerdaki görüntüsü. Birbirinden bağımsızdır copy paste değildir room noise'lar. Üzerime düşen görevi yapmaktan ilk kez bu kadar memnuniyet duyuyorum))) Ayrıca zaten diyaloğun gidişatındaki tonu herhangi bir tune programında profesyonelce tonlasak bile cümle yapılarını bu denli kurmayı, cümlelerin akışını yakalamak imkansız denecek kadar düşük bir ihtimaldir. Saygılar.
Misafir - YOLSUZLUK KARAISALI VADISI

SES UZMANLARI YORUMLADI     25/02/2014 20:48

Dün gece internetten yayınlanan ve Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal'e ait olduğu iddia edilen telefon kayıtlarını, ses uzmanları yorumladı.Bir dönem Mesam başkanlığı da yapan müzisyen ve ses mühendisi Attila Özdemiroğlu, dün akşam saatlerinde internette ve sosyal paylaşım sitelerinde hızla yayılan Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’ın ses kayıtları için twitter hesabından bir açıklama yaparak kaydın montaj olmadığını söyledi. Kayıtlar ile ilgili bir açıklama da ses mühendisi Erdem Helvacıoğlu’ndan geldi: “Tekrar dinledim dostlar, bu kayıt kesinlikle doğru gözüküyor. PHD’li bir ses mühendisi olarak bana güvenebilirsiniz""ÇOK KOLAY ANLAŞILIR"
Misafir - USTA BURAYA KADAR

AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339