Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam995
Toplam Ziyaret1669381

Ömer Işık, “Dernek temsilcileri bu hareketi ile Karaisalıları küçük düşürmüştür, bu saatten sonra dernek işgal altındadır. Ya derneği terk etsinler ya da Azim özür denilen Tokatı atsınlar” dedi.

Karaisalı’nın Etekli Köyünden Makine Mühendisi olan ve bir dönem Aytaç Durak Başkanlığı döneminde Yol ve Daire Başkanlığı görevinde bulunan Ömer Işık, Karaisalılılar Derneği Yönetim Kurulu Üyelerinin siyasilere ziyaret etme kararını gerçekleştiren Başkan Sadi Çetin’i sosyal medya üzerinden eleştiri bombardımanına tutu.

Dernek Başkanı Sadi Çetin bu yazılar üzere Ömer Işık’ı arayarak bir süre görüştü. Işık, bu kez özür dilemiş ama, özrü de kabahatinden büyük olmuş. Karaisalı Haber’in Facebook sayfasında Işık’ın yazdığı yazılar ve buna karşı yapılan yorumları sunuyoruz:

 

“DERNEĞİ NİN NAMUS BORCU
----------------------------------------------------------------------------
Karaisalılar dernek sorumlularının isim belirterek ortaya çıkmaları bir hatadır. Bu isimleri nasıl belirlemişler, böyle bir yetkileri var mı. Dernekler kanuna uygun mudur.bu resmen amacını aşan bir eylemdir.hatlerinin bildirilmesi ise traji komik hazmedilir ,yenilir yutulur bir şey değildir.bu hakaretin cevabı verilememiştir.inayet kabili bir ricanın demokratik olmayan bir usulle belirlenen adayların ,dik duramayan bir zihniyetin Karaisalı derneğini temsil etmeye hakları yoktur.dernek temsilcileri bu hareketi ile Karaisalıları küçük düşürmüştür,bu saatten sonra dernek işgal altındadır.ya derneği terk etsinler yada azim özür denilen tokatlıya tokatı atsınlar karaisalının kaç oyu varsa o kadar hadlerini bildirsinler,karaisalı mahallerine ,karaisalı köylerine uzantılarını pankratlarla afişlerle protestolarla soruları ile bunaltıp sokmasınlar.dernek karaisalılara AKP ye oy vermeyin çağrısı yapmak zorundadır(dernekler kanunada yeri varmıdır).yapamıyorlarsa orada bir dakika bile durmasınlar bu çağrıyı yapacak karaisalılar mevcuttur.yürekleri yetiyorsa bu onur mücadelesini karaisalı halkı için yapsınlar.teslimiyetle çantada keklik le siyasette kimse bir şey elde edemez. Yok sayılmak,küçümsenmek teslimiyetin getirdiği bir sonuçtur.250 000 bin oyu olan bir ilçenin 7700 nüfusa indirgenmesi basiretsizliğin ,utanmazlığın zirvesidir,sorumluluğunu yerine getirmeyenleri karaisalılara havale ediyorum.

Formun Üstü

Orhan Canatar İyi günler Ömer Bey EKSİK BİLGİ.......

Ömer Faruk Işik değerli hemeşerim sadi çetin karaisalılar dernek başkanı sıfatıyla beni telefonla aradı.yazımdan dolayı hayli üzülmüş .baştan belirtmek isterim ki hiç bir insana hakaret etmek benim kültürümde yoktur birini üzdümse bu kul hakkıdır başdan özür dilerim.kendisi yakından tanıdığım biri değildir.burda temas etmek istemediğim hususları dil sürçmesi olarak kabul ediyorum.eleştirim derneğin tutum ve stratejik takdiğinedir.vahit şahin beyin face hesabında ''karaisalı küçük ama işlevi büyüktür'' paylaşımında belirttiği yazıya istinadendir.dernekler kanunan ve dernek tüzüğüne göre dernekler politik faaliyette bulunamazlar. Dernek kişi adı belirleyemez belirlerse sonuçlarına katlanırlar. Dernekçilik çocuk oyuncağı değildir.nitekim müracaat etikleri kişi gerekli cevabı vermiştir.üyesi olduğum bir çok dernek var.hiç birinde böylesine acemi bir yönteme raslamadım dernek politikacının ayağına gitmez politikacı derneğe nezaket ziyartetinde bulunur, herşey aleni konuşulur prensipler amaç maksat anlatılır.dernek başkanı ve yönetim kurulunun şu bu partiye mensup olamaz olursa o dernek olmaz küçük olsun benim olsun olur.karaisalının iş aş ekmek ,eğitim derdi vardır .dernek tüzüğünde bu hususlar varsa dernek bunlara çözüm üretmek zorundadır.bu dernek başkanının partili vasfı ile olamaz.nitekim önceki başkan bir partidein yönetim kuruluna girdiği için başkanlıktan istifa etmiştir.karaisalının iş aş ekmek eğitim aydınlanma sorunları bir aydın olarak beni ilgilendirir.dünyalık mal mülk ile ne kadar ilgim olduğunu beni tanıyanlar bilir.şahsi menfeatleri peşinde koşan biri olsaydım devletin hazinesinin üzerinde yıllarca oturdum yatlarım katlarım kotralarım uçağım olurdu .korkuya korkmaya gelince 60 yaşına kadar yaşadım yaşadığım yeter .babam adımı boşuna ömer koymadı onu mahçup etmem.on kardeş de olsak herkesin aklı fikri zikri kendisini ilgilendirir.hemşerilik ruhuna ,hakka hukuka adalete sadık bir kulum.boynumuz yiğit boynudur bükerse sevgi büker.”

 

İŞTE YORUMLAR

Vahit Şahin Ömer Beye katılmıyorum, tamamen yanlışın ve yanılgının içinde. Dernek herkesi ziyaret eder. Sonra Sadi Çetin, yönetim kurulu kararı ile Azim Beye ve diğer siyasilere de gitmiştir. Ben de Dernek Yönetim Kurulu Üyesi olarak bu toplantılara katılamıyorum ama destekliyorum. Ve Sadi Bey, Azim Bey'e gerekli cevabı vermiştir.

Vahit Şahin Artık sivil toplum örgütleri ön plandadır. STK'lar yerel yönetimler ve devlet üzerinde etkilidir, baskı kurmaktadır. Artık klasik dernekçilik dönemi geçmiştir. Dernekler siyaset yapamaz fikri klasik eski bir görüştür. Dernekler, siyasetçiler üzerinde de ağırlığını hissettirmelidir ki, hissettiriyorlar. Dernekler siyasete karışmaz demek, apolitik insanlar topluluğu olarak kalmalı demektir. Dernekler kendi içinde siyaset yapamaz, yoksa siyasilere gitmez demek tamamen yanlıştır. Ortada istifayı gerektirecek bir durum söz konusu değildir. Nisan 2014 ayında dernek genel kurulu vardı,dernek başkanı ve yönetimini beğenmeyen gelir çalışmasını yapar, kendileri yönetir.

Formun Altı

Orhan Canatar Vahit bey hemşehrimize eksik bilgi gelmiş toplantı tamamını anlayabilse ....son konuşmamızı dinleyebilse idi keşke...



958 kez okundu

Yorumlar

lobiciler     14/02/2014 00:15

her partinin seçilebilecek bir yerine karaisalılı birini yerleştirmek için adam her partiyi geziyor hayırlı olsun diyor LOBİ faaliyeti yapıyor ama bizim boş oturup meyveli ağacı taşlama meraklısı ahali ver ediyor eleştiriye yazıktır günahtır ayıptır
pusat yılam

hala mı anlayamadık     14/02/2014 00:37

yazılanları da mı okumuyorsunuz gündemden bu kadar uzakmısınız abilerim amcalarım dayılarım kardeşlerim derneğn yönetim kurulu kararı var bütün adaylar gezilecek hayırlı olsun denecek listelere karaisalılı birisi yerleştirilmek için çalışılacak diye her parti o yüzden geziliyor
pusat yılam

HASANDAĞDAN BAKIŞ     13/02/2014 01:42

BOKS ELDİVENİ el FARKI Boks eldiveni heryerde eldivendir.karada havada denizde. ancak eldivenin takıldığı el önemlidir.sporcunun ahlaklısına takarsan oraya buraya vurmaz üzerine çamur sıçratmaz,klasını korur,dengesini korur asaletini korur. ahlaksız birine takarsan birde acemiyse olur olmadık yere vurur sonuç hükmen mağlup. atalarımız ben sporcunun akıllısını , ahlaklısını severim demiş.
Misafir - ömer faruk ışık

duvara tosluyorsun     12/02/2014 16:19

sadi çetin beyi en az 50 kere uyardık daldan dala konmayı bırak diye.hala aynı yolda tam gaz duvara tolaya toslaya yoluna devam ediyor.
Misafir - ismail eren

AZİME KIRMIZI KART.     12/02/2014 16:14

ŞİMDİYE KADAR 50 KERE İSTİFA ETMESİ GEREKİRDİ BENCE.HİÇKİMSE MURTÇULARI KÜÇÜMSEYEMEZ.KÇÜMSETEMEZ.ALAY EDEMEZ ETTİREMEZ.BİZLER 250 BİN KİŞİLİK MURTÇU ORDUSU OLARAK AZİM BEYE KIRMIZI KARTMIZI ELİMİZE ALDIK
Misafir - KEMAL GÜLER

     12/02/2014 16:20

sadi çetin beyin istifa etmesi farz oldu artık bu saatten sonra.
Misafir - ibrahim akgül

Toprakları bol olsun     12/02/2014 11:43

ben bu lçede 64 yıllık hayatımda 2 tane dik duran rahmetli siyasetçi tandım.Allah gani gani rahmet eylesin.Birisi ALİ DURAK br diğeri ise Rahmetli KENAN ÇAM abimizdir.elini masaya vurduğunda ses getirirdi.EĞilmez bükülmezlerdi.
Misafir - Emekli Öğretmen

günay yüce stadı.     12/02/2014 10:18

Kzıldağ stadına aylardır bir isim bulamadız sanırım.Sizlere bir önerim var karaisalıspora tarihi maçlar kazandıran cebindeki son kuruşunu dahi karaisalıspra ve sporcularına feda eden maça giden otobüslerin mazotlarını kendi maaşı ile dolduran,sporcuların yemeklerini kendi cebinden ödeyen karaisalısporu yıldız bir takım yapmak için mücedele eden Belediye Musasebe Müdürü (şimdi insan kaynakları) GünaY YÜCE nin adı kzıldağ stadına verirlirse ve adı GÜNAY YÜCE STADI olursa biz gençleri çok mutlu edersiniz.
Misafir - 120 gÜNAYCI gENÇLİK ADINA

dik duramayanlar.     12/02/2014 10:10

“Başak rüzgâr yedikçe dikleşir” diye bir söz var. Ama bizim dernekçiler rüzgar nerden eserse oraya doğru koşuyorlar. Görevden alınan hemşerimiz aytaç durağın isminin kızıldağ yaylasındaki top sahasına verilmesine karşı çıkanlar dernekçiler bu yerel seçim rüzgarıyla yok olurlar.
Misafir - öz murtçu

hüsrana uğrattın bizleri     12/02/2014 10:27

Sadi bey gerçekten de yaptıgınız olmadı.Azim beyin yüzüne kapıyı çarpıp çıkmalıydınız.Ve çıkarken de Murtçuların ne kadar oyları olduğunu size ispatlayacağım demenizi ne çok isterdik.Ama sizi gene bu 250,000 kişilik ilçe seçmenini hüsrana uğratmayı başarabildiniz.helal olsun size.
Misafir - salbaşlı biberciler.

dik duran yönetc neden çkmaz bu ilçeden.     12/02/2014 09:28

Arkadaşlar haklılar Azim hocanın ayağına gitmeceksin.Dİk duracaksın.Azim hoca senin ayağına gelecek benden ne istiyrsunuz diyecek.Çünkü bu ilçe halkının 250.000 oyu olduğu unutulmasın.Bu ilçe halkı adama bir osmanlı tokadı vurursa sesi ta hem tokattan hemde bağdattan duyulur.İlçe halkını kimsenin küçük düşürmesine izin vermeyiz.Herkes adımını dikkatli atsın.Murtçular üzerinden de kimse siyaset yapmaya çalışmasıınlar.Sadi bey size de şunu söyleyim önce safınzı belirleyiniz.Daldan dola donamak isteyen hiçbir dala konamaz ve ortada kalırlar.Aynı sizin gibi.BU ülçenin dik duran basiretli yöneticilere ihtiyacı var.
Misafir - dik duran eğilmeyen ile seçmeni

AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173