Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi18
Bugün Toplam408
Toplam Ziyaret1680615

MHP’nin Karaisalı ilçe teşkilatının “Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi”, “MHP Çakallı Köyü Delegesi” olarak ta görev yapan merhumun 85 yaşına rağmen hafızasının canlı olduğu, ülke gündemini takip ettiği bildirildi.

 Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi’nin (CKMP) genel kurul delegelerinden Adana’da yaşayan 5 delegeden sonuncusu olan Yusuf İzzettin Külahloğlu (85) vefat etti.

SON DELEGE KÜLAHLIOĞLU

Külahlıoğlu, yaşadığı Karaisalı ilçesine bağlı Çakallı köyündeki evinde hayatını kaybetti. Aynı köyde toprağa verilen Külahlıoğlu’nun CKMP’nin Adana’daki 5 delegesinden biri olduğu, vefatıyla CKMP’nin Adana’da yaşayan delegesinin kalmadığı bildirildi.

TÜRKEŞ’İ GENEL BAŞKAN SEÇTİLER

Yusuf İzzettin Külahloğlu’nun dikkat çeken hatıratı var.  Edinilen bilgilere göre Külahlıoğlu ve diğer dört Adanalı delege, CKMP’nin 1964 yılında Ankara’da yapılan kongresinde, aynı partide bir yıl sonra ‘Genel Başkan’ seçilen Alparslan Türkeş’le birlikte hareket ettiler. 1965 yılında da Türkeş’i ‘Genel Başkan’ seçtiler.

PANTOLONA FİTİL BAĞLADILAR

Merhumun Yeğeni TÜRKAV Adana Şube Başkanı Mehmet Külahlıoğlu’nun verdiği bilgiye göre, 5 Adanalı delege Ankara’ya şalvarla gitti, ancak “Ayıp olur” diye ‘kongreye özel’ birer pantolon satın aldılar. Bu sefer de kemer bulamayan Külahlıoğlu ve arkadaşları, bir dükkandan satın aldıkları gaz lambası fitilini pantolonlarına ‘kemer’ yaparak kongre salonuna girdiler.

MERHUMUN VASİYETİ

MHP’nin Karaisalı ilçe teşkilatının “Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi”, “MHP Çakallı Köyü Delegesi” olarak ta görev yapan merhumun 85 yaşına rağmen hafızasının canlı olduğu, ülke gündemini takip ettiği bildirildi. Oğul Cabbar Külahlıoğlu şunları söyledi: “Babam vefat etmeden iki gün önce Annem Necmiye’yi ve biz çocuklarını toplayarak ‘Ülkemiz için Adana’nın geleceği için partimizi, arkadaşlarımızı yarı yolda bırakmayın. Adana’yı kazanın’ vasiyetinde bulundu” dedi. Külahlıoğlu’nun vefatı MHP camiasında ve Karaisalı’da büyük üzüntüyle karşılandı.



1009 kez okundu

Yorumlar

MHP'li Seçmen Rumuzlu hemşehrime     08/02/2014 18:35

Merhumun rüyasının gerçekleşmesi için MHP Adayının haklı uyarılara kulak tıkamaması yönündeki temennime verdiğiniz cevabı "Haksız mıyım?" sorusuyla bitirmişsiniz. Eğer bir kişi kendi şahsi çıkarları için Belediye başkanllığına aday oluyorsa onon hataları ksnisini ilgilendirir. Bir misyon, bir dava adına aday olanların hata yapma lüksü yoktur. herkesi ve her keimi kucaklamak, herkesten oy istemek ve kazandığında da bugüne kadar gelenlerden farklı bir icraat sergilemek zorunluluğu vardır. Çünkü Milliyetçi Hareket, Türk Milletine yüksek Türk Kültürünü ve Ahlakını yeniden yaşatmak idealinde bir harekettir. Onun için uyarılara ve bu davaya geçmişte gönül verenlerin ikazlarına kulak tıkamammak zorundadır. Yardımcı olmak elbette milli şiarımzdır....
Misafir - Oğuz Adem SELÇUK

Külahlıoğlu     08/02/2014 01:52

Cenab'ı Allah'tan merhuma rahmet, yakınlarına da sabr'ı cemil niyaz etmesi hususunda dua ediyoruz. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.
Misafir - Mustafa Aslan

sorun hepimizin.Sadece MHP nin değil.     07/02/2014 13:40

Oğuz Adem Selçuk bey sorun sadece MHP ilçe adayının değil hepimiizn.Hepimiz elimizi taşın altın akoymalıyız.haksızmıyım?
Misafir - MHP li seçmen

     07/02/2014 11:14

Merhuma Yüce Tanrı'dan rahmet ve mağfiret dilerim. Umarım MHP Adayı Karaisalı'da haklı uyarılara kulak tıkamaz,yanlışlık yapmaz, rahmetlinin rüyası gerçekleşir. İnşallah Adana'da arzusu ve duası 30 Mart akşamı gerçekleşecektir.
Misafir - Oğuz Adem SELÇUK

Baş Sağlığı.     07/02/2014 11:28

Allah Rahmet Eylesin, mekanı cennet olsun. Nurlar içinde yatsın.Yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Çakallı köyüne, Karaisalı mıza, Adana'mıza ve ülkemize hayırlı hizmetler vermiş tüm geçmişlerimize Allah Rahmet Eylesin.
Misafir - Mustafa ŞİMŞEK

Oyun büyük küçük düşünmemek lazım.     07/02/2014 11:31

85 yaşına gelmiş abimiz amcamız Yusuf İzzetttin Külahlıoğlu amcamız ölürken dahi Adanayı uyarıyor.Peki 80 yaşına gelmiş Aytaç DURAK neden hala başkan olmak için çabalıyor bilen var mı?Hiç bir partinin kabul etmediği Aytaç DURAK beyin artık Hüseyin SÖZLÜ nün elini kaldırma zamanı gelmedi mi?hala neyi bekliyor.Yıldıray Arıkan değişecek diye boşa beklemesin.O kapı çoktan kapandı.Tek çaresi var karizmasını tekrar kazanmak istiyorsa tek çaresi SÖZLÜ ye destek olması.85 yaşındaki amcamız dahi gerçegi görüyor.Oyun büyük,ama onu bozmak için küçük düşünmemek gerek.
Misafir - İLçe Ülkücüleri adına ortak karar

karaisalı da farketmez ama adanada SÖZLÜ demek lazım     07/02/2014 11:33

Bu güzelim ilçede ister Saadettin ASLAN kazansın isterse de Yusuf İYİ bey kazansın farketmez.Çünkü her ikisininde kökünü ve geçmişini biliyruz.Her ikisi de milliyetçi ve vatanını bayrağını seven kardeşimizdir.Her ikisi de bu ilçeye çok faydalı olacaklardır.Kendilerine başarılar diliyoruz.Lakin iş Adana olunca aynı şeyi söyleyemeyiz.Adanada bir Dİyarbakırlıya bu ilçeden ve köylerinden bir tane dahi oy çıkmaz diye düşünüyorum.Çıkarsa da bu ilçe bitmiş demektir.Partici demek körü körüne partinin adayına oy vermek değildir.Bu ilçe aklını başına alsın.Adanada SÖZLÜ'nün kazanması gereklidir.Adananın ve ilçenin geleceği için bu şarttır.
Misafir - İLçesini sevenler grubu adına

     07/02/2014 11:16

Allah Rahmet eylesin.Toprağı bol olsun.Bu ilçenin çınarları bir bir gidiyor.
Misafir - Abdullah KÜÇÜKYÜCEL

Dİyarbakırlıya hayır     07/02/2014 10:21

85 yaşındaki amcamız bizlere vasiyet veriyor hasta ölüm döşeğinde.Bizlere de onun vasiyetine uymak düşer.Adanayı Diyarbakırlıya teslim etmemek düşer.Hep birlikte karaisalı milliyetçiliğini canlandıralım.Adanada Diyarbakırlıya hayır diyelim.
Misafir - Genç Ülkücüler

AlışSatış
Dolar32.439832.5698
Euro34.502534.6407