Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam304
Toplam Ziyaret1681389

MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Karaisalı'nın Kocaveliler, Durak ve Bucak köylerini ziyaret etti.





Milliyetçi Hareket Partisi  (MHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün Karaisalı’da sürdürdüğü seçim çalışmalarının üçüncü gününe Kocaveliler Köyüne yaşayan 78 yaşındaki Zeynep Koca’nın konuşması damgasını vurdu.

  Sözlü, Karaisalı'nın Kocaveliler, Durak  ve Bucak köylerini beraberinde MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, MHP Karaisalı İlçe Başkanı a.Sezai Yılmaz, MHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan, Çukurova Belediye Başkan Adayı Ali Uğur Akbaş, Karaisalı Belediye Başkan Adayı Saadettin Aslan, Karaisalı Belediyesi eski  Başkanı Hasan Hüseyin Kuşçu, Karaisalılar Derneği Başkanı Sadi Çetin ile birlikte ziyaret etti.

  “YA BİRLİK BERABERLİK YA DA PARÇALANMA”

MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu  Kocaveliler Köyünde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 30 Mart tarihinde yapılacak seçimde ya Türk Milletinin ya birlik içerisinde, ya da paramparça olarak çıkacağını belirterek, “Sayın Başbakan paralel devlet yapılanmasından  bahsediyor. Kim bu paralel devletin başbakanı, Cumhurbaşkanı?  Acaba bu paralel devlet yapısının cumhurbaşkanı Abdullah Öcalan mı? Bize bu soruların cevabını versin önce” dedi.

“ÖNCE HALK ONUŞACAK”

  Kocaveliler Köyünde börek ve ayran ikram eden köylülere teşekkür eden Sözlü, köy sakinlerinden Zeynep Koca’ya mikrofonu verdi. 78 yaşında olduğunu söyleyen Zeynep Koca, Adana’ya gitmek için otobüs bulamadığını  belirterek, “Ne olacak bizim bu sorunumuz? Her gelene bunları söylüyorum ama kimse bizi dinlemiyor. Burada niye araba yok? Niye yol yok?  Yaşim78, torunum ameliyat oldu, elimde iki tane çanta ile ağlaya ağlaya gittim, Allah razı olsun bir kamyoncu aldı beni. Burada ne bir yol, ne bir temizlik var.Hiç bir şey yok. Çıktım Kaymakamın yanına,Kaymakamı aşağıya indirdiler, orada konuştum kendisiyle.Bunları ona da söyledim. Benim çocuklarım Adana'da. Yaşlı bir kadınım, nasıl gideyim ben oraya? Yaşlı olunca kolay inip binemiyorum diye arabaya da almıyorlar. Buraya bir otobüs istiyorum" dedi.

  Sözlü de, "Hanımefendi elbette haklı. Bizim olduğumuz yerde önce halk konuşacak, sonra biz konuşacağız.Halkımıza hizmetkar olmak için yollardayız. Benim halkım ulaşım açısından bir sorun yaşamamalı. Sosyal devlet veya kamu kurumu veya belediyeler hizmete karlılık ve zarar olarak bakmamalıdır. Sizlerin bu sorununu çözmek bizim için bir şeref meselesidir" dedi.

“KÖHNEMİŞ DÜZEN”

  Sözlü,  oturmuş köhnemiş bu yapıyı temiz kadrolarla yeni bir hizmet anlayışı ile değiştireceklerini ifade ederek, “Tüm Adana'ya, Büyükşehir Belediyesi de dahil olmak üzere yönetmeye talibiz. Köylerimizin bayındırlik, altyapı ve üst yapı hizmetleri için, köylerimizin çağdaş Avrupa köyleri olması için vargücümüzle çalısacagız.İl Özel İdarsinin de Büyükşehirlere bağlanmasıyla da, tarımsal altyapımızı geliştirerek değerli hemşerilerimize önemli hizmetler sunacağız. Bunlar bizim için siyasi vaat olmaktan öte, büyük aşkla bağlı olduğumuz aziz Milletimizi, başı dik, sırtı pek ve refah toplumunun parçası haline getirme inancımızın, azmimizin bir parçasıdır" dedi.

  “KARASALILILAR YENİDEN TARİH YAZACAKTIR”

MHP Adana Büyüykşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, Adana siyasetine damgasını vuran Karaisalılar’ın yeniden tarih yazacağını.  5 dönemdir büyükşehir  belediye başkanlığını veren Karaisalılar artık yeni dönemde bizi göreve getirecektir. MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli bu seçimde Adana adaylarının tamamını Yörük Türkmenlerden belirleyerek sizlere emanet etti. Torosların eteklerinde, ovalarında sizlerin dertlerine derman olsun diye" diye konuştu.

  ÇALIŞKAN, “KARAASALILILAR ADANA’NIN VE TÜRKİYE’NİN SİGORTASIDIR”

  MHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan da konuşmasında,Sözlü’nün Adana siyasetine damgasını vuran  Karaisalılıların tekrar tarih yaşatacaklarını söylediğini vurgulayarak, “5 dönem Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet  veren Aytaç Durak Bey, artık bayrağı kime teslim edecek? Adana siyasetinde artık bundan sonra, Karaisalı'dan, Kuyucu Koyünden Halimli sülalesinden rahmetli Ahmet Çalışkan'ın oğlu Abdullah Çalıskan'a devredecek. Adananın siyasetinde bundan sonra tekrar Karaisalılar olacak. Çünkü, Adana'nin güvenliği, Adana'nın her şeyi, Adana'nın ve Türkiye'nin sigortası olan Karaisalılılardır" dedi.

  Calışkan, "Burada bir yörük anası olan koca bir ana var. Biz ataerkil değil, anaerkil bir toplumuz.30  çadırlık bir obada da, 100 çadırlık obada da kim vardır? Koca bir ana vardır. Kararları koca alır, ondan sonra da son kararı koca ana verir. Kız kime verilecek, oğlana kimin kızı alınacak, kaç davar alınacak, bunlara koca ana karar verir. O yüzden, bizim her köyümuzde koca analar vardır, burada Kocaveliler  Köyünün koca anası Zeynep Koca da karşımızda oturuyor.Eline mikrafonu aldı ve herkese meydan okudu. İste Türk Milleti Orta Asya'dan buraya kadar koca analar marifetiyle  gelmiştir.O yüzden bu koca analar marifetiyle 30 Mart'ta Kocaları ile beraber tüm Adana'da tarih yazacaklardır" dedi.

Sözlü ve beraberindekiler daha sonra Durak ve Bucak Köylerine ziyaret ederek açık hava toplantılarına katıldılar. Buradan Karaisalı ilçe merkezine gelen Sözlü ve diğer adaylar için Karaisalı Belediye Başkanı Babacan Durak tarafından beş adet  kurban kesildi. İlçe merkezinde vatandaşlarla selamlaşan ve onların elini sıkan Sözlü, Karaisalı Belediye Başkanı Babacan Durak’a makamında nezaket ziyaretinde bulundu.

  CEYHAN’DA SEÇİM BÜROSU AÇILDI

MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve diğer ilçelerin adayları MHP Ceyhan Belediye Başkan Adayı Ali Duru’nun Çamlıyol’daki seçim bürosu açılışına katıldı. Açılışa MHP Adana Milletvekilleri Muharrem Varlı ve Seyfettin Yılmaz’da katıldı. Mehter takımı eşliğinde Serinyol’daki seçim bürosuna kadar yürüyüşü düzenlendi.

 



1764 kez okundu

Yorumlar

onuncu köylü....     01/02/2014 11:13

onuncu köylü sen ben birde rıfat köroğlu çıkalım karaisalıyı çaybahçesini söğütlü köyleri gezelim rıfat hocanın mı yoksa senin mi karşılığın var görürüz saadettin aslanda ona göre yazar listesini
Misafir - 12. köylü

ONUNCU KÖYLÜ     01/02/2014 11:12

ARKADAŞIM ABİM KARDEŞİM BIRAKIN BUNLARI SAADETTİN ASLAN ADAY OLDUĞU GÜNDEN BERİ BİR ÇOK GEZİSİNE KATILDIM ÇOK KÖY GEZDİK EKİBİN KİM DİYE SORANA PEK RASTLAMADIM HATTA RIFAT HOCAYI GÖRÜP KUCAKLAŞANLARA SEVGİ GÖSTERENLERE ÇOK RASTLADIM İSTEMEDİĞİNİZ BİRİLERİNİN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN BURADA BUNLARI YAZMAYA GEREK YOK
Misafir - ONBİRİNCİ KÖYLÜ

Veliahtlık bitmeli...     01/02/2014 10:21

Saadettin ASLAN, kesin kazanacağı Belediye Başkanlığını, yıpranmış ve halkta karşılığı olmayan Rıfat Köroğlu, Ahmet Şekerci ve babacan durakın oğlu ile yola çıkarak kaybetme noktasındadır. Bir kere cumhuriyet tarihinde hiçbir veliaht başarılı olmamıştır. Menderesin oğlu, İnönü'nün oğlu, Turgut özalın oğlu, Türkeşin oğlu şimdi de babacan durakın oğlu....Hangisi siyasette başarılı olmuş ki, babacan durakın oğlundan medet umuyor sayın saadettin aslan? Yazık düz yolda arabayı devirecek ve kendisine bağlanan değişim umutlarını heba edecek. Dost acı söyler. Dost doğru söyler. Benden söylemesi...
Misafir - ONUNCU KÖYLÜ...

AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704