Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam595
Toplam Ziyaret1686028

Sözlü ve Aslan yaklaşık bin kişiye hitap etti


Milliyetçi hareket Partisi (MHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, partisinin Karaisalı’da düzenlediği mitingde bir konuşma yaparak, “Karaisalı’nın Yörük Türkmen çocukları, Allah’ın izniyle yıllardan beri siyasete lokomotif olmuştur. Adana siyasetini beslemiştir, ama emeğinin karşılığını samimiyetinin karşılığını alamamıştır” dedi.

  Sözlü, 30 Mart 2014 seçimlerinin demokratik kültüre, kardeşliğe zarar vermeyecek şekilde bir yarış olması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

  “ Bu yarış Karaisalı’nın huzuruna zarar vermeden, katkı koyarak olmalı. Sizin evladınız, sizin çocuğunuz ile en ücra köşelere kadar birlikte gittiğimiz, herkesin sevdiği, saydığı “Bizim Saadettin” dediği, Babacan Durak ile başlayan hizmet dönemi Saadettin Aslan ile güçlenerek devam edecektir. Saadettin Aslan döneminde doğrudan seçtiği kendi evladı olan MHP’nin liderinin sizlere emanet ettiği bir Yörük çocuğu olan Saadettin Aslan’ın yanında ikinci bir Karaisalılı Abdullah Çalışkan olacaktır. Her ne kadar doğum yeri Karaisalı olacak kadar şanslı olmasa da Ceyhan’da doğmuş bir Yörük Çocuğu olarak Adana Büyükşehir’de biri olarak Saadettin Aslan’ın yanında olacaktır. Emin olunuz ki, Karaisalı’ya hizmet noktasında, Karaisalı ile hiç bu kadar beraber olmamıştır. Belediye Başkanı olan Babacan Durak abimiz, İnşallah sevdiğimiz saydığımız bir büyüğümüz olarak, Karaisalı ile ilgili kaygıları, heyecanları var ise biz onu yine dinleyeceğiz,  yine sayacağız,  ama hep beraber babacan Durak, Hüseyin Sözlü, Abdullah Çalışkan olarak Saadettin Aslan’ını arkasında üç belediye başkanı olarak Karaisalı’nın ihtiyacı olan hizmetleri hep beraber hayata geçirecektir. Karaisalı’nın Yörük Türkmen çocukları, Allah’ın izniyle yıllardan beri siyasete lokomotif olmuştur. Adana siyasetini beslemiştir, ama emeğinin karşılığını samimiyetinin karşılığını alamamıştır. İş, istihdam konularında Allah’ın izniyle Saadettin Aslan’la, Babacan Durak’la, ne hakkınız varsa hem Büyükşehir Belediye Başkanından hem Seyhan Belediye Başkanından haklarınızı, gerekli desteği alacaksınız. Buradan şunu ifade ediyorum ki, Karaisalı’nın vatanperver, milliyetçi insanlarının bu dönemde aradıkları hizmetlerin hepsine doyacaktır.”

  Sözlü, İl Özel İdareleri’nin Büyükşehirlere bağlanacağını belirterek, “Köylerde tarımsal kalkınmanın eksik kalan ayaklarını, hayvancılığın eksikliklerini gidermek ve siz değerli hemşerilerimizi desteklemek ve sizleri yaşadığınız yerde mutlu etmek için elimizden geleni yapacağız. Sizleri yaşadığınız topraklardan koparmamak için, orada aradığınızı bulabileceğiniz iklime bir zemine ulaştırmak için var gücümüzle çalışacağız. Saadettin Aslan kardeşimizin hep arkasında olacağız. Bizim dönemimizde elimizde geleni ortaya koyacağız. Karaisalı- Pozantı arasındaki yolu da hayata geçireceğiz” dedi.  

  “KARAİSALI YÜRÜK TÜRKMEN KÜLTÜRÜNÜ İFADE EDER”

  Sözlü, şöyle devam etti:

  “Karaisalı, bugün ilçenin merkezi olarak ifade ediliyor. Oysa Karaisalı İmamoğlu’nun sol tarafından yükselip, Kayseri, Niğde sınırından itibaren Toroslardan aşağı ovalara doğru yaşayan Yörük Türkmen kültürünü ifade eder. Pozantı sonradan ilçe olmuştur. Karsantı sonradan Aladağ İlçesi olmuştur. Bazen diyorlar ki, “Ya bu Adana siyasetinde Karaisalı nedir? Karaisalı’yı doğru anlamak için Karaisalı kültürünün hakim olduğu kültürü bilmek lazım. Aslında o Karaisalı’nın hakim kültür coğrafyası Tarsus’a doğru uzanır. Bu bölgedeki Yörük kültürünü ifade eder, bu kültürün olduğu yerde 4 dönemdir Tarsus Belediyesi Başkanı da var. Yine size benzeyen bu kültür içerisinde bu kültür bizi 3 dönemdir Ceyhan’ı da ayakta tutmuştur. “

  Sözlü, “İnşallah Adamamızda da hem büyükşehirde hem de ilçelerinde siz değerli hemşerilerimize hizmet edeceğiz. Adana’mızı çağdaş şehircilik adına, sanayi ve tarımsal üretim adına kaybettiği zamanları yeniden Adayana kazandıracağız. Geçmişte olduğu gibi Adanamızı en büyük vilayeti haline getireceğiz. Bugün Adanamız dün Türkiye’nin ilk dört vilayeti iken 16’ını, 17’inci vilayeti arasına düştü. Bu Adana’nın hakkı değil” dedi.

ADANA YÖRÜK ADAYLARA TESLİM

  Sözlü, “Muhterem liderimiz, Genel Başkanımız biraz önce izah ettiğim o inancından olacak ki, Adana’nın, Karaisalı’nın, Seyhan’da, Büyükşehir’de ilçelerinin tüm adaylarını Yörüklere emanet etmiştir. Ve sorumluluğunda farkında olarak, biraz önce Karaisalı’nın çocuğu olan Abdullah Çalışkan dedi ki, Anayasanın 3. Maddesi Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milleti ile bölünmez bir bütündür. Değerli hemşerilerimiz dünkü, önceki gün ve bugünkü gazeteleri açın bakım ne diyor Demirtaş, Ahmet Türk ne diyor Mardin’de, “Biz Kürdistan’ı oylayacağız. Bu seçim Kürdistan’ın sınırlarını belirleyecektir. Biz 2015 seçimine kadar Özerk Kürdistan’ı tamamlamamız lazım. Onun hazırlığı içersindeyiz” diyor. İşte Abdullah çalışkan’ı da, Babacan Durak’ı da, Saadettin Aslan’ı da kaygılandıran budur değerli hemşerilerim. Ne zamana kadar sabırla bekleyeceğiz. Daha ne zaman kadar? Memleket parçalandıktan sonra mı? Bunları görmezden gelip, arsızlık, yolsuzluk ekonomisinde hırsızı suçüstünde yakalayanları suçlu görüp, bunlara sesini çıkarmayan siyasilere, memleketi peşkeş çekenlere Karaisalı’nın yiğit evlatları, yiğit Türkmen anaları, bacıları ne kadar sabırla bakacak? İşte bunların da göz önünde bulundurulacağı 30 Mart seçimleri, Milletimizin kurtuluşuna, felahına, aydınlık ufuklarına vesile olmalıdır. Bunu olgun milletler, aklı başında milletler sandıkta, meşru zeminde yaparlar. Avrupa gibi köklü çağdaş demokrasileri gibi olur.  Yapamayanlar da Irak, Suriye, Mısır, gibi olur, bölünür, parçalanır, Oluk gibi kan akar. Biz onlara benzememeliyiz. Biz Türk Kurtuluş Savaşın mücadelesini unutmadık. Koskoca Cihan İmparatorluğu, Osmanlıyı kaybettikten sonra bir avuç Anadolu için, ödemiş olduğumuz şahadet ve gazilik bedelini ve ecdadımızın bize emanetini unutmadık, unutmamalıyız. 30 Mart’ı bu konuda da bunu değerlendirmek için fırsat olarak görmeliyiz. İnşallah milletimiz için aydınlık yarınlara hem yerelde hem de genelde bir ufuk açmalıyız.

Hem kendimizi, hem Saadettin Aslan’ı, hem de Abdullah Çalışkan’ı önce Cenab-ı Allah’a, sonra sizlere emanet ediyoruz. Hiç endişeniz olmasın, Saadettin Aslan, Karaisalı’da yalnız bir Belediye Başkanı olarak kalmayacaktır. Onun arkasında Abdullah Çalışkan olacaktır. Onun arkasında Hüseyin Sözlü olacaktır. Onun arkasında koca Adana olacaktır. Onun arkasında her daim Babacan Durak olacaktır” şeklinde konuştu.

ABDULLAH ÇALIŞKAN, “ELHAMDÜLİLLAH KARAİSALILIYIZ”

   MHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan da konuşmasında, kendisinin Kuyucu Köyünden Halilli Sülalesinden rahmetli Ahmet Çalışkan’ın oğlu olduğunu belirterek, “Bu kardeşiniz şimdi sizlerin karşısında saygıyla eğiliyor” dedi.

  Çalışkan, bu toprakla doğduğunu ve büyüdüğünü, bu topraklara hizmet etmek için yola çıktığını kaydederek, “Elhamdülillah Karaisalılıyız. Ne kadar şükretsek, ne kadar hamdetsek azdır. Karaisalılılar Adana’nın güvenliğinin ve geleceğinin sigortasıdır. Ne kadar övünseniz, ne kadar gururlansanız azdır. Ne mutlu size” dedi.

  Karaisalılıların bununla da kalmayacağını söyleyen Çalışkan, “Karaisalılılar her zaman Adana’nın siyasetine damga vurur. Sevgili büyüğümüz Aytaç Durak’la başlayan Adana’daki Karaisalıların, İnşallah bundan sonra Babacan Durak Beyle, Saadettin Aslan’la, Abdullah Çalışkan’la devam edecek” dedi.

 3 Kasım 2002 seçimlerine AK Parti Milletvekili seçildiğini, Karaisalı’ya, Adana’ya ve Türkiye’ye hizmet ettiğini vurgulayan Çalışkan,  “Bu hizmette yola çıkarken dedik ki seveceğiniz bir milletvekili var. Size hesap vereceğiniz, yakasından tutup hesap soracağınız bir milletvekiliniz var. Ama Elhamdülillah hiçbir hemşerimiz yakamızdan tutup hesap sormadı. Neden hesap sormadı? Çünkü Ankara’ya gittiğimiz zaman sizlerin değerleri, düşünceleri, görüşleri ne ise biz onları aslanlar gibi savunduk. Gittik orda yatmadık, orda partimiz ne dediyse onun altında eğilmedik. Çünkü aslolan sizin görüşleriniz, sizin değerleriniz için dik durduk, eğilmedik. O yüzden Karaisalıların, Yürüklerin, Türkmenlerin dik duruşunu Ankara’da da gösterdik. Bu ilkeli, dik duruşlu, ahlaklı, onurlu, erdemli siyasetimizi temiz siyaset olarak devam ettirdik. Ama biliyorsunuz temiz siyaseti kirlettiler. İnşallah bundan sonra siyaset kirletilemeyecek. Çünkü, 30 Mart’tan itibaren temiz siyaset ile birlikte Adana’da, Karaisalı’da, Çukurova’da, Yüreğir’de Sarıçam’da, hasılı tüm ilçelerde MHP’nin temiz belediyecilik dönemim başlayacaktır” dedi.

ASLAN, “İŞSİZLİĞİ ÇÖZECEĞİZ”

30 Mart Karaisalı, Adana ve Türkiye için dönüm noktası olacağını söyleyen MHP Karaisalı Belediye başkan Adayı Saadettin Aslan, “Özellikle hizmet açısından hepimiz kardeşiz. Ve çok samimi, inançlı kadrolarla önünüze çıktık. Bu yönden herkesin desteğini desteğinizi bekliyoruz. Ve Sözlü Başkanımızla, Çalışkan Başkanımızla birlikte işsizliği çözeceğiz. Elbirliğiyle, gönül birliğiyle memleketimiz ihya edeceğiz” dedi.

  MHNP'nin Karaisalı mitingine Karaisalılılar Derneği Başkanı Sadi Çetin, CHP'nin 2009 yılı Belediye Başkan Adayı Hikmet Akçam da katılarak destek verdiler.

 



1374 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231